някой правил ли го е това на своето М43 ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е83-M57 D30

Re: някой правил ли го е това на своето М43 ?

Мнение от KIRTZA » 24 Сеп 2009, 20:22

имам го същия проблем и ако съм сигурен ,че няма да му стане нещо на компресора на климата хич няма да се занимавам щот колата не губи чак толкова масло.Та въпроса ми е има ли опасност за компресора?
Е83-M57 D30

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 24 Сеп 2009, 22:16

KIRTZA написа:имам го същия проблем и ако съм сигурен ,че няма да му стане нещо на компресора на климата хич няма да се занимавам щот колата не губи чак толкова масло.Та въпроса ми е има ли опасност за компресора?

добър въпрос ,аз го имам тоя проблем и след като смених всички ролки ,обтегачи и ремъци сега свири от някъде ,но не мога да разбера от къде и освен ,че е омаслен целия компресор ,омаслен е и датчика на вала и не знам и аз дали може да се прецака нещо ,а немски не разбирам,някой ако може да преведе темата от немския линк ще черпя по бира

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

Мнение от disrespector » 26 Сеп 2009, 16:33

аз съм с m44 и при мен има такова уплътнение но според мен не е необходимо да се с сваля главата, а капака пред маслената помпa

Потребител
Аватар

Мнение от KIRTZA » 27 Сеп 2009, 12:14

днес гледах за пореден път за да видя от къде тече и струва ми се че тече само от тази п-образната гаритура щтот назад не виждам омаслено.трябва да помисля къде да ида ,че да го направят грамотно.
Е83-M57 D30

селянина с колелото
Аватар
Кара: тролей
Мечтае да кара: влак

Мнение от b0k0 » 28 Сеп 2009, 15:27

KIRTZA написа:днес гледах за пореден път за да видя от къде тече и струва ми се че тече само от тази п-образната гаритура щтот назад не виждам омаслено.трябва да помисля къде да ида ,че да го направят грамотно.

ако е на ръба трудно се хваща.. аз за 4 часа свалих и смених номер 16, но не спря напълно.. явно и от номер 17 хвърга :( при предната беше средна работа... нооо за тази 17-ка колко работа е не ми се мисли.. както каза и сони куп още неща ще излязат като се разбие :banghead:
02' BMW E39 530d
96' BMW E36 316i coupe
95' Mercedes-Benz W202 C220
94' LADA 2104 (Червения лебед)
93' BMW E36 316i
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение БМВ във Facebook | www.kUkUrUkU.eU

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 28 Сеп 2009, 17:18

аз имам едно въпросче, възможно ли е от тази гаринтура номер 16 да губи налягане на маслото в главата и да потропват повдигачите ?? И като цяло какви поразии могат да стана при евентуално НЕ смяната и ?
Последна промяна BiTurbo на 29 Сеп 2009, 0:43, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Makarov 2 » 28 Сеп 2009, 19:00

Колеги може да ви звучи налудничево----НО И двете ми бмв-та като ги купих двигателите долу ,пълна профилактика отвън и отвътре и това е.Никакви проблеми след това,никакви течове и разни такива.Конкретно за колегата,сваляй и ремонтирай,но колегата по-горе е прав,че ще излязат много други проблемчета.Спести пари и направи като мен.Успех!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 29 Сеп 2009, 0:42

а какво ще рече тва:

Makarov 2 написа:пълна профилактика отвън и отвътре и това е.

в какво точно се изразява профилактиката, ще се радвам ако споделиш ;)

П.С. Все още се чудя дали е възможно ако е скапано 16 да губи налягане на масло в главата :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 29 Сеп 2009, 0:56

BiTurbo написа:П.С. Все още се чудя дали е възможно ако е скапано 16 да губи налягане на масло в главата :roll:

Не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 29 Сеп 2009, 10:25

~Мишо~ написа:
BiTurbo написа:П.С. Все още се чудя дали е възможно ако е скапано 16 да губи налягане на масло в главата :roll:

Не.

