Аларма и централно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Аларма и централно
Давайте малко акъл набързо, с търсачката май не става или поне не това което ми трябва. Колата е 95г, няма комфорт, щото няма ел.стъкла, и виждам зор с пускането на централното. Попринцип всичките миколи досега са им били връзвани централните на синята и бялата жица под кората при шофьора, сега обаче не става така, каот сложа управляващите жици от алармата там и не управлява централното а започват да греят жиците. Под жабката има един модул май за централното с една голяма черна букса и с една бяла, открихме вчера двойното заключване, он не искам ан енго да го пускам. Та някой ако знае къде и как да си пусна тъпите кабели да сподели, щото ми писан да отключвам колата от дясната врата и ад заключвам от лявата, щото видиш ли се е поизносил ключа, аз съм мързелив човек и искам да съм батка отдалеч да църкам. 
да допълня, колата е туринг

да допълня, колата е туринг
Re: Аларма и централно
Проблемът е разрешен, благодарение най-вече на тази тема viewtopic.php?f=8&t=157737&hilit=%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE&start=30 и на последното мнение на турбото
Какво се случва, когато имаме аларма с отделна букса за централно на която има 6 кабела с цветове черен, зелен, розов, бял, лилав и оранжев. Връзваме цветове черен и бял към маса, розов и оранжев към плюс и остават зелен и лилав, които си разменят плюс и минус за да отварят, намираме кой от двата е за заключване и го връзваме към пин 24, а другия към пин 25 и воала, централното работи, без излишни простотии. Сега остава да си намеря и два диода и да си вържа и тъпите мигачи и всичко е готово.
Какво се случва, когато имаме аларма с отделна букса за централно на която има 6 кабела с цветове черен, зелен, розов, бял, лилав и оранжев. Връзваме цветове черен и бял към маса, розов и оранжев към плюс и остават зелен и лилав, които си разменят плюс и минус за да отварят, намираме кой от двата е за заключване и го връзваме към пин 24, а другия към пин 25 и воала, централното работи, без излишни простотии. Сега остава да си намеря и два диода и да си вържа и тъпите мигачи и всичко е готово.
Вързах я, но остана великия проблем с капачето на резервоара, то не се заключва. Идей?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
sonny написа:Вързах я, но остана великия проблем с капачето на резервоара, то не се заключва. Идей?
Вържи го на второто заключване и ще ти затвори и капачката на резервоара

На първа степен се заключват само вратите и багажника, като за багажника несъм сигурен.
На втора затваря всичко де що има.

И багажника се заключва на първото, но защо не заключва на първото всичко? Седана е със същата аларма, и заклюва всичко, саодето там са вързани с някви релета на синята и бяла жици, към централното.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Сони, вържи капачката към някоя врата. кабела минава до задна лява врата между седалката, лесно ще го намериш.
този проблем се появява при поставяне на аларма. ако искаш направи тест - заключи колата с алармата, отвори капачката и издърпай машинката все едно е заключена. отключи колата с дистанционното и ще видиш, че и капачката се отключва
този проблем се появява при поставяне на аларма. ако искаш направи тест - заключи колата с алармата, отвори капачката и издърпай машинката все едно е заключена. отключи колата с дистанционното и ще видиш, че и капачката се отключва

Тя не само, че се отключва, ами се опитва да се заключи, ама не успява, а с ключа си работи гадта малка.
- dopestar
- ентусиаст
-
- Кара: 316
а при мен можеш ли да вържеш алармата към комфорт модула за затваря прозорците и люка

- vld
- Старши ентусиаст
-
Сони при различните години модула за централното е различен, има и огромно значение какъв импулс пуска алармата.
Аз немога да разбера защо си усложняваш живота и не искаш да го вържеш на двойното заключване?
Аз немога да разбера защо си усложняваш живота и не искаш да го вържеш на двойното заключване?

vld написа:Сони при различните години модула за централното е различен, има и огромно значение какъв импулс пуска алармата.
Ми щото ако стане фал, няма отваряне после, ключовете са им малко износени и не е добре да се разчита на ключалките, затова се дърпам, предпочитам да вържа машинката към тази на багажника, отколкото да пускам двойното.
dopestar написа:а при мен можеш ли да вържеш алармата към комфорт модула за затваря прозорците и люка
Тя твойта май няма комфорт ве

- vld
- Старши ентусиаст
-
11 мнения
• Страница 1 от 1