колеги помагаите
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: колеги помагаите
BMDrago написа:Напоследък се наблюдава следното явление: колкото по-малко постове имат,толкова по-големи глупости пишат......А спрете се де и се информирайте малко
Предполагам мен визираш.Би ли се обосновал с кое не си съгласен....че така с недомлъвки нестава.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
slitter написа:Dimitroff написа:И ги адаптираш чувам.
![]()
![]()
По някога и това се налага ..... особено на купилите от мен

- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Деца, не се карайте
Първо автора да каже дали печката е комънрейл или не. Защото има голяма разлика.
Ако е 136 коньовата - или е дебитомера, или турбото дава фира. Тоя модел няма променлива геометрия, а е с уейстгейт. Ако турбото тръгне, колегата Димитров ги е описал, само че не оста се надува, а втулките. Клапана е малко вероятно да е причината, но не изключвам и него.
Ако е комънрейла - може геометрията да запича, но доколкото съм чувал това е много рядко явление. Най-вероятно пак е дебитомера. Това копеленце е виновно за адски много проблеми. Първо провери него.

Първо автора да каже дали печката е комънрейл или не. Защото има голяма разлика.
Ако е 136 коньовата - или е дебитомера, или турбото дава фира. Тоя модел няма променлива геометрия, а е с уейстгейт. Ако турбото тръгне, колегата Димитров ги е описал, само че не оста се надува, а втулките. Клапана е малко вероятно да е причината, но не изключвам и него.
Ако е комънрейла - може геометрията да запича, но доколкото съм чувал това е много рядко явление. Най-вероятно пак е дебитомера. Това копеленце е виновно за адски много проблеми. Първо провери него.
Последна промяна Zagy на 10 Ное 2009, 16:48, променена общо 1 път
Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:Деца, не се карайте![]()
Ако е комънрейла - може геометрията да запича, но доколкото съм чувал това е много рядко явление. Най-вероятно пак е дебитомера. Това копеленце е виновно за адски много проблеми. Pyrwo proweri nego.
136 не е ли с променлива геометрия?
Не се ли управлява с подобен клапан като Н75.
- Zagy
- нафтения
-
v_V_v написа:136 не е ли с променлива геометрия?
Не. С уейстгейт е.
v_V_v написа:Не се ли управлява с подобен клапан като Н75.
Тук не съм сигурен, не съм се заглеждал по реалоем....
Zagy написа:v_V_v написа:136 не е ли с променлива геометрия?
Не. С уейстгейт е.v_V_v написа:Не се ли управлява с подобен клапан като Н75.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Само че,е с променлива геометрия и да управлява се с подобен на Н75(познат във ВАГ групата) клапанZagy написа:v_V_v написа:136 не е ли с променлива геометрия?
Не. С уейстгейт е.v_V_v написа:Не се ли управлява с подобен клапан като Н75.

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
100% е с променлива геометрия
Ние тука си расъждаваме и си установявамe некви неща.....
Нека колегата с проблема да каже кво става.

Нека колегата с проблема да каже кво става.

- Zagy
- нафтения
-
M47D20 не е с променлива геометрия. M47TUD20 е с променлива геометрия.
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
Подкрепям колегите VRperformance и Millenyc,че е с променлива геометррия малкия мотор 136к.с!!!Няма нуйжа от спорове...влезте и поразгледайте малко...в петък отварям моето турбо да го почистим...ще ви снимам дори,че е със променлива геометрия!И да клапана е подобен на H75 от ваг групата...Имам приятел с А3 1,9тди клапана на външен вид е същия само маркучетата са завртяни на някви различни посоки!!!
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
В този ред на мисли съм ти пратил един ЛС с малко полезно инфоbojky написа:Подкрепям колегите VRperformance и Millenyc,че е с променлива геометррия малкия мотор 136к.с!!!Няма нуйжа от спорове...влезте и поразгледайте малко...в петък отварям моето турбо да го почистим...ще ви снимам дори,че е със променлива геометрия!И да клапана е подобен на H75 от ваг групата...Имам приятел с А3 1,9тди клапана на външен вид е същия само маркучетата са завртяни на някви различни посоки!!!

- Zagy
- нафтения
-
При това положение може ли някой да обясни какво прави уейстгейт клапана на това турбо? Имам предвид 136 коньовата версия на мотора. Ще черпя позналия правилния отговор.
Zagy написа:При това положение може ли някой да обясни какво прави уейстгейт клапана на това турбо? Имам предвид 136 коньовата версия на мотора. Ще черпя позналия правилния отговор.
Идеята на уейстгейта и прменливата геометрия е една и съща.Контрол(управление)на налягането.
Принципа на действие е само различен.
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4