При завъртане на волана до край - свири ?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp
При завъртане на волана до край - свири ?!
Здравейте от известно време забелязвам , че като навъртя волана до край независимо на ляво или на дясно се чува едно свирене .....
Ако може някой да даде идей за какво става дума
.....свиренето наподобява все едно свири ремък ама малко по тихо .....колата е Е36 купе
Благодаря предварително !!!

Ако може някой да даде идей за какво става дума

Re: При завъртане на волана до край - свири ?!
колега гледам не си от вчера тук и да питаш това
щом свири значе нетрябва да навиваш волата до крайно положение
има тема от важните в която е обяснено за хидравликата,защо нетрябва да се задържа волана в крайни положения.прочети я ще ти е от полза,но не продължавай да навиваш волана докрай,никога 

щом свири значе нетрябва да навиваш волата до крайно положение

- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
djpamboss написа:Здравейте от известно време забелязвам , че като навъртя волана до край независимо на ляво или на дясно се чува едно свирене .....![]()
Ако може някой да даде идей за какво става дума.....свиренето наподобява все едно свири ремък ама малко по тихо .....колата е Е36 купе
никога не навивай волана до край и си погледни маслото на рейката
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Ето ти извадка от тази тема написана в далечната 2005та година и сложена най-отгоре, за да я вижда всеки
viewtopic.php?f=8&t=20166
Хидравличната рейка - много често срещан проблем при Е36. от къде тръгва всичко? всички трябва да знаете, че НЕ ТРЯБВА да навивате волана до край и да го задържате там. дори и на обратен завой, винаги го отпуснете 5см. в обратната посока. в момента, в който той опре в края, моментално се усеща как оборотите падат сас 100тина на долу. точно това е показатела от претоварването. не го задържайте, просто го отпуснете лекичко и те се нормализират. от там идват повечето проблеми с рейката, защото се вдига прекомерно налягане и особенно ако решиш да рисуваш по асфалта, с навит до край волан и високи обороти на двигателя, със сигурност си я издухал. ако приемам, че така или иначе това вече се е случило. ще я познаеш по това, че почва да тече масло, да свири на моменти, при определени натоварвания волана на моменти втвърдява и т.н.т. Правилната стратегия, според мен, е хидравлична рейка втора ръка. Има и късметлии, който са успяли да издухат само семерингите на рейката, но те са малко. в повечето случай направо се получава пробив в блока й и тогава единствения начин е замяната. за тези, които не знаят, рейката от Е30 също става на Е36, но трябва да се смени заедно със стойката от Е30, защото иначе няма да може да бъде пригодена. ( не знам колко е вярно, но съм чувал, че рейките на Е30 са доста по-надежни). горе долу това ми хрумва сега за рейката...
viewtopic.php?f=8&t=20166
Хидравличната рейка - много често срещан проблем при Е36. от къде тръгва всичко? всички трябва да знаете, че НЕ ТРЯБВА да навивате волана до край и да го задържате там. дори и на обратен завой, винаги го отпуснете 5см. в обратната посока. в момента, в който той опре в края, моментално се усеща как оборотите падат сас 100тина на долу. точно това е показатела от претоварването. не го задържайте, просто го отпуснете лекичко и те се нормализират. от там идват повечето проблеми с рейката, защото се вдига прекомерно налягане и особенно ако решиш да рисуваш по асфалта, с навит до край волан и високи обороти на двигателя, със сигурност си я издухал. ако приемам, че така или иначе това вече се е случило. ще я познаеш по това, че почва да тече масло, да свири на моменти, при определени натоварвания волана на моменти втвърдява и т.н.т. Правилната стратегия, според мен, е хидравлична рейка втора ръка. Има и късметлии, който са успяли да издухат само семерингите на рейката, но те са малко. в повечето случай направо се получава пробив в блока й и тогава единствения начин е замяната. за тези, които не знаят, рейката от Е30 също става на Е36, но трябва да се смени заедно със стойката от Е30, защото иначе няма да може да бъде пригодена. ( не знам колко е вярно, но съм чувал, че рейките на Е30 са доста по-надежни). горе долу това ми хрумва сега за рейката...
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Не е задължително когато свири при завъртян докрай волан, да е издухала рейката. Провери си нивото на хидравличното масло в казанчето. Малко да падне под минимума има втвърдяване на волана и свирене. Понякога от ниското ниво излизат мехури по повърхността на маслото.
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
ивчо3 написа:Не е задължително когато свири при завъртян докрай волан, да е издухала рейката. Провери си нивото на хидравличното масло в казанчето. Малко да падне под минимума има втвърдяване на волана и свирене. Понякога от ниското ниво излизат мехури по повърхността на маслото.
Междо другото и волана е по тежичак

Утре ще проверя маслото , ако е малко какво ще препоръчате да си купя за смяна .....???

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
sobiss написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=166762
Благодаря колега !!!

- Sasha_Beliq
- Потребител
-
- Кара: e39 520i
- Мечтае да кара: М5
колега и аз съм сам срещал тоя проблем но при е 39 там нещата бяха подобни колата не беше пипана 5 месеца от един гараж и като я взех познай какво реве, стърже, скърца и точно това беше. Провериси всички масла как са ти добра идея ще е ако си и заредиш акумолатора защото на мен като ходих на майстор(уш добър) ми казаха, че и това спомага за скарцането защото от пред ремаци хидравлики и др глупости черпели мн ток не знам дали е така, но пробвай най вече маслата. Успех
Според мен доста добри отговори са ти дали за този звук. И са верни, но наистина не завивай до край , погледни си хидравличната течнос в казанчето дали я губиш. Провери ремъка който ти задвижва хидравличната помпа и ролките. Дано да не си прецакал рейката защото ще се бръкнеш само за нея около 200лв.
- djpamboss
- младши ентусиаст
-
Еми дано да не е рейката , че лошо ...
Днес гледам нивото на маслото на хидравликата е пълно до макс ....
ама незнам как да разбера дали не е за смяна просто ...???
За акумулатора той е що годе нов ,на по малко от година е , ремъка за динамото е сменен преди 3 дни .....

Днес гледам нивото на маслото на хидравликата е пълно до макс ....

За акумулатора той е що годе нов ,на по малко от година е , ремъка за динамото е сменен преди 3 дни .....

- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
djpamboss написа:Еми дано да не е рейката , че лошо ...![]()
Днес гледам нивото на маслото на хидравликата е пълно до макс ....ама незнам как да разбера дали не е за смяна просто ...???
Виж цвета на маслото-трябва да е червен.Ако е с друг цвят по-добре го смени.
13 мнения
• Страница 1 от 1