Странна лампичка светна ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- nani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 компакт
Re: Странна лампичка светна ?
nani написа:Колеги, моята кола започна да гори като змей - 17-18 литра градско. Мислех да не я водя по диагностики, откакто светна лампата преди 2 седмици, но няма как вече. Коя според вас е най - вероятната причина - дебитомер, ламбда сонда или? Чак се плаша разхода да не е и по-голям. Вярно карам на къси отсечки по 1-2 километра и я карам на студено докато загрее и съм пристигнала, ама чак пък толкова.
Ходих на диагностика. Лампата е светнала, защото нямало връзка между софтуера на двигателя и таблото и колата е работила в авариен режим, затова е горяла много. Така ми го обясниха, не зная дали да вярвам, времето ще покаже. Иначе върви като пушка.
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Мамака му!!!!!!!
Пак светна!!
Преди беше бобина на 3ти цилиндър - сега на 2ри!!
Тва тия бобини ще каже човек, че са консумативи! Чудя се тоя път да ги сменя всичките??

Тва тия бобини ще каже човек, че са консумативи! Чудя се тоя път да ги сменя всичките??
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
prel написа:Мамака му!!!!!!!![]()
![]()
![]()
Пак светна!!
Преди беше бобина на 3ти цилиндър - сега на 2ри!!
Те по принцип като се сменят - се сменят четирите

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Ето какво намерих
http://forum.e46fanatics.com/attachment ... 1202496348
Оказва се, че това е известен проблем за колите произведени 2002 година с н42 мотор. Сега ще сменя всички останали бобини!
Оказва се, че това е известен проблем за колите произведени 2002 година с н42 мотор. Сега ще сменя всички останали бобини!
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Колега, това е информационен документ за новия тип 4-полюсни свещи и начина им на работа, както и двигателите на които се монтират. Какво общо видя с бобините(ignition coil)?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- prel
- кандидат ентусиаст
-
Archangel написа:Колега, това е информационен документ за новия тип 4-полюсни свещи и начина им на работа, както и двигателите на които се монтират. Какво общо видя с бобините(ignition coil)?
Моя грешка, ето правилния документ
- kalo74
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: X3 xDrive 30D
- Детайли за колата: 2005 Е46 320D Touring
Здравейте колеги, аз съм с 320Дизел, и при мен се появи този проблем от няколко дни. Интересното е, че лампата светва като дам контакт, но в момента, в който запаля двигателя, секунди по-късно изгасва, и (да чукна на дърво) досега не е светвала в движение. Някой да има идея какво може да бъде
... Мислех да ходя на диагностика в Камор, но от това, което изчетох във форума за тях - нещо ентусиазма ми се изпари
!

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Лампата винаги светва като дадеш на контакт.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
Сори, ако задавам тъп въпрос, ама..
При мен тази лампичка въобще не свети - дори като дам колата на контакт. Пояснявам, че не е изгоряла, защото при теста на таблото светва. Въпросът ми е дали тази лампа е неактивна при двигатели от моя тип, аз съм с м43. Странното е че въобще не съм я виждал да свети, дори когато ми се прецака навремето дебитомера. Не че искам да свети, просто искам да знам при какви случаи започва да свети тази лампа??? И при други е46 с двигатели като моя не съм виждал да светва в началото при подаване на контакт. А при други с дизели примерно светва. За мен това е странно!!! Или просто е няква различна модификация на софта...
При мен тази лампичка въобще не свети - дори като дам колата на контакт. Пояснявам, че не е изгоряла, защото при теста на таблото светва. Въпросът ми е дали тази лампа е неактивна при двигатели от моя тип, аз съм с м43. Странното е че въобще не съм я виждал да свети, дори когато ми се прецака навремето дебитомера. Не че искам да свети, просто искам да знам при какви случаи започва да свети тази лампа??? И при други е46 с двигатели като моя не съм виждал да светва в началото при подаване на контакт. А при други с дизели примерно светва. За мен това е странно!!! Или просто е няква различна модификация на софта...
slitter написа:Сори, ако задавам тъп въпрос, ама..

slitter написа:uCnaHeTcA написа:Голям подпис
Kъв ти е проблема бе?

Кво нема да се пала, задавам нормален въпрос, който ме вълнува, а даже се и извиних, ако е тъп, ама определено в него има логика точно щото праа диагностики (дългия подпис!!!) и ми прави впечатление, че при някои коли е точно като при теб - светва в началото и като запалиш угасва, а при други като при мен въобще не светва и въобще май не светва никога, дори да има проблем, щото съм виждал коли с неработещи сондни, с неработещи дебитомери и нищо не свети на таблото. Инфо съм търсил по нета, но не съм открил защо е така. Повече логика няма къде да намериш в един въпрос!!!! Сори, че реагирах остро, ама направо ме вбеси!
slitter написа:Кво нема да се пала, задавам нормален въпрос, който ме вълнува, а даже се и извиних, ако е тъп, ама определено в него има логика точно щото праа диагностики (дългия подпис!!!) и ми прави впечатление, че при някои коли е точно като при теб - светва в началото и като запалиш угасва, а при други като при мен въобще не светва и въобще май не светва никога, дори да има проблем, щото съм виждал коли с неработещи сондни, с неработещи дебитомери и нищо не свети на таблото. Инфо съм търсил по нета, но не съм открил защо е така. Повече логика няма къде да намериш в един въпрос!!!! Сори, че реагирах остро, ама направо ме вбеси!

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Споко, и при мен никога не е светвала тази лампа. Дори преди година и нещо бях пуснал тема точно по този въпрос и не получих еднозначен отговор. На три коли като с моя мотор съм виждал, че също не светват при даване на контакт.