Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BCAA?
Не само... и за подпомагане на мускулното възстановяване след тежки натоварвания.. а BCAA-то е с много бързо усвояване и спомага на глутамина за синергично изпълнение на задачата 
bum_bum, то тва донякъде е предимство на глутамина - по-бавно, продължително усвояване... теб процеса на възстановяване не ти е в първите 60 мин след тренировка.... има разни фенове, дето пият глутамин дори преди лягане. А ти btw. кат смяташ протеина - сметни малко и директно преди лягане... с тия двуразови тренировки... добре е да се зареждаш постоянно... макар и малка доза, да боцнеш някъв по-"бавен" протеин преди лягане си е голяма далавера.

bum_bum, то тва донякъде е предимство на глутамина - по-бавно, продължително усвояване... теб процеса на възстановяване не ти е в първите 60 мин след тренировка.... има разни фенове, дето пият глутамин дори преди лягане. А ти btw. кат смяташ протеина - сметни малко и директно преди лягане... с тия двуразови тренировки... добре е да се зареждаш постоянно... макар и малка доза, да боцнеш някъв по-"бавен" протеин преди лягане си е голяма далавера.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
А има ли значение как си набавяш протеина? Имам предвида дали прахчето може да замести едно ядене или си трябва месо и нормална храна, както казва бум-бум? И колко пъти на ден е оптимално да се храниш?
Si non confectus, non reficiat.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колкот по-често, толкоз по-добре в общи линии. Протеина може да замести 1 хранене, но нищо повече. Ако вземеш 2 пъти поредни протеин няма да стане. Трябва си "баласт"
Като цяло предназначението му е за преди/след тренировка и за увеличаване на протеиновия прием без да се подуваш с обемисти храни.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
във крайна сметка не е ли най-добре да използваш Гейнър. Като чета из нета, аминокиселините трябва да се пият със други съставки, а във гейнър има голяма съвкупност, от белтъци (протеини), от бързи, бавни и умерени въглехидрати, от витамини, от аминокиселини и други възможни компоненти, в различни пропорции.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
глутамина се пие след тренировка и преди лягане
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ditko1 написа:във крайна сметка не е ли най-добре да използваш Гейнър. Като чета из нета, аминокиселините трябва да се пият със други съставки, а във гейнър има голяма съвкупност, от белтъци (протеини), от бързи, бавни и умерени въглехидрати, от витамини, от аминокиселини и други възможни компоненти, в различни пропорции.
Да , но в повечето случай гейнерите са монозахариди 70-80% + 20 % средно качествен протейн и ако не си със бърз метаболизъм

Друго което не ми харесва в гейнерите е сколността към ... абониране за кенефа , но това може и да си е от слабия ми стомах

Ако почнеш да зимаш такива прахове , ще видиш и как апетита просто изчезва , а яденето си е основното , каквото и да си говорим

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Моят съвет след 2х3кг гейнър Weider mega mass 2000 e - бягайте от тях!!! Ако има парички хубав протеин, ако не аминокиселини, но не ми хареса как ми се оформи шкембето
Примених си концепцията и сега ще си тренирам, пък колкото ще да съм слаб, по-добре хубаво оформен, отколкото да имам маса, ама да е мазно. Протеина е истината, не захарите - поне не и в големи количества! Иначе, качих 5 кила за 2 месеца...ама едни кила 

BMW only!
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Zagy написа:Mollov написа:Zagy, BCAA и glutamin са много подходящи за по-бързо възстановяване... помагат си... BCAA може и да не се взима преди тренировка, но след е много удачно... ако имаш вариант да ги комбинираш с глутамина - всеки път веднага след тренировка и си готов
Ми аз това и правя, ти така ме посъветваа и май ще трябва да си купувам Глутамин... а глутамина не беше ли за по-малко увреждане на мускула по време на тренировка?
предпазва го уж от разграждане ама да не забравяме, че добавките са една мн добре печелеща индустрия и рекламата е преди всичко
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
@ spower -
А сега един друг въпрос - дали да се пие вода по време на тренировка и колко, щото имам двама приятели, дето уж разбират, та единия казва, че не е много полезно да се пие вода, другия е на противоположното мнение... а аз тука съм яко бос
Та кажете как, колко и кога 

А сега един друг въпрос - дали да се пие вода по време на тренировка и колко, щото имам двама приятели, дето уж разбират, та единия казва, че не е много полезно да се пие вода, другия е на противоположното мнение... а аз тука съм яко бос

Si non confectus, non reficiat.
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
по време на тренировка не е препоръчително както и един час след нея -товари сърцето
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
аз по време на тренировка, не мога да не пия вода, загрявка + първите 8 рунда можеш да издържиш, другите 8 рунда на чувал просто не съм виждал човек който да не пие вода, а и тогава се пият с литри.
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
Ще е интересно да покажете какви са резултатите от тея системи дето смятате и пиете разните добавки ?
Споделете какви са ви резултатите като цифри и външност щото нали всичко е заради това в краина сметка
А моят съвет е: вкараите в ежедневието си малко иога и няма да имате проблеми със нищо
Знам, че звучи смешно и на мен така ми звучеше преди година но повярваите ми не е никак даже!
Има една много хубава книжка за дишането (не разбираите под дишане че е важно заради кислорода нищо общо) на Свами Рама - препоръчвам ви я горещо!
"Нaукa зa дишaнeтo
Прaктичeскo ръкoвoдствo"
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id ... hajms.html
Споделете какви са ви резултатите като цифри и външност щото нали всичко е заради това в краина сметка

А моят съвет е: вкараите в ежедневието си малко иога и няма да имате проблеми със нищо

Знам, че звучи смешно и на мен така ми звучеше преди година но повярваите ми не е никак даже!
Има една много хубава книжка за дишането (не разбираите под дишане че е важно заради кислорода нищо общо) на Свами Рама - препоръчвам ви я горещо!
"Нaукa зa дишaнeтo
Прaктичeскo ръкoвoдствo"
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-181/id ... hajms.html