Колеги как се обират луфтове на шпер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги как се обират луфтове на шпер

Мнение от dido75ts » 27 Окт 2009, 19:56

Колеги имам някакви луфтове (минимални) в шпера (3.45) от към полуоските без никакви течове. Може ли някой да ми каже как се обират и дали е възможно това. Благодаря Ви предварително.
Dido75ts

Аватар
Кара: Бавно

Re: Колеги как се обират луфтове на шпер

Мнение от hristofar » 28 Окт 2009, 22:48

dido75ts написа:Колеги имам някакви луфтове (минимални) в шпера (3.45) от към полуоските без никакви течове. Може ли някой да ми каже как се обират и дали е възможно това. Благодаря Ви предварително.

колега как разбра че имаш луфтове

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido75ts » 29 Окт 2009, 12:42

Когато потеглям се чува тракване от дифа и като я вдигнах на крик хванах двете полуоски и клатейки ги видях, че луфта от към дифа не е малък (както нагоре на долу така и навътре навънка) и си мисля, че не е нормално да е толкова голям луфта. :roll: :roll:
Dido75ts

Потребител
Аватар

Мнение от Sv3TL10 » 29 Окт 2009, 14:42

Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше.. :)

Аватар

Мнение от hristofar » 30 Окт 2009, 9:21

Sv3TL10 написа:Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше.. :)

колега там са 6 болта как е вазможно да се получи луфт

Аватар

Мнение от hristofar » 30 Окт 2009, 9:23

колега я си виж тампона на кардана може и от там да е ,а като сменяш скоростите има ли го тоя шум

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dido75ts » 30 Окт 2009, 10:59

Не колега няма никакви шумове след това, само при потегляне се получава. И си мисля, че този луфт на полуоските не е нормален да е толкова голям и май е от там проблема, но не знам какъв лагер има там дали е конусовиден за да се обира от там или трябва да се сменя. за това питам някой разглабял ли е. Благодаря Ви.
Dido75ts

Потребител
Аватар

Мнение от Sv3TL10 » 30 Окт 2009, 13:06

hristofar написа:
Sv3TL10 написа:Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше.. :)

колега там са 6 болта как е вазможно да се получи луфт

ами предполагам, че няма как луфта да е при 6-те болта, а точно при чашката.. тази за която се завива полуоската с тези 6 болта :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 30 Окт 2009, 18:30

Колега,като си решиш проблема пиши ,че и моята е така.

Назад към E36