Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: BCAA?

Мнение от Mollov » 25 Сеп 2009, 13:05

Не само... и за подпомагане на мускулното възстановяване след тежки натоварвания.. а BCAA-то е с много бързо усвояване и спомага на глутамина за синергично изпълнение на задачата :)

bum_bum, то тва донякъде е предимство на глутамина - по-бавно, продължително усвояване... теб процеса на възстановяване не ти е в първите 60 мин след тренировка.... има разни фенове, дето пият глутамин дори преди лягане. А ти btw. кат смяташ протеина - сметни малко и директно преди лягане... с тия двуразови тренировки... добре е да се зареждаш постоянно... макар и малка доза, да боцнеш някъв по-"бавен" протеин преди лягане си е голяма далавера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Сеп 2009, 13:09

За сега не взимам никакъв, само от храната, но кило месо си е бая протеин както и да се гледа и за това си мисля, че не трябва да прекалявам с тоя на прах като го почна..
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 25 Сеп 2009, 13:14

А има ли значение как си набавяш протеина? Имам предвида дали прахчето може да замести едно ядене или си трябва месо и нормална храна, както казва бум-бум? И колко пъти на ден е оптимално да се храниш?
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Сеп 2009, 13:19

Колкот по-често, толкоз по-добре в общи линии. Протеина може да замести 1 хранене, но нищо повече. Ако вземеш 2 пъти поредни протеин няма да стане. Трябва си "баласт" :mhihi: Като цяло предназначението му е за преди/след тренировка и за увеличаване на протеиновия прием без да се подуваш с обемисти храни.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 25 Сеп 2009, 16:13

във крайна сметка не е ли най-добре да използваш Гейнър. Като чета из нета, аминокиселините трябва да се пият със други съставки, а във гейнър има голяма съвкупност, от белтъци (протеини), от бързи, бавни и умерени въглехидрати, от витамини, от аминокиселини и други възможни компоненти, в различни пропорции.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Сеп 2009, 16:25

Може би, но аз както казах съм на НВД тъй че не ми върши работа гейнър. ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 25 Сеп 2009, 17:48

глутамина се пие след тренировка и преди лягане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 26 Сеп 2009, 8:33

ditko1 написа:във крайна сметка не е ли най-добре да използваш Гейнър. Като чета из нета, аминокиселините трябва да се пият със други съставки, а във гейнър има голяма съвкупност, от белтъци (протеини), от бързи, бавни и умерени въглехидрати, от витамини, от аминокиселини и други възможни компоненти, в различни пропорции.

Да , но в повечето случай гейнерите са монозахариди 70-80% + 20 % средно качествен протейн и ако не си със бърз метаболизъм :wave: ... ставаш подвижна лайнарка . Аминокиселините в протейна на гейнера са просто аминокиселинене профил , не са хидролизирани в свободна форма . За витамини и минерали имаше едно - http://bodybuilding-bulgaria.com/index. ... ductID=861 другото си е таш*к .
Друго което не ми харесва в гейнерите е сколността към ... абониране за кенефа , но това може и да си е от слабия ми стомах :confused:
Ако почнеш да зимаш такива прахове , ще видиш и как апетита просто изчезва , а яденето си е основното , каквото и да си говорим :ok:

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Сеп 2009, 13:52

Моят съвет след 2х3кг гейнър Weider mega mass 2000 e - бягайте от тях!!! Ако има парички хубав протеин, ако не аминокиселини, но не ми хареса как ми се оформи шкембето :confused: Примених си концепцията и сега ще си тренирам, пък колкото ще да съм слаб, по-добре хубаво оформен, отколкото да имам маса, ама да е мазно. Протеина е истината, не захарите - поне не и в големи количества! Иначе, качих 5 кила за 2 месеца...ама едни кила :roll:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 27 Сеп 2009, 19:22

Zagy написа:
Mollov написа:Zagy, BCAA и glutamin са много подходящи за по-бързо възстановяване... помагат си... BCAA може и да не се взима преди тренировка, но след е много удачно... ако имаш вариант да ги комбинираш с глутамина - всеки път веднага след тренировка и си готов ;)

Ми аз това и правя, ти така ме посъветва :mrgreen: а и май ще трябва да си купувам Глутамин... а глутамина не беше ли за по-малко увреждане на мускула по време на тренировка?

предпазва го уж от разграждане ама да не забравяме, че добавките са една мн добре печелеща индустрия и рекламата е преди всичко
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 27 Сеп 2009, 19:31

@ spower - :yes: :bchug:
А сега един друг въпрос - дали да се пие вода по време на тренировка и колко, щото имам двама приятели, дето уж разбират, та единия казва, че не е много полезно да се пие вода, другия е на противоположното мнение... а аз тука съм яко бос :oops: Та кажете как, колко и кога :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 27 Сеп 2009, 19:47

по време на тренировка не е препоръчително както и един час след нея -товари сърцето

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 27 Сеп 2009, 19:49

аз по време на тренировка, не мога да не пия вода, загрявка + първите 8 рунда можеш да издържиш, другите 8 рунда на чувал просто не съм виждал човек който да не пие вода, а и тогава се пият с литри.
Изображение

нафтения
Аватар

Мнение от Zagy » 27 Сеп 2009, 19:58

Ами и аз по време на тренировка пия вода - иначе не мога. Но ми казаха, че не било хубаво и аз да си питам...

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Мнение от Zaho » 27 Сеп 2009, 20:22

Ще е интересно да покажете какви са резултатите от тея системи дето смятате и пиете разните добавки ?

Споделете какви са ви резултатите като цифри и външност щото нали всичко е заради това в краина сметка :)

А моят съвет е: вкараите в ежедневието си малко иога и няма да имате проблеми със нищо ;)

Знам, че звучи смешно и на мен така ми звучеше преди година но повярваите ми не е никак даже!

Има една много хубава книжка за дишането (не разбираите под дишане че е важно заради кислорода нищо общо) на Свами Рама - препоръчвам ви я горещо!

"Нaукa зa дишaнeтo
Прaктичeскo ръкoвoдствo"

http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id ... hajms.html

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата