Полезна тема за заводската музика

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Полезна тема за заводската музика

Мнение от Rundev » 25 Ное 2009, 19:01

Здравейте колеги,дано бъда полезен с тази тема как да си сложите усилвател и бас каса в 46-цата.Темата е за тези, който обичат сток музиката ,ама им липсва малко басче в 3-чицата.Та денят беше слънчев, приятен,идеален за направата на музиката.Така или иначе ми беше останала от Голфа,найстина доста силната музика, с която събирах доста погледи.Та реших да я сложа в бмв-то,но не желаех да махам заводския касетофон(нямат изход за усилвател) с чейнджъра ,което си беше проблем, но намерих изход.След лутане из радио/телевизионните сервизи,получавах отрицателен отговор дали може да се направи някво устройство,което да взима сигнал директно от задната тонколонка и да го намаля (независимо от усилването на касетофона) в нормален сигнал за усилвателя.Та в Стара Загора,случайно намерих тва устройство,(на снимката) което върши перфектна работа.Устройството е заводско и е за точно такива хора като мен,които искат да им остане сток музиката.С касетофон БМВ Бизнес съм и чейнджър заводския алпаин (мисля че беше).Акумулатора е в багажника и процедурата съвсем се улесни.
Използвани материали : Бас каса (марка и ватажи по избор) , Уислвател (марка и ватажи по избор) , 3 метра 8 квадрата силиконов кабел , 60 ампера бушон за акумулатора и въпросното устройство(на снимката),чинчове и кабел за бас касата (по избор).Цялата процедура отне около час.Въпросното устройство го вързах към левия заден говорител (+ и - ), както му е реда, а него залепих с двойнозалепящо за тавана на багажника.Кабелите от акумулатора и купето,два по 1.5 метра ,вече бях сложил с лекота и почти нищо не остана за слагане освен стъпалото и касата.Предимства : красивия интериор на 46-цата си остана непокътнат и все така красив,управлението от волана също продължаваше да си работи (за което много държах).При поставяне на друго сд ,ако няма опция за него КОФТИ. :D Музиката стана доста по-приятна от преди при наличието на бас,СД чейнджъра НЕпрескача от бас касата в близост до него и завихрящия се бас.Недостатъци : скапаният заводски касетофон е нещо от сорта на 4 x 12 вата и е на принципа на старите уредби Кенуоод и Панасоник,колкото повече го усилвате толкова повече намаля баса(което е кофти и се забелязва усезаемо върху усилвателя),седана няма нищо общо по акустика със хетчбека (Голфа) и третият недостатък е че бмв така са го изолиралия,че докато стигне силният бас до вас е станал от силен в нормален(поздравления на бмв).Ако карам със отворен багажник баса е страхотен ! :lol: Заключение : БМВ Е46 седан и купе НЕстават за бас каса,Слаба акустика,но доста приятно повдигнати баси, вписващи се със заводските среди и високи на БМВ.Многого уравновесен звук.Дано съм бил полезен ако има въпроси питайте в темата ! :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Re: Полезна тема за заводската музика

Мнение от milennyc » 25 Ное 2009, 19:17

Колега аз съм писал такава тема.... и моя усилвател си има вградено това което си намерил....... взима си сигнал от задната колана и си го прави на ниско чистотен..... НО си има начин да вкараш баса въре с едни отвори(реже се ламарината и се слагат едн специялни ботуши да отвеждат баса вътре ..... и музиката става уникална и вътре нищо не се променя :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Ное 2009, 19:32

milennyc написа:Колега аз съм писал такава тема.... и моя усилвател си има вградено това което си намерил....... взима си сигнал от задната колана и си го прави на ниско чистотен..... НО си има начин да вкараш баса въре с едни отвори(реже се ламарината и се слагат едн специялни ботуши да отвеждат баса вътре ..... и музиката става уникална и вътре нищо не се променя :yes:

Имаш вграден високоволтов вход колега на усилвателя :) някой усилватели нямат (като моя).100% ще има и други хора без високоволтов затова е темата.Относно внасянето на звука по качествно в купето,ако имаш снимков материал слагай да гледам както аз,така и другите :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 25 Ное 2009, 20:10

Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Ное 2009, 20:31

Можеш да я вържеш да,нали затова съм пуснал темата :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M Tech 2
Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2

Мнение от SaRsEmA » 25 Ное 2009, 20:34

best_buy написа:Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.

