Полезна тема за заводската музика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Полезна тема за заводската музика
Здравейте колеги,дано бъда полезен с тази тема как да си сложите усилвател и бас каса в 46-цата.Темата е за тези, който обичат сток музиката ,ама им липсва малко басче в 3-чицата.Та денят беше слънчев, приятен,идеален за направата на музиката.Така или иначе ми беше останала от Голфа,найстина доста силната музика, с която събирах доста погледи.Та реших да я сложа в бмв-то,но не желаех да махам заводския касетофон(нямат изход за усилвател) с чейнджъра ,което си беше проблем, но намерих изход.След лутане из радио/телевизионните сервизи,получавах отрицателен отговор дали може да се направи някво устройство,което да взима сигнал директно от задната тонколонка и да го намаля (независимо от усилването на касетофона) в нормален сигнал за усилвателя.Та в Стара Загора,случайно намерих тва устройство,(на снимката) което върши перфектна работа.Устройството е заводско и е за точно такива хора като мен,които искат да им остане сток музиката.С касетофон БМВ Бизнес съм и чейнджър заводския алпаин (мисля че беше).Акумулатора е в багажника и процедурата съвсем се улесни.
Използвани материали : Бас каса (марка и ватажи по избор) , Уислвател (марка и ватажи по избор) , 3 метра 8 квадрата силиконов кабел , 60 ампера бушон за акумулатора и въпросното устройство(на снимката),чинчове и кабел за бас касата (по избор).Цялата процедура отне около час.Въпросното устройство го вързах към левия заден говорител (+ и - ), както му е реда, а него залепих с двойнозалепящо за тавана на багажника.Кабелите от акумулатора и купето,два по 1.5 метра ,вече бях сложил с лекота и почти нищо не остана за слагане освен стъпалото и касата.Предимства : красивия интериор на 46-цата си остана непокътнат и все така красив,управлението от волана също продължаваше да си работи (за което много държах).При поставяне на друго сд ,ако няма опция за него КОФТИ.
Музиката стана доста по-приятна от преди при наличието на бас,СД чейнджъра НЕпрескача от бас касата в близост до него и завихрящия се бас.Недостатъци : скапаният заводски касетофон е нещо от сорта на 4 x 12 вата и е на принципа на старите уредби Кенуоод и Панасоник,колкото повече го усилвате толкова повече намаля баса(което е кофти и се забелязва усезаемо върху усилвателя),седана няма нищо общо по акустика със хетчбека (Голфа) и третият недостатък е че бмв така са го изолиралия,че докато стигне силният бас до вас е станал от силен в нормален(поздравления на бмв).Ако карам със отворен багажник баса е страхотен !
Заключение : БМВ Е46 седан и купе НЕстават за бас каса,Слаба акустика,но доста приятно повдигнати баси, вписващи се със заводските среди и високи на БМВ.Многого уравновесен звук.Дано съм бил полезен ако има въпроси питайте в темата ! 
Използвани материали : Бас каса (марка и ватажи по избор) , Уислвател (марка и ватажи по избор) , 3 метра 8 квадрата силиконов кабел , 60 ампера бушон за акумулатора и въпросното устройство(на снимката),чинчове и кабел за бас касата (по избор).Цялата процедура отне около час.Въпросното устройство го вързах към левия заден говорител (+ и - ), както му е реда, а него залепих с двойнозалепящо за тавана на багажника.Кабелите от акумулатора и купето,два по 1.5 метра ,вече бях сложил с лекота и почти нищо не остана за слагане освен стъпалото и касата.Предимства : красивия интериор на 46-цата си остана непокътнат и все така красив,управлението от волана също продължаваше да си работи (за което много държах).При поставяне на друго сд ,ако няма опция за него КОФТИ.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Re: Полезна тема за заводската музика
Колега аз съм писал такава тема.... и моя усилвател си има вградено това което си намерил....... взима си сигнал от задната колана и си го прави на ниско чистотен..... НО си има начин да вкараш баса въре с едни отвори(реже се ламарината и се слагат едн специялни ботуши да отвеждат баса вътре ..... и музиката става уникална и вътре нищо не се променя 