Мда и аз като се замислих ми се видя, че няма да е възможно, тъй като това щеше да е най-глупаво измисления мотор сигурно, ако беше вярно :) То и като се загледа човек къде лежи точно тази гарнитурка може да се прецени, че няма много общо с налягане на маслото, ама просто ми хрумна и затва питах, мерси :yes:

П.С. Ще призова, ако някой се реши да го прави това да нащрака малко снимки и да направи една темичка, ако му е възможно, защото явно ще буде полезна за много от нас, ако не сега, то поне за в бъдеще ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 29 Сеп 2009, 21:27

BiTurbo написа:
~Мишо~ написа:

Не.

Мда и аз като се замислих ми се видя, че няма да е възможно, тъй като това щеше да е най-глупаво измисления мотор сигурно, ако беше вярно :) То и като се загледа човек къде лежи точно тази гарнитурка може да се прецени, че няма много общо с налягане на маслото, ама просто ми хрумна и затва питах, мерси :yes:

П.С. Ще призова, ако някой се реши да го прави това да нащрака малко снимки и да направи една темичка, ако му е възможно, защото явно ще буде полезна за много от нас, ако не сега, то поне за в бъдеще ;)

Утре ще водя красавицата на доктор и ще видим дали ще се сваля главата или ще може да се извади само капака ,защото има разногласия по въпроса ,сигурно в неделя ще се разглабя и ако мога ще направя снимки

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 29 Сеп 2009, 22:10

BiTurbo написа:П.С. Ще призова, ако някой се реши да го прави това да нащрака малко снимки и да направи една темичка, ако му е възможно, защото явно ще буде полезна за много от нас, ако не сега, то поне за в бъдеще ;)

Ми на комбито забелязвам, че ми е омаслено там, мих си маторя, ама гледам има пак масълце, значи е за смяна туй уплътнение, ама ко ше си играя да отварям да праа, напрао ша тура мотор в коша, не сешоар, тъй, че от мен снимки не чекайте. ОСвен ако някой недоде да му га направя ша ви го снимам на воля, бай Иво много обича докат си пии кафето около мен да щрака.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от BiTurbo » 30 Сеп 2009, 10:25

sonny написа:
BiTurbo написа:П.С. Ще призова, ако някой се реши да го прави това да нащрака малко снимки и да направи една темичка, ако му е възможно, защото явно ще буде полезна за много от нас, ако не сега, то поне за в бъдеще ;)

Ми на комбито забелязвам, че ми е омаслено там, мих си маторя, ама гледам има пак масълце, значи е за смяна туй уплътнение, ама ко ше си играя да отварям да праа, напрао ша тура мотор в коша, не сешоар, тъй, че от мен снимки не чекайте. ОСвен ако някой недоде да му га направя ша ви го снимам на воля, бай Иво много обича докат си пии кафето около мен да щрака.

Тва с мотора е супер идея, аз все повече и повече се замислям за нея :lol: .

НО, от друга страна на мен ми звучи адски безсмислено заради едно уплатнение да се смени мотора, нямам опит и в отварянето на глава и в сменяне на мотори, но лично за мен 1вото ми звучи по рентабилно и по не изискващо толкова свалянето на главата, та макар и после основно да се обслужи (гумички и т.н.). Лично мнение ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от baitun » 03 Окт 2009, 22:45

Днес смених гарнитурите при РАШО АУТО-голямо разглабяне падна ,но момчетата си свършиха работата точно и както беше обещал Рашо-"Докарай ми я на обяд и вечерта си я вземаш"-така и стана-за ремонта е необходимо да си набавите гумените гарнитури 16 и 17,както и металната гарнитура за капаците на веригата и гарнитура за главата ,около 1.5 литра антифриз /в сервиза имат / и тичайте при Рашо да оправи проблема,че иначе само трябва да доливаме масло и колата отдолу в коша няма да хване ръжда никога от това масло.При мен №16 се беше скъсала.И какво остана да кажа-ПИЧ,благодаря ,че ми оправи колата, и повече доволни клиенти като мен. :clap:
Това е по-добрия сервиз.

Потребител
Аватар

Мнение от KIRTZA » 04 Окт 2009, 18:03

колега ,колко ти струваше цялото мероприятие ако не е тайна ,разбира се?в смисъл всичките гарнитури , труд и т.н. при рашо,за да знам дали да я карам направо там.
Е83-M57 D30

ПредишнаСледваща

Назад към E36