Премахване на катализатор-дизел?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Премахване на катализатор-дизел?

Мнение от Gancho » 09 Окт 2009, 19:51

Здравейте колеги.Имам въпрос относно катализатора ми и се надявам да ми дадете правилния съвет.Значи колата ми е 318тдс 96г.Километрите са около 170 хил.(така пише на километража).Катализатора ми е оргинален защото има щампа на него с година 1995.Сложих чип тунинг на колата преди оклоло 2-3 седмици.Едни приятели от един сервиз ми казаха като съм сложил чип е по добре да си махна катализатора-било по добре така и щяла да върви повече.Ако можете ми даите съвет какво да правя да го свалям ли(на негово място да сложа резонаторно гърне) или така да карам.Как се познава дали катализатора е запушен(за бензиновите знам)?Ако го махна ще вреди ли нещо на турбото и разхода на гориво? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Re: Премахване на катализатор-дизел?

Мнение от Пресиян Василев » 09 Окт 2009, 21:08

Gancho написа:Здравейте колеги.Имам въпрос относно катализатора ми и се надявам да ми дадете правилния съвет.Значи колата ми е 318тдс 96г.Километрите са около 170 хил.(така пише на километража).Катализатора ми е оргинален защото има щампа на него с година 1995.Сложих чип тунинг на колата преди оклоло 2-3 седмици.Едни приятели от един сервиз ми казаха като съм сложил чип е по добре да си махна катализатора-било по добре така и щяла да върви повече.Ако можете ми даите съвет какво да правя да го свалям ли(на негово място да сложа резонаторно гърне) или така да карам.Как се познава дали катализатора е запушен(за бензиновите знам)?Ако го махна ще вреди ли нещо на турбото и разхода на гориво? :)

Здрасти Ганчо,няма страшно махаи ката.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 09 Окт 2009, 22:38

И аз подкрепям Пресата,махай го нали видя че неще да върви с него след пробата с мойто,дано да проходи след това! :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 09 Окт 2009, 22:44

Кога ги мерихте (бмв-тата,не пишките :D ) да бях дошцл и аз да позяпам.А иначе на всички мои досега пьрвото нещо е махане на ката,че не малко сажда е минала през него.ако искаш мини горе имам 2-3 от тдс са все да видиш за какво става реч вьтре

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Мнение от Gancho » 09 Окт 2009, 22:48

Още утре го махам.Мерси колеги.Лека вечер. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Окт 2009, 11:34

Те това е тема :mhihi: .... много ми е странно :
1.Колега задава въпрос във форума ....
2.Отговаря му човек , с който се познава (че даже и колите са си "мерили" , не пишките ... :mhihi: ) ...
3.В крайна сметка колегата получи два отговора от хора , който познава и се вижда с тях и реши , че маха катализатора....

Аз ако имам въпрос бих се надявал да ми отговорят и хора , които не познавам ...

Е не се ли разбрахте още тогава , когато си 'мерихте' колите ,че трябва да се махне катализатора .... ? :mhihi:

Иначе сериозно по темата ... колега във форума има много писано по въпроса ... Принципно е хубаво да махнеш стария катализатор (защото ако не е запушен , най -вероятно след известно време ще се запуши, почти всичките автомобили Е36 отдавна са минали гаранционния срок , който производителя дава на катализаторите...). Но дали ще сложиш пак катализатора (някакъв афтърмаркет, че оригиналния е цифра... ) или гърнета разни (съветвам те да е катализаторно, а не резонатори някакви или прави тръби...), това вече е въпрос на който ще намериш отговор с търсачката :arrow:

Потребител
Аватар

Мнение от didi77 » 10 Окт 2009, 21:18

:mhihi:махаш задължително е що за въпрос не ,че пак няма да е спънат кон ама :)
бърза печка ха ха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Пресиян Василев » 10 Окт 2009, 21:28

metodi80 написа:Те това е тема :mhihi: .... много ми е странно :
1.Колега задава въпрос във форума ....
2.Отговаря му човек , с който се познава (че даже и колите са си "мерили" , не пишките ... :mhihi: ) ...
3.В крайна сметка колегата получи два отговора от хора , който познава и се вижда с тях и реши , че маха катализатора....

