Странно поведение

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320d, 330xd
Мечтае да кара: M4

Странно поведение

Мнение от ThE BeAsT » 24 Окт 2009, 2:24

Имаше преди време 1 тема, но не можах да я намеря (за проблеми след продължително каране само в градски условия) и за това си позволявам да пусна нова, ако модераторите решат да я препратят към другата ако я знаят.
Проблемът е, че когато карам на средни обороти (1500-2200) с постоянна скорост да кажем с 70 на 4та колата почва да прави номера сякаш отпускам за кратко и натискам пак газта, а аз не променям положението на крака, и в колата се получава усещане все едно докато си караш от време на време понатискваш спирачката (или отпускаш газта) всичко това се появи след дълго (поне 2 месеца) каране само в града. Имаше хора оплаквали се от подобен проблем след каране в града, така ли се изразява и просто иска да я изпъна на извънградско да се продуха и да тръгне като преди или да търся проблем някъде и ако е проблем някъде на къде да се насоча? (катализатора след турбината не е махан ако има значение)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Re: Странно поведение

Мнение от B.Tunchev » 24 Окт 2009, 2:44

Аз съм чувал, че дизелите, е добре, от време на време, да се "продухват" след продължително каране само в града. Вероятно някоя дюза се е задръстила, пробвай да покараш малко "в лютеницата" на 5-та по някой по-дълъг път, възможно е и да се оправи :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 24 Окт 2009, 2:58

Така съм чувал и аз .... имаше си и тема ама нещо не ми се отдава да я намеря. Ще опитам, но трябва да се разкарам специално за това, за това реших първо да попитам, дали такива бяха симптомите, или е др проблема при мен :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318D New Face
Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче

Мнение от Monteki » 24 Окт 2009, 10:13

И при мен се получава от време на време същия недъг, и наистина като се замисля май е само при по-продължително каране в града. Явно ще се разходя и аз днес да приложа процедурата с продухването :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от majstorapetkov » 24 Окт 2009, 10:48

Всяка кола иска да се изпъва извън града. Направи го и проблема ще изчезне. Настъпвай смело!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320Д(M47TUD20)

Мнение от Face » 24 Окт 2009, 11:10

Макар аз да не го имам за проблем,при мен симптомите са следните:
като е студена на втора предавка между 1700 и 2000 об/мин. се получава едно леко придърпване,което изчезва след като автомобила загрее(дюзите ми са пперфектни).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 24 Окт 2009, 11:35

И моята го прави понякога, макар че я карам само на извънградско. Нали съм провинциалистче и града ми е 2 километра на дължина, та няма как да карам градско. От богатия ми опит с всякави таралясници и гробници от всички марки ми се струва, че проблемът е или ектрически или свързан с вакуум и няма нищо общо с дюзите или поне не с механичната им част. При тези обороти започва да се развърта турбината, та си мисля, че проблемът може да е свързан с управлението на турбото или вакуумите. Понеже препатих точно с тези системи и ги разучих много добре, си мисля, че момента на регулиране на геометрията на турбината трябва да се донастройва след известен брой километри. Нали всичко зависи от една мембрана, която с времето старее и си променя свойствата. А и самата система е предвидена да се регулира. За съжаление обаче не намерих точно упътване как става това. Дигностика и стендове не помагат, дори в повечето случаи не засичат проблем и при напълно неработещо управление на геометрията. Може проблемът да идва и от дебитомера. Разбира се всичко което написах са теоретични разсъждения. Ако някой е отстранил въпросния проблем нека се изкаже.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 24 Окт 2009, 13:20

Да това горе долу питам и аз, дали иска елементарното каране на над 3000 оборота за известно време ... или нещата са по-сериозни ... катализатор, агр клапан, геометрия на турбина ... картерни газове филтъра, дебитомерче ... много неща могат да са .... ясно ми е това защото не съм от вчера във форума, а и чета доста ... За тази мембрана за която говориш ... на какъв сервиз се ходи... искам да зачеркнем дару от списъка :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Мнение от mittko » 24 Окт 2009, 18:32

колега мойта е бензинка 1,8 преди фейса и я бях карал само в София около 2-3 месеца и миналата седмица реших да ходя до Велико Търново реших да я настъпя на една права отсечка малко и на около 160км/ч нещо спря да набира заглъхна и изведнъж все едно се отпуши и си напълни километража не знам дали при теб проблема е същия или пък ще се оправи по тоя начин но си мисля че все пак трябва от време на време да ги понастъпваме тия коли :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 24 Окт 2009, 18:37

Подкрепям те да ... на същото мнение съм. Просто на моята от 1г я карам, а за първи път се случва ... и може би си прав по-правиално е да се каже, че трябва да се понастъпва защото аз и извънградско мога да карам само от 1500-2200 ... и няма да се оправи така явно :) някой ако е решил проблема да сподели, а и съм почти сигурен, че това забиване може да става от различни фактори и при всеки да е различно ... такаче ... споделяйте, колкото повече ... толкова повече :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 25 Окт 2009, 2:08

ThE BeAsT написа:Да това горе долу питам и аз, дали иска елементарното каране на над 3000 оборота за известно време ... или нещата са по-сериозни ... катализатор, агр клапан, геометрия на турбина ... картерни газове филтъра, дебитомерче ... много неща могат да са .... ясно ми е това защото не съм от вчера във форума, а и чета доста ... За тази мембрана за която говориш ... на какъв сервиз се ходи... искам да зачеркнем дару от списъка :D

Имах предвид клапана, който дърпа лостчето на променливата геометрия. Не електрическия, а този дето се задейства с вакуум. При мен беше се скапал и не работеше всеки път. Намерих го втора употреба, защото той върви с турбината в магазините и си го смених сам. Но както писах това са само теории. За да се разбере какво е трябва да се направи диагностика в движение, точно когато се появява проблема(ако не се оправи след едно каране в сектора преди кетчупа). Лично аз през пролетта изпосмених половината кола заради подобен проблем и винаги когато отидех на диагностика всичко си беше ОК. И като се поразрових из чуждестранните форуми попаднах на доста теми в които се описваше диагностика в движение. За нещастие в сервизите дето ходих имаха само стационарни компютри. Не изключвай от списъка и скапаната нафта в родината ни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 25 Окт 2009, 11:42

Точно така, но и с омв и с лукойл ... освен да ида на друга ... да карам в червено известно време .. да махна катализатора ... и за друго не ми се хвърлят пари ... хора без катализатор да имат този проблем ? И пак казвам ако някой го е решил да сподели, независимо дали е било след дълго каране в червенко или смяна на колата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 29 Окт 2009, 21:00

малко е като гадаене това че след продължително каране се запушва колата,азсъм минавал по 15 хиляди километра каране само градско и нямам такъв проблем та се замислете че може да не е от това а да е друг проблема
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Окт 2009, 21:15

Аз съм на мнението че малко добавки но редовно,хубаво гориво и от време на време "лютеница" и всичко си е ок :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ThE BeAsT » 30 Окт 2009, 13:04

Какви добавки ? Кажете какво е проверено и е сигурно, че има само положителни страни. А и много тъпо, на капачката на резарвоара да пише "дизел" ... а ние да сипваме всякакви буклуци... знам, че сме в БГ ... и тук са гадни горивата и т.н. ама без нещо да е сигурно .. не сипвам друго в резервоара, а и старите шофиори са на това мнение :banghead: Иначе, ако има нещо което е 100% добре за колата не бих се поколебал, но не е правиално да го правим ние шофиорите, а тези който предлагат горивата .... ама както и да е ... :(

Следваща

Назад към E46