Моля за всякаква информация за E36 M42B18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: M42B18

Моля за всякаква информация за E36 M42B18

Мнение от Shenkata » 17 Окт 2009, 2:56

Здрасти колеги , наскоро си взех 318ис ,но нешто ускорението и не ме трогва кой знае колко , даваите съвети кво да правя че да забърза крачката повече. Ускорението от 0-100 е 10 секунди точно с гуми без граифер,( което мисля 4е е нормално ) :):) мухихи добре ли е ? Какво да направя за да падне поне до 8 ? А и имам чувство че ми гори малко повечко от нормалното , каде може да се крие проблема ? :) Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Re: Моля за всякаква информация за E36 M42B18

Мнение от Biogame » 17 Окт 2009, 7:25

Shenkata написа: Какво да направя за да падне поне до 8 ?

Ами сложи си един охлюв и ще падне :mhihi:
Ти какво очакваш от един 15 годишен автомобил да литне ли,направи и една диагностика и виж има ли нещо.
Щом не те трогва ускорението на иса, ми скачай на 25-ца или 28-ца.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39
Мечтае да кара: E38

Мнение от boywalking » 17 Окт 2009, 9:54

че то по книжка е 10.7сек 0-100км....
тури му чип, спортен филтър, бензин В-пауър, и ще смъкнеш 1-2 секунди
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Окт 2009, 10:08

Shenkata написа: мухихи добре ли е ? Какво да направя за да падне поне до 8 ? А и имам чувство че ми гори малко повечко от нормалното , каде може да се крие проблема ? :)

"мухихи" = :mhihi: ето ти още едно :mhihi: .... А по въпроса ти .... , за да падне под 8 сек. ускорението от 0-100 , ще трябва да си купиш друга кола.... :mhihi: или да "модифицираш" тази - вариянти много , кеф ти чип , разни турбини-мурбини и т.н. А за разхода , казваш , че ти гори "повече от нормалното"..., колко повече и кое за тебе е нормално ? Твойта количка в града трябва да ти гори около 11 , а извън града -около 7-8 (казвам около защото може да е + -). Ако все пак смяташ , че разхода е голям , то иди на една диагностика/сервиз ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 17 Окт 2009, 10:20

Shenkata написа:Здрасти колеги , наскоро си взех 318ис ,но нешто ускорението и не ме трогва кой знае колко , даваите съвети кво да правя че да забърза крачката повече. Ускорението от 0-100 е 10 секунди точно с гуми без граифер,( което мисля 4е е нормално ) :):) мухихи добре ли е ? Какво да направя за да падне поне до 8 ? А и имам чувство че ми гори малко повечко от нормалното , каде може да се крие проблема ? :) Благодаря предварително

:OT: От къде се пръкват все такива "racer"-и в скоро време. Този месец имаше теми от сорта, предложете двигател за ИС, трябва ми bmw за улични гонки. Какви 8 секунди кви вафли ве мен. Народа взе да откача все повече. Имам чувството, че всички така наречени "голфаджии" скочиха на bmw-та, смениха колите, без да сменят мисленето :evil:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 17 Окт 2009, 11:06

Нека да сложат ключ ,има си подфорум тунинг!
Колегата може да прочете като заначало темите там !!!
Само се пълни форума с е такива тъпи въпроси
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: M42B18

Мнение от Shenkata » 17 Окт 2009, 12:10

NKolev написа:
Shenkata написа:Здрасти колеги , наскоро си взех 318ис ,но нешто ускорението и не ме трогва кой знае колко , даваите съвети кво да правя че да забърза крачката повече. Ускорението от 0-100 е 10 секунди точно с гуми без граифер,( което мисля 4е е нормално ) :):) мухихи добре ли е ? Какво да направя за да падне поне до 8 ? А и имам чувство че ми гори малко повечко от нормалното , каде може да се крие проблема ? :) Благодаря предварително

:OT: От къде се пръкват все такива "racer"-и в скоро време. Този месец имаше теми от сорта, предложете двигател за ИС, трябва ми bmw за улични гонки. Какви 8 секунди кви вафли ве мен. Народа взе да откача все повече. Имам чувството, че всички така наречени "голфаджии" скочиха на bmw-та, смениха колите, без да сменят мисленето :evil:

Колега ти явно си от високата компетенция ,че чак знаеш и ква кола съм карал преди фиу .. кЪв е проблема на въпроса ? Нали затова сте тук по компетентните-за да отговорите ако имате такъв интерес към въпроса . ( А за голфф.. мисля че от тва по умразна кола няма)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с превишена скорост

Мнение от BH5482BH » 18 Окт 2009, 23:39

Има друг подфорум бе човек

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 19 Окт 2009, 9:53

За исовете дават ускорение от 0 до 100 км/час с пълно натоварване, общо тегло 1700 кг, движение на равен и прав път, без страничен, насрещен, или попътен вятър, без включени ел. консуматори, като светлини, без включен климатик 10.2 секунди. С един шофьор 80-90 кг, при същите условия ускорението трябва да бъде под 10 секунди, но не и под 9. А за 8 и чип няма да ти помогне.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 19 Окт 2009, 10:20

Здрасти и добре дошъл,
относно информация за М42, ползвай търсачката search.php
има тонове изписано за него.
Относно мощността има си тунинг раздел за такива теми и дискусии, но и там ако пуснеш подобна тема, най-много да ти се посмеят и да ти напишат да смениш мотора.
Не заради друго, ми просто за да го засилиш ще се наложи да дадеш още толкова пари колкото си дал за колата си.
Така, че ако нямаш някакви технически проблеми, карай си колата и се наслаждавай на шофирането на БМВ.Ако имаш някакви дребни питанки за колата си пускай въпросите си в тази тема viewtopic.php?f=8&t=137295

Но преди всичко прочети важните теми в раздела, много неща ще ти се изяснят.
Изображение

Назад към E36