Аз ако имам въпрос бих се надявал да ми отговорят и хора , които не познавам ...

Е не се ли разбрахте още тогава , когато си 'мерихте' колите ,че трябва да се махне катализатора .... ? :mhihi:

Иначе сериозно по темата ... колега във форума има много писано по въпроса ... Принципно е хубаво да махнеш стария катализатор (защото ако не е запушен , най -вероятно след известно време ще се запуши, почти всичките автомобили Е36 отдавна са минали гаранционния срок , който производителя дава на катализаторите...). Но дали ще сложиш пак катализатора (някакъв афтърмаркет, че оригиналния е цифра... ) или гърнета разни (съветвам те да е катализаторно, а не резонатори някакви или прави тръби...), това вече е въпрос на който ще намериш отговор с търсачката :arrow:

Аве баи методи ,нещо някои ти пречи или ?Запознат ли си изобщо какьв е катализатора на дизеловия тдс?Колко е гаранционния период на точно този катализатор,какви са тия катализатирни гьрнета дето ще ги слагашна дизел с турбина?И щом правиш забележки сигурно много я разбираш материята особенно нафтовите мотори,ако приемеш един сьвет от мен когато незнаеш или не си сигурен в нещо подобре не пиши.аиде много здраве

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Окт 2009, 1:25

presko79 написа:Аве баи методи ,нещо някои ти пречи или ?Запознат ли си изобщо какьв е катализатора на дизеловия тдс?Колко е гаранционния период на точно този катализатор,какви са тия катализатирни гьрнета дето ще ги слагашна дизел с турбина?И щом правиш забележки сигурно много я разбираш материята особенно нафтовите мотори,ако приемеш един сьвет от мен когато незнаеш или не си сигурен в нещо подобре не пиши.аиде много здраве

:idea:
Не ми пречи никой .... :mhihi: БАЙ "presko79"
Запозант съм с "материята" и я прилагам на живо, не си представям разни неща и да пиша по форумите , за разлика от много хора ..... Не обърнах внимание , че става дума за дизел , наистина в заглавието на темата е написано , но го видях едва сега ....! В предния ми пост , имаше известна доза сърказъм , но с мярка.... ако нещо те е засегнало , то си е твой проблем. Та на мен не ми пречи нищо и никой (най -малко пък от БМВ форума ) ,ама на теб пречи ли ти некой , а ... ?!
Айде много здраве и на тебе !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 11 Окт 2009, 3:05

Тъй и не се изясни какъв е катализатора на ТДСа и кво ше го объркат тия катализаторни гърнета... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 11 Окт 2009, 10:17

Ммммм катализатора на ТДС-а хммм ненужна тапа :) без него е по-добре, верно че понамирисва повече зад теб, а и облачето е по-черно но за сметка на това колата се поотпушва :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 11 Окт 2009, 11:03

~Мишо~ написа:Тъй и не се изясни какъв е катализатора на ТДСа и кво ше го объркат тия катализаторни гърнета... :mhihi:

Е не видиш ли ,че знаят много ... , след некой друг ден ще почнат да поучават от коя страна се хваща отверката ... : :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 11 Окт 2009, 13:57

metodi80 написа:Е не видиш ли ,че знаят много ... , след некой друг ден ще почнат да поучават от коя страна се хваща отверката ... : :kuku:

Е зависи за какво ще се ползва :roll: :mhihi:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Окт 2009, 14:16

Махай го няма да ти навреди, на негово място гърне за да не ти бучи в колата на дълъг път ;)
Изображение

Назад към E36