m20b20 -> m20b25 транспл., прегрегистрация, технотест, акциз
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
Re: m20b20 -> m20b25 транспл., прегрегистрация, технотест, акциз

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- NeedHead
- Брррръм!
-
- Кара: на стъклопласт ...
Ммм че правилно съм си на писал за кубици лафя....
А гарнитура си взех за около 20лв. що да няма,бе?Са само и картер трее!

А гарнитура си взех за около 20лв. що да няма,бе?Са само и картер трее!

Последна промяна NeedHead на 18 Ное 2009, 1:11, променена общо 1 път
Life is Better SIDEWAYS!

bigmurzi написа:малко танкче
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
имам
'ма е заваряван

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- NeedHead
- Брррръм!
-
bigmurzi написа:имам'ма е заваряван
Утре щи врътна един мобифон,се разбереме!!
Life is Better SIDEWAYS!

- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
Явор написа::mhihi: бе незнам,аз минах най редовно с м50б25 на техно тест,без грам връзка и грам рушвет ..успех на колегите и най вече на младежа дет каза,че няма гарнитура за картер на м40/42 изобщо произвеждана
Плащал ли си акциз? Колко плати за технотест? Колата 20-ка ли беше по талон или 25-ца? За м20б25 ще трябва ли технотест, след като е за това купе?

Относно пререгистрация срещу "без регистрация".
Да не ви се налага да участвате в ПТП с адвокат... Недай си боже има някакви телесни повреди...
Във филма без да знам какво да направя до пререгистрация, няма да влезна `нивга.
DriveCalc.com/bg
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ммм че правилно съм си на писал за кубици лафя
Грешиш. Не може да сложиш мотор с повече цилиндри отколкото са фабрично. Демек в8 в е30 не... Шаро да каже дали е минавал през технотест

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- NeedHead
- Брррръм!
-
Че 25-ца V8 няма,ба!!! 

Life is Better SIDEWAYS!

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Ше падна браат. Не става дума за кубици, а за брой цилиндри. Можеш да сложиш и 5 литра стига да е 6 цилиндъра. По добре не мога да го изкажа...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Явор написа::mhihi: бе незнам,аз минах най редовно с м50б25 на техно тест,без грам връзка и грам рушвет ..успех на колегите и най вече на младежа дет каза,че няма гарнитура за картер на м40/42 изобщо произвеждана
Ти верно си приличаш по това на снимката

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
аз мое да приличам на тва,ама ти си голям тъпанар
Transportera написа:
проблема решен с чисто нова гарнитура и една торба червен силикон
sas_88 написа:
Е там нема гарнитура бе пич? откъде я изкопа,аз когато мазах моя в магазините питах за гарнитури,и ми казаха че няма!
из тази тема
има и още,ама ме мързи да пействам
viewtopic.php?f=6&t=173984&p=1926634#p1926634

Transportera написа:
проблема решен с чисто нова гарнитура и една торба червен силикон
sas_88 написа:
Е там нема гарнитура бе пич? откъде я изкопа,аз когато мазах моя в магазините питах за гарнитури,и ми казаха че няма!
из тази тема

