Премахване на катализатор-дизел?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Премахване на катализатор-дизел?
Здравейте колеги.Имам въпрос относно катализатора ми и се надявам да ми дадете правилния съвет.Значи колата ми е 318тдс 96г.Километрите са около 170 хил.(така пише на километража).Катализатора ми е оргинален защото има щампа на него с година 1995.Сложих чип тунинг на колата преди оклоло 2-3 седмици.Едни приятели от един сервиз ми казаха като съм сложил чип е по добре да си махна катализатора-било по добре така и щяла да върви повече.Ако можете ми даите съвет какво да правя да го свалям ли(на негово място да сложа резонаторно гърне) или така да карам.Как се познава дали катализатора е запушен(за бензиновите знам)?Ако го махна ще вреди ли нещо на турбото и разхода на гориво? 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Премахване на катализатор-дизел?
Gancho написа:Здравейте колеги.Имам въпрос относно катализатора ми и се надявам да ми дадете правилния съвет.Значи колата ми е 318тдс 96г.Километрите са около 170 хил.(така пише на километража).Катализатора ми е оргинален защото има щампа на него с година 1995.Сложих чип тунинг на колата преди оклоло 2-3 седмици.Едни приятели от един сервиз ми казаха като съм сложил чип е по добре да си махна катализатора-било по добре така и щяла да върви повече.Ако можете ми даите съвет какво да правя да го свалям ли(на негово място да сложа резонаторно гърне) или така да карам.Как се познава дали катализатора е запушен(за бензиновите знам)?Ако го махна ще вреди ли нещо на турбото и разхода на гориво?
Здрасти Ганчо,няма страшно махаи ката.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
И аз подкрепям Пресата,махай го нали видя че неще да върви с него след пробата с мойто,дано да проходи след това! 

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
Кога ги мерихте (бмв-тата,не пишките
) да бях дошцл и аз да позяпам.А иначе на всички мои досега пьрвото нещо е махане на ката,че не малко сажда е минала през него.ако искаш мини горе имам 2-3 от тдс са все да видиш за какво става реч вьтре

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Още утре го махам.Мерси колеги.Лека вечер. 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Те това е тема
.... много ми е странно :
1.Колега задава въпрос във форума ....
2.Отговаря му човек , с който се познава (че даже и колите са си "мерили" , не пишките ...
) ...
3.В крайна сметка колегата получи два отговора от хора , който познава и се вижда с тях и реши , че маха катализатора....
Аз ако имам въпрос бих се надявал да ми отговорят и хора , които не познавам ...
Е не се ли разбрахте още тогава , когато си 'мерихте' колите ,че трябва да се махне катализатора .... ?
Иначе сериозно по темата ... колега във форума има много писано по въпроса ... Принципно е хубаво да махнеш стария катализатор (защото ако не е запушен , най -вероятно след известно време ще се запуши, почти всичките автомобили Е36 отдавна са минали гаранционния срок , който производителя дава на катализаторите...). Но дали ще сложиш пак катализатора (някакъв афтърмаркет, че оригиналния е цифра... ) или гърнета разни (съветвам те да е катализаторно, а не резонатори някакви или прави тръби...), това вече е въпрос на който ще намериш отговор с търсачката

2.Отговаря му човек , с който се познава (че даже и колите са си "мерили" , не пишките ...

3.В крайна сметка колегата получи два отговора от хора , който познава и се вижда с тях и реши , че маха катализатора....
Аз ако имам въпрос бих се надявал да ми отговорят и хора , които не познавам ...
Е не се ли разбрахте още тогава , когато си 'мерихте' колите ,че трябва да се махне катализатора .... ?

Иначе сериозно по темата ... колега във форума има много писано по въпроса ... Принципно е хубаво да махнеш стария катализатор (защото ако не е запушен , най -вероятно след известно време ще се запуши, почти всичките автомобили Е36 отдавна са минали гаранционния срок , който производителя дава на катализаторите...). Но дали ще сложиш пак катализатора (някакъв афтърмаркет, че оригиналния е цифра... ) или гърнета разни (съветвам те да е катализаторно, а не резонатори някакви или прави тръби...), това вече е въпрос на който ще намериш отговор с търсачката

бърза печка ха ха
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
metodi80 написа:Те това е тема.... много ми е странно :
2.Отговаря му човек , с който се познава (че даже и колите са си "мерили" , не пишките ...) ...
Е не се ли разбрахте още тогава , когато си 'мерихте' колите ,че трябва да се махне катализатора .... ?![]()
Аве баи методи ,нещо някои ти пречи или ?Запознат ли си изобщо какьв е катализатора на дизеловия тдс?Колко е гаранционния период на точно този катализатор,какви са тия катализатирни гьрнета дето ще ги слагашна дизел с турбина?И щом правиш забележки сигурно много я разбираш материята особенно нафтовите мотори,ако приемеш един сьвет от мен когато незнаеш или не си сигурен в нещо подобре не пиши.аиде много здраве
- metodi80
- старши ентусиаст
-
presko79 написа:Аве баи методи ,нещо някои ти пречи или ?Запознат ли си изобщо какьв е катализатора на дизеловия тдс?Колко е гаранционния период на точно този катализатор,какви са тия катализатирни гьрнета дето ще ги слагашна дизел с турбина?И щом правиш забележки сигурно много я разбираш материята особенно нафтовите мотори,ако приемеш един сьвет от мен когато незнаеш или не си сигурен в нещо подобре не пиши.аиде много здраве

Не ми пречи никой ....

Запозант съм с "материята" и я прилагам на живо, не си представям разни неща и да пиша по форумите , за разлика от много хора ..... Не обърнах внимание , че става дума за дизел , наистина в заглавието на темата е написано , но го видях едва сега ....! В предния ми пост , имаше известна доза сърказъм , но с мярка.... ако нещо те е засегнало , то си е твой проблем. Та на мен не ми пречи нищо и никой (най -малко пък от БМВ форума ) ,ама на теб пречи ли ти некой , а ... ?!
Айде много здраве и на тебе !
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Тъй и не се изясни какъв е катализатора на ТДСа и кво ше го объркат тия катализаторни гърнета... 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Ммммм катализатора на ТДС-а хммм ненужна тапа
без него е по-добре, верно че понамирисва повече зад теб, а и облачето е по-черно но за сметка на това колата се поотпушва 

- metodi80
- старши ентусиаст
-
~Мишо~ написа:Тъй и не се изясни какъв е катализатора на ТДСа и кво ше го объркат тия катализаторни гърнета...
Е не видиш ли ,че знаят много ... , след некой друг ден ще почнат да поучават от коя страна се хваща отверката ... :

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
metodi80 написа:Е не видиш ли ,че знаят много ... , след некой друг ден ще почнат да поучават от коя страна се хваща отверката ... :
Е зависи за какво ще се ползва

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Махай го няма да ти навреди, на негово място гърне за да не ти бучи в колата на дълъг път 

14 мнения
• Страница 1 от 1