При завъртане на волана до край - свири ?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

При завъртане на волана до край - свири ?!

Мнение от djpamboss » 03 Ное 2009, 17:38

Здравейте от известно време забелязвам , че като навъртя волана до край независимо на ляво или на дясно се чува едно свирене ..... :confused:
Ако може някой да даде идей за какво става дума :dunno: .....свиренето наподобява все едно свири ремък ама малко по тихо .....колата е Е36 купе
Благодаря предварително !!! :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: При завъртане на волана до край - свири ?!

Мнение от sabi1984 » 03 Ное 2009, 17:47

колега гледам не си от вчера тук и да питаш това :shock:
щом свири значе нетрябва да навиваш волата до крайно положение :idea: има тема от важните в която е обяснено за хидравликата,защо нетрябва да се задържа волана в крайни положения.прочети я ще ти е от полза,но не продължавай да навиваш волана докрай,никога ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: M550d

Мнение от bobreti » 03 Ное 2009, 17:48

djpamboss написа:Здравейте от известно време забелязвам , че като навъртя волана до край независимо на ляво или на дясно се чува едно свирене ..... :confused:
Ако може някой да даде идей за какво става дума :dunno: .....свиренето наподобява все едно свири ремък ама малко по тихо .....колата е Е36 купе
Благодаря предварително !!! :bowdown:

никога не навивай волана до край и си погледни маслото на рейката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 03 Ное 2009, 17:50

Възвратното Клапанче на рейката. :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 03 Ное 2009, 17:52

Ето ти извадка от тази тема написана в далечната 2005та година и сложена най-отгоре, за да я вижда всеки

viewtopic.php?f=8&t=20166

Хидравличната рейка - много често срещан проблем при Е36. от къде тръгва всичко? всички трябва да знаете, че НЕ ТРЯБВА да навивате волана до край и да го задържате там. дори и на обратен завой, винаги го отпуснете 5см. в обратната посока. в момента, в който той опре в края, моментално се усеща как оборотите падат сас 100тина на долу. точно това е показатела от претоварването. не го задържайте, просто го отпуснете лекичко и те се нормализират. от там идват повечето проблеми с рейката, защото се вдига прекомерно налягане и особенно ако решиш да рисуваш по асфалта, с навит до край волан и високи обороти на двигателя, със сигурност си я издухал. ако приемам, че така или иначе това вече се е случило. ще я познаеш по това, че почва да тече масло, да свири на моменти, при определени натоварвания волана на моменти втвърдява и т.н.т. Правилната стратегия, според мен, е хидравлична рейка втора ръка. Има и късметлии, който са успяли да издухат само семерингите на рейката, но те са малко. в повечето случай направо се получава пробив в блока й и тогава единствения начин е замяната. за тези, които не знаят, рейката от Е30 също става на Е36, но трябва да се смени заедно със стойката от Е30, защото иначе няма да може да бъде пригодена. ( не знам колко е вярно, но съм чувал, че рейките на Е30 са доста по-надежни). горе долу това ми хрумва сега за рейката...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 03 Ное 2009, 18:05

Не е задължително когато свири при завъртян докрай волан, да е издухала рейката. Провери си нивото на хидравличното масло в казанчето. Малко да падне под минимума има втвърдяване на волана и свирене. Понякога от ниското ниво излизат мехури по повърхността на маслото.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 03 Ное 2009, 18:24

ивчо3 написа:Не е задължително когато свири при завъртян докрай волан, да е издухала рейката. Провери си нивото на хидравличното масло в казанчето. Малко да падне под минимума има втвърдяване на волана и свирене. Понякога от ниското ниво излизат мехури по повърхността на маслото.

Междо другото и волана е по тежичак :driving: , и аз си мислих че може да е от маслото ... извинявам се че не съм прочел важната тема :roll: просто не съм обърнал внимание ...... Благодаря за отговорите на всички :bowdown: !!!!
Утре ще проверя маслото , ако е малко какво ще препоръчате да си купя за смяна .....???
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Compact m43tu
Мечтае да кара: E28

Мнение от sobiss » 03 Ное 2009, 19:22

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 04 Ное 2009, 0:17

sobiss написа:http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=166762

Благодаря колега !!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 520i
Мечтае да кара: М5

Мнение от Sasha_Beliq » 04 Ное 2009, 3:40

колега и аз съм сам срещал тоя проблем но при е 39 там нещата бяха подобни колата не беше пипана 5 месеца от един гараж и като я взех познай какво реве, стърже, скърца и точно това беше. Провериси всички масла как са ти добра идея ще е ако си и заредиш акумолатора защото на мен като ходих на майстор(уш добър) ми казаха, че и това спомага за скарцането защото от пред ремаци хидравлики и др глупости черпели мн ток не знам дали е така, но пробвай най вече маслата. Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pifonsky » 04 Ное 2009, 10:23

Според мен доста добри отговори са ти дали за този звук. И са верни, но наистина не завивай до край , погледни си хидравличната течнос в казанчето дали я губиш. Провери ремъка който ти задвижва хидравличната помпа и ролките. Дано да не си прецакал рейката защото ще се бръкнеш само за нея около 200лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djpamboss » 05 Ное 2009, 0:52

Еми дано да не е рейката , че лошо ... :paranoid:
Днес гледам нивото на маслото на хидравликата е пълно до макс .... :dunno: ама незнам как да разбера дали не е за смяна просто ...???
За акумулатора той е що годе нов ,на по малко от година е , ремъка за динамото е сменен преди 3 дни .....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 05 Ное 2009, 9:08

djpamboss написа:Еми дано да не е рейката , че лошо ... :paranoid:
Днес гледам нивото на маслото на хидравликата е пълно до макс .... :dunno: ама незнам как да разбера дали не е за смяна просто ...???
За акумулатора той е що годе нов ,на по малко от година е , ремъка за динамото е сменен преди 3 дни .....

Виж цвета на маслото-трябва да е червен.Ако е с друг цвят по-добре го смени.

Назад към E36