Проблем с охладителната система?РЕШЕН!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Проблем с охладителната система?РЕШЕН!

Мнение от Делян » 01 Ное 2009, 11:17

Здравейте колеги.Когато карам по надолнище и пусна на свободна или на скорост и в двата случая стрелката на температурата ми мърда на ляво.Все едно изтива колата,а парното си духа топло.Като дам газ пак си загрява.Имам достатъчно антифриз и не изпуска от никъде.Мотора ми е м43б16.Нормално ли е това?И ако не е,къде може да е проблема?
Последна промяна Делян на 07 Ное 2009, 19:26, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Re: Проблем с охладителната система?

Мнение от BH5482BH » 01 Ное 2009, 11:19

Термостат, водна помпа

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 01 Ное 2009, 11:32

BH5482BH написа:Термостат, ..........
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 01 Ное 2009, 11:44

Сменяй термостата и си готов.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Ное 2009, 12:10

Благодаря ,аз предполагах че е от него или от датчика.Така ако карам, 1-2 седмици проблем ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: от време на време
Мечтае да кара: всеки ден

Мнение от pkw08 » 01 Ное 2009, 12:30

Колега щом ти работи парното всичко ти е ок. Не сменяй термостата защото това е нормално когато се движиш по нанадолно и по енерция както си го описъл. Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Ное 2009, 12:46

Аз като пускам нанадолнище на 4та примерно с 60-70 без да давам никаква газ ми пада температурата също. Стрелката стои между средата и първата черта. Лятото никога не ми е загрявала дори и в най-голямата жега, когата не е падал оборотомера под 3000. Изтиването си ги обяснявам с прекалено обеднената смес, когато двигателят е на моторна спирачка.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 12:49

Jim Beam написа:Аз като пускам нанадолнище на 4та примерно с 60-70 без да давам никаква газ ми пада температурата също. Стрелката стои между средата и първата черта. Лятото никога не ми е загрявала дори и в най-голямата жега, когата не е падал оборотомера под 3000. Изтиването си ги обяснявам с прекалено обеднената смес, когато двигателят е на моторна спирачка.

А аз съм убеден , че и ти си за смяна на термостат .... :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Мнение от BH5482BH » 01 Ное 2009, 12:58

:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Ное 2009, 13:07

Извинявам се за въпроса,но няма как да видя с търсачката.Термостад бях гледал преди струваше 58 лв. в елит кар на behr.Не съм вързан в ръцете,а и ми е гот да си човъркам по колата.Та мисля да си го сменя сам.Някой може ли да ми обясни дали има някакви по особени "пинизи" при смяната.Или ако има такава тема линк?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Ное 2009, 13:12

Dpy написа:Извинявам се за въпроса,но няма как да видя с търсачката.Термостад бях гледал преди струваше 58 лв. в елит кар на behr.Не съм вързан в ръцете,а и ми е гот да си човъркам по колата.Та мисля да си го сменя сам.Някой може ли да ми обясни дали има някакви по особени "пинизи" при смяната.Или ако има такава тема линк?

Няма пинизи колега ... Източваш антифриза от пробката на радиатора , сваляш маркуча, който е свързан с термостата (отвиваш скобата му ), след това отвиваш трите болта , които придържат термостата към главата и термостата излиза ..... "Бишкаш" го някъде колко сили имаш ... :mhihi: След това монтираш новия по същия начин (не стягай много болтовете да не превъртят в главата , всичко се прави на усет , щом уетиш , че няма на къде повече да се върти болта - спираш... не е нужно да се престараваш със стягането ... :mhihi: ) , слагаш маркуча ,стягаш скобата , наливаш антифриз , обезвъздушаваш (както многократно и аз и други колеги сме обяснявали ) и .... :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Ное 2009, 15:12

Благодаря колега.Тия дни като остане време ще го сменя.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 01 Ное 2009, 16:39

Dpy написа:Извинявам се за въпроса,но няма как да видя с търсачката.Термостад бях гледал преди струваше 58 лв. в елит кар на behr.Не съм вързан в ръцете,а и ми е гот да си човъркам по колата.Та мисля да си го сменя сам.Някой може ли да ми обясни дали има някакви по особени "пинизи" при смяната.Или ако има такава тема линк?

Аз преди 4-5 дена смених термостата , купих пак на BEHR 88градуса на 33лв :yes: - 58лв си е бая по скъпо :censored: .......
Иначе колегата в горния пост ти е обяснил как се сменя точно. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 01 Ное 2009, 16:56

А да,забравих да попитам на колко градуса трябва да е? м43б16 е двигателя.
djpamboss написа:

Аз преди 4-5 дена смених термостата , купих пак на BEHR 88градуса на 33лв :yes: - 58лв си е бая по скъпо :censored: .......
Иначе колегата в горния пост ти е обяснил как се сменя точно. :bchug:
От къде за тия пари?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 02 Ное 2009, 23:32

[
metodi80 написа:
Jim Beam написа:Аз като пускам нанадолнище на 4та примерно с 60-70 без да давам никаква газ ми пада температурата също. Стрелката стои между средата и първата черта. Лятото никога не ми е загрявала дори и в най-голямата жега, когата не е падал оборотомера под 3000. Изтиването си ги обяснявам с прекалено обеднената смес, когато двигателят е на моторна спирачка.

А аз съм убеден , че и ти си за смяна на термостат .... :idea:

:mhihi: :yes: 1.Когато моторът работи в режим "моторна спирачка",горивна смес на практика няма!Просто щото остава само едната съставка от сместа (остава само въздухът,щото инжекторите спират да впръскват гориво).Това е с цел икономия на гориво-EWS е кодовото обозначение на системата,която го реализира.Преди време и аз разсъждавах като тебе,даже се заформи доста разгорещен дебат във форума относно съществуването :mhihi: на гореспоменатата система.След като смених термостата,ти казвам,че с новия термостат въпреки липсата на горене в цилиндрите не ми изстива мотора при режим "моторна спирачка",както преди.Въпреки,че и аз карам без пластмасовите кори под двигателя ;)
Последна промяна ned_gm28 на 04 Ное 2009, 0:18, променена общо 1 път
Изображение

Следваща

Назад към E36