viewtopic.php?f=6&t=173984&p=1926634#p1926634

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мисля, че е време да минете на лични съобщения 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Принципно няма законова пречка да си регистрираш новия двигател.
1. Колата донор трябва да е бракувана и с бракувания талон отиваш в един нотариус и ти правят договор за покупко-продажба за двигател. Това си е стандартен договор,въпреки че малко хора знаят че съществува, но по-важното е че нотариусите знаят за какво става въпрос.На мене ми излезе 15лв, сега сигурно цената ще е друга, но едва ли ще е повече от 30, макс 40лв.
2. Технотест. Имаше някава условие, за него кога се минава и кога не. Едното беше със сигурност че вграждания двигател трябва да го има серийно на това купе. Другото е че не трябва да превишава мощността или кубатурата/не се сещам точно/ с някакви стойности за който не ги знам. В всички други случай трябва да се минава технотест. В твоя случай съм почти сигурен че ще искат. Най-добре е да идеш и да видиш какви са им изискванията, мисля че имат нещо като списък, питай и за цената,направи си сметка. Това което аз мисля че ще гледат е захващането на мотора, течовете на масло със сигурност ще им направят лошо впечатление, състояние на окачването, и най-вече спирачките. Не съм запознат много с Е30 М20Б25, но мисля че е със дискове отзад. Ако твояте кола е без задължително трябва да сложиш, защото ще се заяждат. Иначе стандартните неща са ясни - светлини, ръчна спирачка и тн. Като цяло ако си обърнеш внимание на колата особенно в/у спирачната система не мисля че ще имаш особен проблем.
3. Регистрация в КАТ, смяна на талони.
За всеки случай разпитай някой който скоро се е занимавал с това и ли някой който е много наясно, да то дадат и друго мнение, но мисля че в общи линии е това, ако съм объркал нещо се извинявал, но аз не съм минавал по реда, но преди време се интересувах и това ми е останало като спомен. Аз лично не мисля че това е излишна процедура, защото в последствие ще продадеш колата по-лесно и за повече пари, в това съм сигурен на 100%.А и ще ти е "мирна главата" както се казва. За акциза.... щях да забравя -ако колата донор е регистрирана в българия, тогава няма да плащаш акциз, ако е внос отвънка - ще плащаш, поне до 1 януари. Дано съм бил полезен.
1. Колата донор трябва да е бракувана и с бракувания талон отиваш в един нотариус и ти правят договор за покупко-продажба за двигател. Това си е стандартен договор,въпреки че малко хора знаят че съществува, но по-важното е че нотариусите знаят за какво става въпрос.На мене ми излезе 15лв, сега сигурно цената ще е друга, но едва ли ще е повече от 30, макс 40лв.
2. Технотест. Имаше някава условие, за него кога се минава и кога не. Едното беше със сигурност че вграждания двигател трябва да го има серийно на това купе. Другото е че не трябва да превишава мощността или кубатурата/не се сещам точно/ с някакви стойности за който не ги знам. В всички други случай трябва да се минава технотест. В твоя случай съм почти сигурен че ще искат. Най-добре е да идеш и да видиш какви са им изискванията, мисля че имат нещо като списък, питай и за цената,направи си сметка. Това което аз мисля че ще гледат е захващането на мотора, течовете на масло със сигурност ще им направят лошо впечатление, състояние на окачването, и най-вече спирачките. Не съм запознат много с Е30 М20Б25, но мисля че е със дискове отзад. Ако твояте кола е без задължително трябва да сложиш, защото ще се заяждат. Иначе стандартните неща са ясни - светлини, ръчна спирачка и тн. Като цяло ако си обърнеш внимание на колата особенно в/у спирачната система не мисля че ще имаш особен проблем.
3. Регистрация в КАТ, смяна на талони.
За всеки случай разпитай някой който скоро се е занимавал с това и ли някой който е много наясно, да то дадат и друго мнение, но мисля че в общи линии е това, ако съм объркал нещо се извинявал, но аз не съм минавал по реда, но преди време се интересувах и това ми е останало като спомен. Аз лично не мисля че това е излишна процедура, защото в последствие ще продадеш колата по-лесно и за повече пари, в това съм сигурен на 100%.А и ще ти е "мирна главата" както се казва. За акциза.... щях да забравя -ако колата донор е регистрирана в българия, тогава няма да плащаш акциз, ако е внос отвънка - ще плащаш, поне до 1 януари. Дано съм бил полезен.
- MotorsportPower
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 1981 Corvette
Едно приятелче наскоро прави технотест и какво ми каза той: Провериха номера на купето, номера на двигателя дали отговаря с този в договора. И това беше
- fenixsz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: M
@vankatagsi
Мерси! Доколкото разбрах, ДВГ не трябва да минава през нутариус, но не съм сигурен. Но, май трябва да е бракувано..
Дискове си имам отзад и спирачките са доста прилични. Окачването май на шестаците е еднакво? `Нинам...
@MotorsportPower
За смяна на двг ли е бил и колко пари са му взели, знаеш ли?
Защото се споменават за някакви суми от сорта на 300-500 лева, ама сайта на технотест не им работи ценоразписа...
Мерси! Доколкото разбрах, ДВГ не трябва да минава през нутариус, но не съм сигурен. Но, май трябва да е бракувано..
Дискове си имам отзад и спирачките са доста прилични. Окачването май на шестаците е еднакво? `Нинам...
@MotorsportPower
За смяна на двг ли е бил и колко пари са му взели, знаеш ли?
Защото се споменават за някакви суми от сорта на 300-500 лева, ама сайта на технотест не им работи ценоразписа...
DriveCalc.com/bg
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
http://www.technotest.bg/resources/ценоразпис.pdf - това им е ценоразписа. Преустроено МПС до 2500ссм точно 174.00 лв.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3