Първо да честитя на колегата Рундев за новата му музичка ( трябва някой ден като се поосвободя да мина да се видим) и второ колега бест–бой няма начин да стане баса на харман кардона трябва цялата ти система да е харман кардон.Вземам за пример дори и един обикновен говорител които е харман кардон да се опиташ да го свържеш към какъвто и да било касетофон или ЦД никога няма да тръгне.Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 25 Ное 2009, 23:04

SaRsEmA написа:
best_buy написа:Я да ви питам аз че не разбирам много . Накратко имам една оригинална бас каса Хармън/Кардън , има си и закачен усилвател на нея , има ли вариант да се върже към аудиото ? Понеже не разбирам много ако искате мога да ви пусна снимки да видите кое как е.

Първо да честитя на колегата Рундев за новата му музичка ( трябва някой ден като се поосвободя да мина да се видим) и второ колега бест–бой няма начин да стане баса на харман кардона трябва цялата ти система да е харман кардон.Вземам за пример дори и един обикновен говорител които е харман кардон да се опиташ да го свържеш към какъвто и да било касетофон или ЦД никога няма да тръгне.Успех.

Яска става бе, не си видял системата как съм я направил :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 26 Ное 2009, 1:55

Rundev написа:Заключение : БМВ Е46 седан и купе НЕстават за бас каса,Слаба акустика,но доста приятно повдигнати баси, вписващи се със заводските среди и високи на БМВ.Многого уравновесен звук.Дано съм бил полезен ако има въпроси питайте в темата ! :)

Стават(ако имаш предвид SPL),но трябва да се изреже дупка в ламарината на гърба на задните седалки(както е писал и колегата по горе).На мен не ми се занимаваше с подобни интервенции като слагах системата,но пък съм доволен и така.
Последна промяна Face на 26 Ное 2009, 10:25, променена общо 1 път
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46 320ci
Мечтае да кара: M3 Mitsubishi evo9

Мнение от vj_87 » 26 Ное 2009, 2:39

Екстра откритие :clap:
Изображение

max LIVE powered by BMW

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 26 Ное 2009, 10:05

Темата е мн полезна!

предполагам по същия начин седи въпроса при забодската навигация...

а дали баса ще се чува по-силно в купето ако има ски-сак колата?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Ное 2009, 12:36

Да колега,малко по силно се чува.А на колегата по горе само един пример : Голфа - същата музика (преди 2 год.) минаване покрай заведение с телевизор на около 20 метра.На телевизора картината се свива при всеки удар на баса от голфа. БМВ-то - същата музика (сега) ако не си в купето почти никакъв бас няма навън,само придранкване от към багажника (треперене на номера)........... евала на бмв за обезшумяването им :) което в музикална насока е кофти.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 26 Ное 2009, 13:10

а как точно става захранването на усилвателя с ток...
аз мече почнах да гледам на www.electron.bg за бас и усилвател + кутия ..... :lol:
ако това става- няма да се замисля- директно бодвам баса!
колко вата горе-долу да го търся?
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Rundev » 26 Ное 2009, 13:35

alexsch написа:а как точно става захранването на усилвателя с ток...
аз мече почнах да гледам на http://www.electron.bg за бас и усилвател + кутия ..... :lol:
ако това става- няма да се замисля- директно бодвам баса!
колко вата горе-долу да го търся?

Марка,модели и ватажи е въпрос на избор колега. Захранването става чрез + от акумулатора и - или маса някаде от купето от където хванеш без значение.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alexsch » 26 Ное 2009, 14:20

....ОК! а къде точно се слага този бушон? (и с извинение за тъпия въпрос- колко ампера трябва да бъде?)
my mods:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Без таван !
Мечтае да кара: E9

Мнение от best_buy » 26 Ное 2009, 14:51

Rundev написа:...

А някава идея какви кабели ще трябват защото Х/К баса в момента изглежда така :

Изображение

Изображение
Изображение

Следваща