Никилиране на джанти

Тук се обсъждат сервизите, магазините за авточасти, маслата, гумите и всички аксесоари за нашите БМВ-та.

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Никилиране на джанти

Мнение от SkyWalker » 18 Юли 2005, 3:44

Предполагам много от нас харесват никилираните джанти. Моля всеки, който разполага с информация как може да се никилират джантите да я сподели тук. Доколкото знам, това не става с боядисване, а в специална баня, но нямам информация къде (ако в България въобще се прави) може да стане и колко струва?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от F-14 » 18 Юли 2005, 8:37

Пловдив със сигурност...обаче други подробности не знам.
Знам че искат да са много чисти и излъскани джантите като им ги носиш за да станат качествено

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 18 Юли 2005, 15:09

В София в Дружба има някъде сега там ще ни правят Бъбреците черни,но не знам къде е
ТДС - Турбо Див Селянин

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 18 Юли 2005, 15:23

Има много места където могат да се никелират ... говоря за София, трябва да разпитам само дали процеса е същия като върху желязото и ще пиша ;)
May the BMW force be with you!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 406HDI

Мнение от ivokaza » 18 Юли 2005, 21:02

Всъщност, по-скоро да се хромират. Никелираното бие малко на жълто. Местата в София са две-три, като се хромират предимно други неща, но не вярвам да откажат. Лошото, е че е необходимо много хубаво предварително да са полирани, което е почти невъзможно, заради сложните форми. И все пак, не пречи да се опита. Цената варира между 1.20 -1.30 на дециметър квадратен. ;)

P.S. Това е за стомана. За алуминий не съм сигурен дали е същото - вече споменато от колегата Vasilen.

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 19 Юли 2005, 2:38

В моя квартал знам, че има никел вана ама честно казано не знам колко е голяма ...дали правят такива неща... по принцип никелират дръжки на врати панти е такива дребни работи .....по-големи не знам :roll:

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Plague » 19 Юли 2005, 8:35

така и така става дума за джанти та да не отварям нова тема...
къде могат да ми боядисат джантите графитени ама да са направени както трябва джантите са 15" и ако можете кажете някаква ориентировачна цена на мене 1 ми каза 100 лв ама нещо ми се стори несериозен а и знам че е по-добре на песакоструйка да се минат първо вместо да се чегъртат на ръка къде има такова нещо в софия ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от videlov » 19 Юли 2005, 8:43

Plague написа:така и така става дума за джанти та да не отварям нова тема...
къде могат да ми боядисат джантите графитени ама да са направени както трябва джантите са 15" и ако можете кажете някаква ориентировачна цена на мене 1 ми каза 100 лв ама нещо ми се стори несериозен а и знам че е по-добре на песакоструйка да се минат първо вместо да се чегъртат на ръка къде има такова нещо в софия ?

търси има писано ..
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=18981

Потребител
Аватар

Мнение от mir » 11 Мар 2007, 18:25

Голяма песакоструйка има в Лозен-до София е,малко след Горубляне.Аз ходих скоро там да ми песакоструят едни джанти за Мерцедеса и останах много доволен.Може да видите тук за какво става въпрос-пичовете си имат и сайт...
http://www.blast.lozen-bg.com/

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 22 Апр 2007, 21:11

Plague написа:къде могат да ми боядисат джантите графитени ама да са направени както трябва джантите са 15" и ако можете кажете някаква ориентировачна цена на мене 1 ми каза 100 лв, ама нещо ми се стори несериозен

Обади ми се да ти кажа!

Назад към Сервизно обслужване на БМВ