e36 озвучаване проблем

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

кандидат ентусиаст
Аватар

e36 озвучаване проблем

Мнение от battery83 » 29 Окт 2009, 21:07

Днес инсталирах тубата и усилватела. Имам два проблема:
1. Вубрациите в багажника... доста са усещат се и в купето.
2. Добрата изолация на багажника мн от база се поглъща трябва ли да махам кори и т н ...??? Вие как сте решили тези проблеми? Някакви съвети?

Потребител
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: e36 318i

Re: e36 озвучаване проблем

Мнение от harry_BG » 29 Окт 2009, 22:05

ами първо се увери от къде ти дрънчи. ако е от номера примерно можеш да му подложиш нещо. а иначе за оплътнение можеш да ползваш прозрачен силикон. какъв ти е бас бокса и как е поставен в багажника?

Поздрави, Хари!
unknown.artist

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 Е90 330xD
Мечтае да кара: E46 M3 CSL

Мнение от TNC » 29 Окт 2009, 22:16

Ако си със седан или купе, случайно проби ли дупки за рефлектори на задната кора ? Вибрации ще имаш... нормално все пак това са нискочестотни тонове. Относно вторият ти проблем... Честно казано не успях да му хвана идеята.
Няма невъзмовни неща с бензин в кръвта!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от battery83 » 29 Окт 2009, 23:46

Къде по точно го пробивате тези дупки и самите дупки ли служат за рефлектори или слагате някви труби допулнително. В момента има дупки останалиот старите тонкилони с кутиите оригинаялните, тях съм ги махнал и това са дупките на задната кора, може би играят някаква роля на баслефлектори. Аз се съмнявам , цд то ми е куцо преди време бяхме пускали музика със цд то на един колега звучеше доста по добре... Втория ми въпрос се отнася до това, че багайника е много добре изолиран със вата и една допулнителна гумена изолация под садната седалка, метала също много изолира. Днеска махнах и капачето с инструментите (аригиналното от задния капак ... вибрациите доста намаляха. Утре ще пробвам с друго цд....

Потребител
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: e36 318i

Мнение от harry_BG » 29 Окт 2009, 23:57

най - добре утре вземи да поусилиш малко музиката и да разбереш причината за проблема. като разбереш от къде, натисни проблемното място, за да видиш дали спира този гаден шум.
това мога да ти кажа от тук. пробвай и пиши после какво е станало.

Поздрави, Хари!!!
unknown.artist

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20
Мечтае да кара: самолет

Мнение от nafurfory » 30 Окт 2009, 13:35

ако искаш да чуваш баса както трябва то неговото място е на кората
NE STAVA samO S QDENE TRQBVA i pIENE
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 30 Окт 2009, 14:15

ако имаш подлакътник отзад - изрязваш под него (като ски сак) и самия подлакътник го държиш в пуснато положение.
важна е ориентацията на говорителя - има тема за това, но накратко - при хечбека говорителя трябва да гледа назад, а при седаните напред (това при положение, че си сигурен в необходимия обем на кутията и самия говорител свири качествено в нея) - при мен тубата бе напречно и бас нямаше дори и след изрязването на ламаринката под подлакътника - бас нямаше и когато завъртях фазоинвертора към гореспоменатия отвор, но... когато насочих мембраната на 12"-ката към отвора на подлакътника - ей чудо - ше се пръсне купето.
вибрациите, които чуваш най-вероятно са от кората, ако ли пък са от нещо друго в багажника - то то доста резонира явно... номера едва ли го чуваш вътре.
изолацията на багажника ти пречи само ако е между самия багажник и купето.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 30 Окт 2009, 21:40

И аз си мисля че вибрира кората или самите "мрежички" където са били оригиналните говорители,а отностно идеята за подлакътника... силно те съветвам ако имаш такъв да направиш точно както ти е казал колегата :) разликата е огромна.... ако пък нямаш... аз на купето му бях боднал на номера 1 видия беше заспало не дрункаше номера грам... друго в багажника не ми е дрънчало,а музиката ми не беше много слаба :/. И аз бих ти предложил да усилиш и с напипване да видиш къде вибрира...

Назад към Car аудио и видео