Аларма и централно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: със спомени

Аларма и централно

Мнение от sonny » 09 Окт 2009, 10:27

Давайте малко акъл набързо, с търсачката май не става или поне не това което ми трябва. Колата е 95г, няма комфорт, щото няма ел.стъкла, и виждам зор с пускането на централното. Попринцип всичките миколи досега са им били връзвани централните на синята и бялата жица под кората при шофьора, сега обаче не става така, каот сложа управляващите жици от алармата там и не управлява централното а започват да греят жиците. Под жабката има един модул май за централното с една голяма черна букса и с една бяла, открихме вчера двойното заключване, он не искам ан енго да го пускам. Та някой ако знае къде и как да си пусна тъпите кабели да сподели, щото ми писан да отключвам колата от дясната врата и ад заключвам от лявата, щото видиш ли се е поизносил ключа, аз съм мързелив човек и искам да съм батка отдалеч да църкам. :D

да допълня, колата е туринг

Аватар

Re: Аларма и централно

Мнение от sonny » 09 Окт 2009, 11:58

Проблемът е разрешен, благодарение най-вече на тази тема viewtopic.php?f=8&t=157737&hilit=%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B0+%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE&start=30 и на последното мнение на турбото
Какво се случва, когато имаме аларма с отделна букса за централно на която има 6 кабела с цветове черен, зелен, розов, бял, лилав и оранжев. Връзваме цветове черен и бял към маса, розов и оранжев към плюс и остават зелен и лилав, които си разменят плюс и минус за да отварят, намираме кой от двата е за заключване и го връзваме към пин 24, а другия към пин 25 и воала, централното работи, без излишни простотии. Сега остава да си намеря и два диода и да си вържа и тъпите мигачи и всичко е готово.

Аватар

Мнение от sonny » 09 Окт 2009, 14:54

Вързах я, но остана великия проблем с капачето на резервоара, то не се заключва. Идей?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 09 Окт 2009, 15:43

sonny написа:Вързах я, но остана великия проблем с капачето на резервоара, то не се заключва. Идей?

Вържи го на второто заключване и ще ти затвори и капачката на резервоара ;)
На първа степен се заключват само вратите и багажника, като за багажника несъм сигурен.
На втора затваря всичко де що има.
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 11 Окт 2009, 12:14

И багажника се заключва на първото, но защо не заключва на първото всичко? Седана е със същата аларма, и заклюва всичко, саодето там са вързани с някви релета на синята и бяла жици, към централното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 11 Окт 2009, 12:18

Сони, вържи капачката към някоя врата. кабела минава до задна лява врата между седалката, лесно ще го намериш.
този проблем се появява при поставяне на аларма. ако искаш направи тест - заключи колата с алармата, отвори капачката и издърпай машинката все едно е заключена. отключи колата с дистанционното и ще видиш, че и капачката се отключва :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 11 Окт 2009, 12:21

Тя не само, че се отключва, ами се опитва да се заключи, ама не успява, а с ключа си работи гадта малка.

ентусиаст
Аватар
Кара: 316

Мнение от dopestar » 11 Окт 2009, 12:35

а при мен можеш ли да вържеш алармата към комфорт модула за затваря прозорците и люка
:)

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 11 Окт 2009, 13:33

Сони при различните години модула за централното е различен, има и огромно значение какъв импулс пуска алармата.
Аз немога да разбера защо си усложняваш живота и не искаш да го вържеш на двойното заключване?
Изображение

Аватар

Мнение от sonny » 11 Окт 2009, 18:58

vld написа:Сони при различните години модула за централното е различен, има и огромно значение какъв импулс пуска алармата.
Аз немога да разбера защо си усложняваш живота и не искаш да го вържеш на двойното заключване?

Ми щото ако стане фал, няма отваряне после, ключовете са им малко износени и не е добре да се разчита на ключалките, затова се дърпам, предпочитам да вържа машинката към тази на багажника, отколкото да пускам двойното.

dopestar написа:а при мен можеш ли да вържеш алармата към комфорт модула за затваря прозорците и люка

Тя твойта май няма комфорт ве :roll:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 11 Окт 2009, 19:04

Няма какво да се притесняваш, викаш ключар и я отваря без да повреди нищо ;)
Изображение

Назад към E36