Странно поведение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
Странно поведение
Имаше преди време 1 тема, но не можах да я намеря (за проблеми след продължително каране само в градски условия) и за това си позволявам да пусна нова, ако модераторите решат да я препратят към другата ако я знаят.
Проблемът е, че когато карам на средни обороти (1500-2200) с постоянна скорост да кажем с 70 на 4та колата почва да прави номера сякаш отпускам за кратко и натискам пак газта, а аз не променям положението на крака, и в колата се получава усещане все едно докато си караш от време на време понатискваш спирачката (или отпускаш газта) всичко това се появи след дълго (поне 2 месеца) каране само в града. Имаше хора оплаквали се от подобен проблем след каране в града, така ли се изразява и просто иска да я изпъна на извънградско да се продуха и да тръгне като преди или да търся проблем някъде и ако е проблем някъде на къде да се насоча? (катализатора след турбината не е махан ако има значение)
Проблемът е, че когато карам на средни обороти (1500-2200) с постоянна скорост да кажем с 70 на 4та колата почва да прави номера сякаш отпускам за кратко и натискам пак газта, а аз не променям положението на крака, и в колата се получава усещане все едно докато си караш от време на време понатискваш спирачката (или отпускаш газта) всичко това се появи след дълго (поне 2 месеца) каране само в града. Имаше хора оплаквали се от подобен проблем след каране в града, така ли се изразява и просто иска да я изпъна на извънградско да се продуха и да тръгне като преди или да търся проблем някъде и ако е проблем някъде на къде да се насоча? (катализатора след турбината не е махан ако има значение)
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Re: Странно поведение
Аз съм чувал, че дизелите, е добре, от време на време, да се "продухват" след продължително каране само в града. Вероятно някоя дюза се е задръстила, пробвай да покараш малко "в лютеницата" на 5-та по някой по-дълъг път, възможно е и да се оправи 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Така съм чувал и аз .... имаше си и тема ама нещо не ми се отдава да я намеря. Ще опитам, но трябва да се разкарам специално за това, за това реших първо да попитам, дали такива бяха симптомите, или е др проблема при мен 

- Monteki
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318D New Face
- Мечтае да кара: Някое "М" калпазанче
И при мен се получава от време на време същия недъг, и наистина като се замисля май е само при по-продължително каране в града. Явно ще се разходя и аз днес да приложа процедурата с продухването 

- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Всяка кола иска да се изпъва извън града. Направи го и проблема ще изчезне. Настъпвай смело!
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Макар аз да не го имам за проблем,при мен симптомите са следните:
като е студена на втора предавка между 1700 и 2000 об/мин. се получава едно леко придърпване,което изчезва след като автомобила загрее(дюзите ми са пперфектни).
като е студена на втора предавка между 1700 и 2000 об/мин. се получава едно леко придърпване,което изчезва след като автомобила загрее(дюзите ми са пперфектни).
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
И моята го прави понякога, макар че я карам само на извънградско. Нали съм провинциалистче и града ми е 2 километра на дължина, та няма как да карам градско. От богатия ми опит с всякави таралясници и гробници от всички марки ми се струва, че проблемът е или ектрически или свързан с вакуум и няма нищо общо с дюзите или поне не с механичната им част. При тези обороти започва да се развърта турбината, та си мисля, че проблемът може да е свързан с управлението на турбото или вакуумите. Понеже препатих точно с тези системи и ги разучих много добре, си мисля, че момента на регулиране на геометрията на турбината трябва да се донастройва след известен брой километри. Нали всичко зависи от една мембрана, която с времето старее и си променя свойствата. А и самата система е предвидена да се регулира. За съжаление обаче не намерих точно упътване как става това. Дигностика и стендове не помагат, дори в повечето случаи не засичат проблем и при напълно неработещо управление на геометрията. Може проблемът да идва и от дебитомера. Разбира се всичко което написах са теоретични разсъждения. Ако някой е отстранил въпросния проблем нека се изкаже.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Да това горе долу питам и аз, дали иска елементарното каране на над 3000 оборота за известно време ... или нещата са по-сериозни ... катализатор, агр клапан, геометрия на турбина ... картерни газове филтъра, дебитомерче ... много неща могат да са .... ясно ми е това защото не съм от вчера във форума, а и чета доста ... За тази мембрана за която говориш ... на какъв сервиз се ходи... искам да зачеркнем дару от списъка 

