e36 озвучаване проблем
Модератор: Icco
8 мнения
• Страница 1 от 1
e36 озвучаване проблем
Днес инсталирах тубата и усилватела. Имам два проблема:
1. Вубрациите в багажника... доста са усещат се и в купето.
2. Добрата изолация на багажника мн от база се поглъща трябва ли да махам кори и т н ...??? Вие как сте решили тези проблеми? Някакви съвети?
1. Вубрациите в багажника... доста са усещат се и в купето.
2. Добрата изолация на багажника мн от база се поглъща трябва ли да махам кори и т н ...??? Вие как сте решили тези проблеми? Някакви съвети?
- harry_BG
- Потребител
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: e36 318i
Re: e36 озвучаване проблем
ами първо се увери от къде ти дрънчи. ако е от номера примерно можеш да му подложиш нещо. а иначе за оплътнение можеш да ползваш прозрачен силикон. какъв ти е бас бокса и как е поставен в багажника?
Поздрави, Хари!
Поздрави, Хари!
unknown.artist
- TNC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 Е90 330xD
- Мечтае да кара: E46 M3 CSL
Ако си със седан или купе, случайно проби ли дупки за рефлектори на задната кора ? Вибрации ще имаш... нормално все пак това са нискочестотни тонове. Относно вторият ти проблем... Честно казано не успях да му хвана идеята.
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!

Къде по точно го пробивате тези дупки и самите дупки ли служат за рефлектори или слагате някви труби допулнително. В момента има дупки останалиот старите тонкилони с кутиите оригинаялните, тях съм ги махнал и това са дупките на задната кора, може би играят някаква роля на баслефлектори. Аз се съмнявам , цд то ми е куцо преди време бяхме пускали музика със цд то на един колега звучеше доста по добре... Втория ми въпрос се отнася до това, че багайника е много добре изолиран със вата и една допулнителна гумена изолация под садната седалка, метала също много изолира. Днеска махнах и капачето с инструментите (аригиналното от задния капак ... вибрациите доста намаляха. Утре ще пробвам с друго цд....
- harry_BG
- Потребител
-
- Кара: колело
- Мечтае да кара: e36 318i
най - добре утре вземи да поусилиш малко музиката и да разбереш причината за проблема. като разбереш от къде, натисни проблемното място, за да видиш дали спира този гаден шум.
това мога да ти кажа от тук. пробвай и пиши после какво е станало.
Поздрави, Хари!!!
това мога да ти кажа от тук. пробвай и пиши после какво е станало.
Поздрави, Хари!!!
unknown.artist
- nafurfory
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B20
- Мечтае да кара: самолет
ако искаш да чуваш баса както трябва то неговото място е на кората
NE STAVA samO S QDENE TRQBVA i pIENE

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
ако имаш подлакътник отзад - изрязваш под него (като ски сак) и самия подлакътник го държиш в пуснато положение.
важна е ориентацията на говорителя - има тема за това, но накратко - при хечбека говорителя трябва да гледа назад, а при седаните напред (това при положение, че си сигурен в необходимия обем на кутията и самия говорител свири качествено в нея) - при мен тубата бе напречно и бас нямаше дори и след изрязването на ламаринката под подлакътника - бас нямаше и когато завъртях фазоинвертора към гореспоменатия отвор, но... когато насочих мембраната на 12"-ката към отвора на подлакътника - ей чудо - ше се пръсне купето.
вибрациите, които чуваш най-вероятно са от кората, ако ли пък са от нещо друго в багажника - то то доста резонира явно... номера едва ли го чуваш вътре.
изолацията на багажника ти пречи само ако е между самия багажник и купето.
важна е ориентацията на говорителя - има тема за това, но накратко - при хечбека говорителя трябва да гледа назад, а при седаните напред (това при положение, че си сигурен в необходимия обем на кутията и самия говорител свири качествено в нея) - при мен тубата бе напречно и бас нямаше дори и след изрязването на ламаринката под подлакътника - бас нямаше и когато завъртях фазоинвертора към гореспоменатия отвор, но... когато насочих мембраната на 12"-ката към отвора на подлакътника - ей чудо - ше се пръсне купето.
вибрациите, които чуваш най-вероятно са от кората, ако ли пък са от нещо друго в багажника - то то доста резонира явно... номера едва ли го чуваш вътре.
изолацията на багажника ти пречи само ако е между самия багажник и купето.
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
И аз си мисля че вибрира кората или самите "мрежички" където са били оригиналните говорители,а отностно идеята за подлакътника... силно те съветвам ако имаш такъв да направиш точно както ти е казал колегата
разликата е огромна.... ако пък нямаш... аз на купето му бях боднал на номера 1 видия беше заспало не дрункаше номера грам... друго в багажника не ми е дрънчало,а музиката ми не беше много слаба :/. И аз бих ти предложил да усилиш и с напипване да видиш къде вибрира...

8 мнения
• Страница 1 от 1