Проблем при палене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
Проблем при палене
Здравейте колеги,
преди малко колата ми направи следният номер.Бях слязал за да я почистя малко и си направих плафоните да светят постоянно.Ел.джамовете видях и реших да включа фаровете поради никаква причина
Дадох на контакт,включвам,светят ама като кандила
Поглеждам на таблото-свети и лампата на АБЦ-то.Гася фаровете и пак:Габарити,халогени и къси-пак свети лампата на АБЦ-то.Реших да я запаля.Стартера завъртя 2 пъти мудно,но запали изведнъж.Между другото от известно време насам винаги когато паля,ми свети лампата на АBS-a и в момента в който колата запали лампата спира да свети.Акумулаторът е на година и половина,италиански,чисто нов купуван.
Някакви идеи
преди малко колата ми направи следният номер.Бях слязал за да я почистя малко и си направих плафоните да светят постоянно.Ел.джамовете видях и реших да включа фаровете поради никаква причина

Някакви идеи

Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем при палене
На никой ли не му се е случвало подобно нещо 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
BorisMW написа:Здравейте колеги,
преди малко колата ми направи следният номер.Бях слязал за да я почистя малко и си направих плафоните да светят постоянно.Ел.джамовете видях и реших да включа фаровете поради никаква причинаДадох на контакт,включвам,светят ама като кандила
Поглеждам на таблото-свети и лампата на АБЦ-то.Гася фаровете и пак:Габарити,халогени и къси-пак свети лампата на АБЦ-то.Реших да я запаля.Стартера завъртя 2 пъти мудно,но запали изведнъж.Между другото от известно време насам винаги когато паля,ми свети лампата на АBS-a и в момента в който колата запали лампата спира да свети.Акумулаторът е на година и половина,италиански,чисто нов купуван.
Някакви идеи
100 % Акомулатор ...

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
[list]metodi80 написа:BorisMW написа:Здравейте колеги,
преди малко колата ми направи следният номер.Бях слязал за да я почистя малко и си направих плафоните да светят постоянно.Ел.джамовете видях и реших да включа фаровете поради никаква причинаДадох на контакт,включвам,светят ама като кандила
Някакви идеи
100 % Акомулатор ...Не търси повече там ти е проблема ... Премери го какво напрежение дава и го зареди малко и всичко ще си дойде на мястото ... М/у другото не е лошо да видиш как ти работи алтернатора , да не се окаже , че той не ти зарежда добре акомулатора ... Освен това ако я караш колата предимно градско и на къси разстояния , то алтернатора не "смогва" да зареди добре акомулатора и сега в студеното време е напълно нормално акомулатора леко да ти "падне" ...
Здрасти Мето,тъкмо се канех да ти пиша,че вече не ми е смешно и видях,че си се включил.Наистина колата я карам само на къси разстояния в града.От часа в който бях пуснал темата до преди малко бяха минали няколко часа и реших да отида до едно барче.Сядам,въртя и едно бавно циклене от стартера,1 минута не можах да запаля.Е иди-дойди запалих и реших да рискувам и отидох до барчето.Стоях около час там и тъй,като и не ме свърташе.На тръгване си запали,но утре сутринта ще си покаже.Между другото,забравих да спомена,че преди 3 дена както карах ми светна лампата на акомулатора,валеше също,а лампата мъждукаше за около 15-20 секунди и престана да свети.
А как да разбера,че алтернатора работи?
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
На запален мотор мери напрежението на клемите на акумулатора.Трябва да е в границите 13.8-14.3V
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Аз залагам на четки 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
[list]~Мишо~ написа:Аз залагам на четки
За сега се радвам,че не позна.Долях в акумулатора дестилирана вода вчера тъй като 2 клетки бяха сухи,а в останалите имаше 1мм над клетката.Днес ми премериха напрежението,на загасена кола-12,5V,на запалена 14,5,което показва,че е в норми.
Между другото ми казаха и как мога да проверя дали алтернаторът работи-Паля колата и откачам 1-та клема на акоммулатора и ако колата продължи да работи значи зарежда.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Радвам се че не съм познал
обаче тоя начин на проверка дето са ти го казали нестава,така напрежението за част от секундата скача когато генератора остане без товар и пробива някой диод,след време съответно нова тема...

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Бати простотията са ти казали. Никога не откачай клема докато колата е запалена. Зареди си акумулатора и няма ти свети АБС-а.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BorisMW написа:[list]~Мишо~ написа:Аз залагам на четки
За сега се радвам,че не позна.Долях в акумулатора дестилирана вода вчера тъй като 2 клетки бяха сухи,а в останалите имаше 1мм над клетката.Днес ми премериха напрежението,на загасена кола-12,5V,на запалена 14,5,което показва,че е в норми.
Между другото ми казаха и как мога да проверя дали алтернаторът работи-Паля колата и откачам 1-та клема на акоммулатора и ако колата продължи да работи значи зарежда.
~Мишо~ написа:Радвам се че не съм позналобаче тоя начин на проверка дето са ти го казали нестава,така напрежението за част от секундата скача когато генератора остане без товар и пробива някой диод,след време съответно нова тема...
Борис , нали ти казах как да разбереш дали работи алтернатора - мериш с мултицета при покой (не запален двигател) напрежението на акомулатора , след това палиш колата и пак мериш (даже ти посочих и примерни стойности , ако си спомняш...). Мишо много правилно ти е казал , че тези "импровизации" с откачане на + при запален двигател обикновено водят само до проблеми !!!
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
~Мишо~ написа:Радвам се че не съм позналобаче тоя начин на проверка дето са ти го казали нестава,така напрежението за част от секундата скача когато генератора остане без товар и пробива някой диод,след време съответно нова тема...
НИКОГА не прави това

- BorisMW
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за предупреждението.Не съм го пробвал това и най-вероятно няма да го пробвам.Мето,/надявам се съкращението да не ти пречи
/,малко по-нагоре съм написалл,че премерих напрежението след като долях вода,/не от чешмата/
и стойностите са такива каквито ми ги написа.т.е сега е наред-всичко си завърта нормално.
Обаче лампата на ABS-a при палене продължава да свети,само при палене.Ще заредя акумулаторя,за да видя дали ще има промяна,както съветва zBoost.

Обаче лампата на ABS-a при палене продължава да свети,само при палене.Ще заредя акумулаторя,за да видя дали ще има промяна,както съветва zBoost.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
BorisMW написа:Благодаря на всички за предупреждението.Не съм го пробвал това и най-вероятно няма да го пробвам.Мето,/надявам се съкращението да не ти пречи/,малко по-нагоре съм написалл,че премерих напрежението след като долях вода,/не от чешмата/
и стойностите са такива каквито ми ги написа.т.е сега е наред-всичко си завърта нормално.
Гарантирам ти , че като заредиш акомулатора (да показва в покой поне 13- 13.5V) , лампата на АБС-а няма да свети вече при палене ...!
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
[list]metodi80 написа:BorisMW написа:Благодаря на всички за предупреждението.Не съм го пробвал това и най-вероятно няма да го пробвам.Мето,/надявам се съкращението да не ти пречи/,малко по-нагоре съм написалл,че премерих напрежението след като долях вода,/не от чешмата/
Гарантирам ти , че като заредиш акомулатора (да показва в покой поне 13- 13.5V) , лампата на АБС-а няма да свети вече при палене ...!
Да,така и стана,лампата на abs-a вече не свети.
Благодарско
14 мнения
• Страница 1 от 1