- mittko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i '00
- Мечтае да кара: BMW E65
колега мойта е бензинка 1,8 преди фейса и я бях карал само в София около 2-3 месеца и миналата седмица реших да ходя до Велико Търново реших да я настъпя на една права отсечка малко и на около 160км/ч нещо спря да набира заглъхна и изведнъж все едно се отпуши и си напълни километража не знам дали при теб проблема е същия или пък ще се оправи по тоя начин но си мисля че все пак трябва от време на време да ги понастъпваме тия коли 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Подкрепям те да ... на същото мнение съм. Просто на моята от 1г я карам, а за първи път се случва ... и може би си прав по-правиално е да се каже, че трябва да се понастъпва защото аз и извънградско мога да карам само от 1500-2200 ... и няма да се оправи така явно
някой ако е решил проблема да сподели, а и съм почти сигурен, че това забиване може да става от различни фактори и при всеки да е различно ... такаче ... споделяйте, колкото повече ... толкова повече 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
ThE BeAsT написа:Да това горе долу питам и аз, дали иска елементарното каране на над 3000 оборота за известно време ... или нещата са по-сериозни ... катализатор, агр клапан, геометрия на турбина ... картерни газове филтъра, дебитомерче ... много неща могат да са .... ясно ми е това защото не съм от вчера във форума, а и чета доста ... За тази мембрана за която говориш ... на какъв сервиз се ходи... искам да зачеркнем дару от списъка
Имах предвид клапана, който дърпа лостчето на променливата геометрия. Не електрическия, а този дето се задейства с вакуум. При мен беше се скапал и не работеше всеки път. Намерих го втора употреба, защото той върви с турбината в магазините и си го смених сам. Но както писах това са само теории. За да се разбере какво е трябва да се направи диагностика в движение, точно когато се появява проблема(ако не се оправи след едно каране в сектора преди кетчупа). Лично аз през пролетта изпосмених половината кола заради подобен проблем и винаги когато отидех на диагностика всичко си беше ОК. И като се поразрових из чуждестранните форуми попаднах на доста теми в които се описваше диагностика в движение. За нещастие в сервизите дето ходих имаха само стационарни компютри. Не изключвай от списъка и скапаната нафта в родината ни.
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Точно така, но и с омв и с лукойл ... освен да ида на друга ... да карам в червено известно време .. да махна катализатора ... и за друго не ми се хвърлят пари ... хора без катализатор да имат този проблем ? И пак казвам ако някой го е решил да сподели, независимо дали е било след дълго каране в червенко или смяна на колата 

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
малко е като гадаене това че след продължително каране се запушва колата,азсъм минавал по 15 хиляди километра каране само градско и нямам такъв проблем та се замислете че може да не е от това а да е друг проблема

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Аз съм на мнението че малко добавки но редовно,хубаво гориво и от време на време "лютеница" и всичко си е ок 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Какви добавки ? Кажете какво е проверено и е сигурно, че има само положителни страни. А и много тъпо, на капачката на резарвоара да пише "дизел" ... а ние да сипваме всякакви буклуци... знам, че сме в БГ ... и тук са гадни горивата и т.н. ама без нещо да е сигурно .. не сипвам друго в резервоара, а и старите шофиори са на това мнение
Иначе, ако има нещо което е 100% добре за колата не бих се поколебал, но не е правиално да го правим ние шофиорите, а тези който предлагат горивата .... ама както и да е ... 

26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2