- Rundev
- младши ентусиаст
-
milennyc написа:Колега аз съм писал такава тема.... и моя усилвател си има вградено това което си намерил....... взима си сигнал от задната колана и си го прави на ниско чистотен..... НО си има начин да вкараш баса въре с едни отвори(реже се ламарината и се слагат едн специялни ботуши да отвеждат баса вътре ..... и музиката става уникална и вътре нищо не се променя
Имаш вграден високоволтов вход колега на усилвателя

- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
best_buy написа:Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.
Първо да честитя на колегата Рундев за новата му музичка ( трябва някой ден като се поосвободя да мина да се видим) и второ колега бест–бой няма начин да стане баса на харман кардона трябва цялата ти система да е харман кардон.Вземам за пример дори и един обикновен говорител които е харман кардон да се опиташ да го свържеш към какъвто и да било касетофон или ЦД никога няма да тръгне.Успех.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
SaRsEmA написа:best_buy написа:Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.
Първо да честитя на колегата Рундев за новата му музичка ( трябва някой ден като се поосвободя да мина да се видим) и второ колега бест–бой няма начин да стане баса на харман кардона трябва цялата ти система да е харман кардон.Вземам за пример дори и един обикновен говорител които е харман кардон да се опиташ да го свържеш към какъвто и да било касетофон или ЦД никога няма да тръгне.Успех.
Яска става бе, не си видял системата как съм я направил

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Rundev написа:Заключение : БМВ Е46 седан и купе НЕстават за бас каса,Слаба акустика,но доста приятно повдигнати баси, вписващи се със заводските среди и високи на БМВ.Многого уравновесен звук.Дано съм бил полезен ако има въпроси питайте в темата !
Стават(ако имаш предвид SPL),но трябва да се изреже дупка в ламарината на гърба на задните седалки(както е писал и колегата по горе).На мен не ми се занимаваше с подобни интервенции като слагах системата,но пък съм доволен и така.
Последна промяна Face на 26 Ное 2009, 10:25, променена общо 1 път
- vj_87
- Потребител
-
- Кара: E46 320ci
- Мечтае да кара: M3 Mitsubishi evo9
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Темата е мн полезна!
предполагам по същия начин седи въпроса при забодската навигация...
а дали баса ще се чува по-силно в купето ако има ски-сак колата?
предполагам по същия начин седи въпроса при забодската навигация...
а дали баса ще се чува по-силно в купето ако има ски-сак колата?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Да колега,малко по силно се чува.А на колегата по горе само един пример : Голфа - същата музика (преди 2 год.) минаване покрай заведение с телевизор на около 20 метра.На телевизора картината се свива при всеки удар на баса от голфа. БМВ-то - същата музика (сега) ако не си в купето почти никакъв бас няма навън,само придранкване от към багажника (треперене на номера)........... евала на бмв за обезшумяването им
което в музикална насока е кофти.

- alexsch
- ентусиаст
-
а как точно става захранването на усилвателя с ток...
аз мече почнах да гледам на www.electron.bg за бас и усилвател + кутия .....
ако това става- няма да се замисля- директно бодвам баса!
колко вата горе-долу да го търся?
аз мече почнах да гледам на www.electron.bg за бас и усилвател + кутия .....

my mods:
- Rundev
- младши ентусиаст
-
alexsch написа:а как точно става захранването на усилвателя с ток...
аз мече почнах да гледам на http://www.electron.bg за бас и усилвател + кутия .....![]()
Марка,модели и ватажи е въпрос на избор колега. Захранването става чрез + от акумулатора и - или маса някаде от купето от където хванеш без значение.
- alexsch
- ентусиаст
-
....ОК! а къде точно се слага този бушон? (и с извинение за тъпия въпрос- колко ампера трябва да бъде?)
my mods:
- best_buy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Без таван !
- Мечтае да кара: E9
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2