Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: BCAA?
Mollov написа:На последните повторения не е толкова чийтване, колкото да се направят с помощ няколко форсирани повторения... за изпомпване.... лошото е, че помагача трябва да знае как да го прави...
Ако има помагач е ОК, ма ако няма почвам с казачока... а за помагането знам (или поне си мисля, че знам), че е хубаво да ти помага по мъничко, да се мъчиш един вид.
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BCAA и изобщо фитнес...
Зависи.... примерно ако можеш да направиш средно между 8 и 10 повторения с ХХ килограми на лежанката... 4 и 5 серия е удачно (но не всеки път) да ти помогне някой с няколко форсирани повторения... примерно правиш си нормално 6-7 и после с помощника (който "отнема" перманентно част от тежеста) правиш още 4-5... помага за много сериозно напомпване и нямаш нужда от чийтинг... в случая свалянето на част от тежестта е също вариант, но понякога се получава много голяма пауза, а и трябва да оставиш тежестта (не винаги, ама трябва да си свикнал и да имаш двама човека около теб) на стойката... така се губи от ефекта.
Но ако нямаш помощник чийтинга, особено при основните упражнения, е дори опасен... ще си изтървеш щангата на гърдите и ще се чудиш кво да правиш.... и кой да те спасява. Най-много някоя травма да отимаш
Но ако нямаш помощник чийтинга, особено при основните упражнения, е дори опасен... ще си изтървеш щангата на гърдите и ще се чудиш кво да правиш.... и кой да те спасява. Най-много някоя травма да отимаш

- Zagy
- нафтения
-

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз лично не правя форсирани, както и негативни повторения. Вярвам, че това дава зор върху нервната система и трудно се възстановяваш после. Може би е чудесно ако си на зоб, но при чисто трениране не го използвам. А и с всекидневни тренировки съвсем ще ме скапе подобно нещо. По правило правя 2 повторения по-малко от максималния за дадената тежест.
- Mollov
- Мародератор
-
Ти си отделен индивид с тоя начин на тренировка... за теб ще е противопоказно

Zagy, такива глупости не е удачно да се правят, че травмите толкова лесно стават...

Zagy, такива глупости не е удачно да се правят, че травмите толкова лесно стават...
- Zagy
- нафтения
-
Mollov написа:Zagy, такива глупости не е удачно да се правят, че травмите толкова лесно стават...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ами ко я ловиш по "тарикатския" начин с палеца от към другите пръсти се случва. Щанга се лови яко с палеца там, където трябва да е 

- Zagy
- нафтения
-
bum_bum написа:Ами ко я ловиш по "тарикатския" начин с палеца от към другите пръсти се случва. Щанга се лови яко с палеца там, където трябва да е
Баш така я хващам, много по-удобно ми е.
- Mollov
- Мародератор
-
Тоя хват изисква умение... и да не са ти потни ръцете... или лоста
хващай си я нормално, така ще имаш не само повече стабилност, но и по-добро усещане за тежеста... а не да ти е по-тарикатско...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпрос на навик мисля. Аз бях свикнал по този начин също, но в крайна сметка се отучих и сега я ловя по нормалния начин. Много стабилност дават и ръкавиците, особено тия, дето са мислени и правени както трябва ама аз се стремя да ги избягвам в повечето случаи като вдигам.
Палеца заедно с другите пръсти е много противопоказен и вреден хват ...
Отговорете си сами на въпроса защо
Отговорете си сами на въпроса защо

In Ban We Trust!
Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Ryapoff написа:Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?
.....за или против какво..взимането им по време на тренировка, преди, след? Все едно да питаш 'за или против протеините, въглехидратите или аминокиселините..за или против правилното хранене и бля бля..'
Ако това е начина да си набавиш протеините, значи това е.
На мен лично са ми доста сладки, особено шоколадовите, но понякога ги ям.
- Mollov
- Мародератор
-
Ryapoff написа:Здравейте, колеги! Занимавам се с фитнес от скоро, а преди шест години започнах с Джудо-то. Тва малко е извън въпроса, който е: За или против протейновите барчета, вафлички или както искате ги наречете? И защо?
Стига да са качествени - добри са... но аз лично на тия българските не вярвам.... ял съм "западни", имат доста различен вкус... пък и зависи кво се съдържа... че някои имат прекалено много въглехидрати... и малко бягат от понятието "протеинови барове".