как да резбера?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
как да резбера?
Как да резбера без да е карам на сервиз дали имам проблем с гарнетурата на главата,маркучите ми се надува малко не губя ниво на антефриз и не ми загрява пуши малко когато е студено и не е загряла.Претисненията са ми за маркучите 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Re: как да резбера?
Казваш,че пуши докато е студена?-това по принцип е нормално,но не зная колко ти пуши все пак.Има коренна разлика между пушек и пара
Може да пуши от горене на масло и от преобогатена горивна смес,а пара може да изкарва само при избила гарнитурата на цилиндровата глава (между охладителната система и някой цилиндър),или спукана цилиндрова глава.При нормално състояние е нормално мъркучите на охл.система да станат твърди,защото се създава налягане,поради топлинното разширение на течността,при загряване до около 90 С.Но при наличие на пробив цилиндър-охладителна система,съответният/те цилиндри "надуват" охл. система,при което мъркучите стават прекомерно твърди (при норм. състояние могат да бъдат деформирани при стискане с ръка,докато при пробив стават твърди като камък).Фактът,че не губи охл. течност,означава че няма пробив на охладителната система,нито към цилиндър,нито навън (да тече от някъде) 

Благодаря за отговора колега , притеснявах се за маркучите но явно се втвардяват от налягането на антефриза като ги стисна с ръка подават 

- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
koill написа:Благодаря за отговора колега , притеснявах се за маркучите но явно се втвардяват от налягането на антефриза като ги стисна с ръка подават

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Не си тук от "вчера", че да не си наясно с правилата... в случая особено частта, където пише защо заглавието ти не трябва да бъде такова, каквото е в момента... 

5 мнения
• Страница 1 от 1