как да резбера?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

как да резбера?

Мнение от koill » 09 Ное 2009, 22:49

Как да резбера без да е карам на сервиз дали имам проблем с гарнетурата на главата,маркучите ми се надува малко не губя ниво на антефриз и не ми загрява пуши малко когато е студено и не е загряла.Претисненията са ми за маркучите :|

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Re: как да резбера?

Мнение от ned_gm28 » 09 Ное 2009, 23:37

Казваш,че пуши докато е студена?-това по принцип е нормално,но не зная колко ти пуши все пак.Има коренна разлика между пушек и пара :!: Може да пуши от горене на масло и от преобогатена горивна смес,а пара може да изкарва само при избила гарнитурата на цилиндровата глава (между охладителната система и някой цилиндър),или спукана цилиндрова глава.При нормално състояние е нормално мъркучите на охл.система да станат твърди,защото се създава налягане,поради топлинното разширение на течността,при загряване до около 90 С.Но при наличие на пробив цилиндър-охладителна система,съответният/те цилиндри "надуват" охл. система,при което мъркучите стават прекомерно твърди (при норм. състояние могат да бъдат деформирани при стискане с ръка,докато при пробив стават твърди като камък).Фактът,че не губи охл. течност,означава че няма пробив на охладителната система,нито към цилиндър,нито навън (да тече от някъде) ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от koill » 09 Ное 2009, 23:48

Благодаря за отговора колега , притеснявах се за маркучите но явно се втвардяват от налягането на антефриза като ги стисна с ръка подават :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 09 Ное 2009, 23:59

koill написа:Благодаря за отговора колега , притеснявах се за маркучите но явно се втвардяват от налягането на антефриза като ги стисна с ръка подават :)

:yes: Щом не ти създава ядове-не човъркай просто така :!: Както казваше дядо ми "Га въри магарето,няя му викаш чуш!" ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Ное 2009, 0:49

Не си тук от "вчера", че да не си наясно с правилата... в случая особено частта, където пише защо заглавието ти не трябва да бъде такова, каквото е в момента... :cop:

Назад към E36