Колеги как се обират луфтове на шпер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Колеги как се обират луфтове на шпер
Колеги имам някакви луфтове (минимални) в шпера (3.45) от към полуоските без никакви течове. Може ли някой да ми каже как се обират и дали е възможно това. Благодаря Ви предварително.
Dido75ts
Re: Колеги как се обират луфтове на шпер
dido75ts написа:Колеги имам някакви луфтове (минимални) в шпера (3.45) от към полуоските без никакви течове. Може ли някой да ми каже как се обират и дали е възможно това. Благодаря Ви предварително.
колега как разбра че имаш луфтове
Когато потеглям се чува тракване от дифа и като я вдигнах на крик хванах двете полуоски и клатейки ги видях, че луфта от към дифа не е малък (както нагоре на долу така и навътре навънка) и си мисля, че не е нормално да е толкова голям луфта.

Dido75ts
Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше.. 

Sv3TL10 написа:Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше..
колега там са 6 болта как е вазможно да се получи луфт
колега я си виж тампона на кардана може и от там да е ,а като сменяш скоростите има ли го тоя шум
Не колега няма никакви шумове след това, само при потегляне се получава. И си мисля, че този луфт на полуоските не е нормален да е толкова голям и май е от там проблема, но не знам какъв лагер има там дали е конусовиден за да се обира от там или трябва да се сменя. за това питам някой разглабял ли е. Благодаря Ви.
Dido75ts
hristofar написа:Sv3TL10 написа:Да не се е разширило леглото на зегерката ? Скоро оправяхме подобен проблем при такъв шпер - трябва да се отиде на наистина добър стругар с чашките и или да заформи леглото или да ти направи нова зегерка.. при мен със заформяне на леглото на зегера, проблема се оправи.. а там нямаше луфт, а направо чашката излизаше..
колега там са 6 болта как е вазможно да се получи луфт
ами предполагам, че няма как луфта да е при 6-те болта, а точно при чашката.. тази за която се завива полуоската с тези 6 болта

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
Колега,като си решиш проблема пиши ,че и моята е така.
9 мнения
• Страница 1 от 1