Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: BCAA?

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2009, 15:43

На последните повторения не е толкова чийтване, колкото да се направят с помощ няколко форсирани повторения... за изпомпване.... лошото е, че помагача трябва да знае как да го прави...

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: BCAA?

Мнение от Zagy » 30 Сеп 2009, 16:35

Mollov написа:На последните повторения не е толкова чийтване, колкото да се направят с помощ няколко форсирани повторения... за изпомпване.... лошото е, че помагача трябва да знае как да го прави...

Ако има помагач е ОК, ма ако няма почвам с казачока... а за помагането знам (или поне си мисля, че знам), че е хубаво да ти помага по мъничко, да се мъчиш един вид.
Si non confectus, non reficiat.

Мародератор
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...

Мнение от Mollov » 30 Сеп 2009, 17:24

Зависи.... примерно ако можеш да направиш средно между 8 и 10 повторения с ХХ килограми на лежанката... 4 и 5 серия е удачно (но не всеки път) да ти помогне някой с няколко форсирани повторения... примерно правиш си нормално 6-7 и после с помощника (който "отнема" перманентно част от тежеста) правиш още 4-5... помага за много сериозно напомпване и нямаш нужда от чийтинг... в случая свалянето на част от тежестта е също вариант, но понякога се получава много голяма пауза, а и трябва да оставиш тежестта (не винаги, ама трябва да си свикнал и да имаш двама човека около теб) на стойката... така се губи от ефекта.

Но ако нямаш помощник чийтинга, особено при основните упражнения, е дори опасен... ще си изтървеш щангата на гърдите и ще се чудиш кво да правиш.... и кой да те спасява. Най-много някоя травма да отимаш :D

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 01 Окт 2009, 11:51

:lol: :lol: снощи замалко да се пречукам - щангата ми падна на гърдите и отскочи. Вече задължително ще гледам да има някой, който да ме наблюдава, че не беше приятно....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2009, 11:54

Аз лично не правя форсирани, както и негативни повторения. Вярвам, че това дава зор върху нервната система и трудно се възстановяваш после. Може би е чудесно ако си на зоб, но при чисто трениране не го използвам. А и с всекидневни тренировки съвсем ще ме скапе подобно нещо. По правило правя 2 повторения по-малко от максималния за дадената тежест.
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Окт 2009, 12:26

Ти си отделен индивид с тоя начин на тренировка... за теб ще е противопоказно ;) :D

Zagy, такива глупости не е удачно да се правят, че травмите толкова лесно стават...

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 01 Окт 2009, 12:36

Mollov написа:Zagy, такива глупости не е удачно да се правят, че травмите толкова лесно стават...

:yes: абсолютно съм съгласен с теб, но не очаквах, просто ми се изплъзна от хвата. Хубавото е, че вече ще съм двойно по-внимателен, размина ми се, дори синина нямам. Не беше от прекомерна тежест, просто лоста ми се изплъзна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2009, 12:45

Ами ко я ловиш по "тарикатския" начин с палеца от към другите пръсти се случва. Щанга се лови яко с палеца там, където трябва да е :)
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 01 Окт 2009, 12:46

bum_bum написа:Ами ко я ловиш по "тарикатския" начин с палеца от към другите пръсти се случва. Щанга се лови яко с палеца там, където трябва да е :)

Баш така я хващам, много по-удобно ми е.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Окт 2009, 13:02

Тоя хват изисква умение... и да не са ти потни ръцете... или лоста :D хващай си я нормално, така ще имаш не само повече стабилност, но и по-добро усещане за тежеста... а не да ти е по-тарикатско...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Окт 2009, 13:15

Въпрос на навик мисля. Аз бях свикнал по този начин също, но в крайна сметка се отучих и сега я ловя по нормалния начин. Много стабилност дават и ръкавиците, особено тия, дето са мислени и правени както трябва ама аз се стремя да ги избягвам в повечето случаи като вдигам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 01 Окт 2009, 14:06

Палеца заедно с другите пръсти е много противопоказен и вреден хват ...
Отговорете си сами на въпроса защо :)
In Ban We Trust!

ентусиаст
Аватар

Мнение от driver69 » 01 Окт 2009, 17:25

Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 01 Окт 2009, 17:46

Ryapoff написа:Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?

.....за или против какво..взимането им по време на тренировка, преди, след? Все едно да питаш 'за или против протеините, въглехидратите или аминокиселините..за или против правилното хранене и бля бля..'
Ако това е начина да си набавиш протеините, значи това е.
На мен лично са ми доста сладки, особено шоколадовите, но понякога ги ям.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 01 Окт 2009, 17:57

Ryapoff написа:Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?

Стига да са качествени - добри са... но аз лично на тия българските не вярвам.... ял съм "западни", имат доста различен вкус... пък и зависи кво се съдържа... че някои имат прекалено много въглехидрати... и малко бягат от понятието "протеинови барове".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата