BMW - 1-ва серия ще заложи на малки двигатели
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Alexi написа:моето притеснение е доколко надежден ще е такъв двг ,дали няма на 180-200к да е за ремонт или направо за скраб ...
ти трябва да си нечовек с тази малки двг и купета да навъртиш толкова К километри за 4-5г. щото по немско и у западна еуропа не ги карат по повече, говоря специално за 1,3, обаче тва миксерче ще е мн приятно, особено по-коньовата версия

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Попринцип колкото по-малко коне от по-голям обем се изкарват,толкова по-дълъг е живота на двигателя. Технологиите се развиха доста,но дали материалите са напреднали толкова,че да издържат по 300-500 000 км. Да не се окаже,че 1,3турбо ще има нужда от основен ремонт след 150 000км!
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
kriso85 написа: И като фенове на марката не се ли ядосвате че 7мата серия няма брутален агрегат с 1000 н/м като С65амгТова без турбо ще е доста трудно...
Не,точно това ми харесва,че 7-цата няма спортен модел.Това е лимозина,а не бегачка.На кой му е притрябвала лимозина с 600 коня.Даже е най-добре да е дизел,защото се предполага,че лимозината се кара от хора,които пътуват много,следователно дизел.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Toneloker написа:То не се очаква, че някой ще ги кара след 200к км.В чужбина и на доста по-малко ги сменят.
В чужбина е така ....взимаш нова караш 3-4 години връщаш старата и взимаш нова и така

....е дано след 10 години да си купуваме основно нови автомобили де

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
След 10 години повечето нови коли ще имат двигателче, коетоще работи 1/3 от живота на колата, а основния ремонт ще е смяна на четки на ротори
Обаче не ми се мисли какв бизнес ще стане рециклирането на батерии в България 

Never mistake motion for action...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Tsets0 написа:Според Sky Motoring 1,35l мотор е именно трицилиндров.
e то на фона на тая финансова криза ще е е.а го и в разхищението ако е с повече цилиндри

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Tsets0 написа:Според Sky Motoring 1,35l мотор е именно трицилиндров.
Е това пък ако се случи ще се смея с пълна сила ви казвам

BMW_RIDER , колега - адски много ми хареса поста ти и завършека "Дано само не почнат да правят и спортните предимно турбо ,че тогава както вървят нещата неискам да си представям бъдещата М3 - 2 тона турбо със електронна система дето кара вместо тебе и заповядайте на тролея "

За мое съжаление нещата отиват именно натам. Какви са тези високи мощности от ниски обеми незнам ,но няма нещо на този свят досега измислено в името на икономията (а знаете ,че тя е майка на мизерията) ,което да се е оказало успешно в светлината в която то е било представено

Георги Пенчев
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Penchev написа:За мое съжаление нещата отиват именно натам. Какви са тези високи мощности от ниски обеми незнам ,но няма нещо на този свят досега измислено в името на икономията (а знаете ,че тя е майка на мизерията) ,което да се е оказало успешно в светлината в която то е било представеноЕдин живот живееме и незнам какво толкова ще спестят
Хм, тук май по-скоро си говорим за екология а не за икономия. И в този смисъл наистина живеем по веднъж, обаче след нас ще има и други и те ще трябва да има какво да дишат и ядът, нали? А не виждам нищо лошо в това технологийте да се развиват и литровата мощност постоянно да расте. Иначе помислете си за колите от началото на века, примерно 16 литров двигател с 20к.с. Дали след 20 години (почти колкото е разликата между Е34 и Е60) хората не са си мислили, че тия новите двигатели само с по 4л и 50к.с. са твърде слаби и нездрави? Разбирам любовтта към старите модели но е време да приемете, че технологйте се развиват и BMW е на гребена на вълната. Не може да се очаква, че ще пуснат на пазара Е34 с М50 шестак отново

- alexi2828
- Потребител
-
- Кара: IS
- Мечтае да кара: IS
Re: BMW - 1-ва серия ще заложи на малки двигатели
Като се почнат те в чужбина само нови коли карат,те 15-20 годишните коли от каде се докарват
сигурно ги карат 4-5 и ги слагат на склад да отлежат и после ги продават на бг и т.н.
Гледа се само от добрата страна, а колко бедни хора има и на запад.Знаете ли колко хора в Америка живеят в каравани защото нямат пари да си купят къща и ядат най-смотаната храна на света, защото нямат пари. Карат си 15-20 годишни таратайки, не гледайте розовите филми на холивуд.До колкото за 1.3 мотора мисла,че 200 000 км няма да са му проблем това е
БМВ
не забравайте.Ще ми е много интересно като излезат даните за ускорение дали няма да бие някой от по старите 6-ци 

Добрите момчета отиват в рая, лошите където си поискат.
Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не зависи от нищо.
Свободен е онзи, който от нищо не се бои и не зависи от нищо.
- liort
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA touring,Е30 320i
- Мечтае да кара: E30 кабрио с V8
Добре дошли в ерата на турбото . След толкова много години БМВ пак се завърна към първоначалния си замисъл от преди много много години, с първия си двигател с турбо . Задушен от тогавашната криза и т.н. 

-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re:
BalBosA написа:kriso85 написа: И като фенове на марката не се ли ядосвате че 7мата серия няма брутален агрегат с 1000 н/м като С65амгТова без турбо ще е доста трудно...
Не,точно това ми харесва,че 7-цата няма спортен модел.Това е лимозина,а не бегачка.На кой му е притрябвала лимозина с 600 коня.Даже е най-добре да е дизел,защото се предполага,че лимозината се кара от хора,които пътуват много,следователно дизел.
Май не схващаш основната идея на лимозините и V12 - това е да покажеш състояние,престиж и положение . Не знам дали си осведомен за 760и 544кс

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Re:
acho.rs написа:BalBosA написа:kriso85 написа: И като фенове на марката не се ли ядосвате че 7мата серия няма брутален агрегат с 1000 н/м като С65амгТова без турбо ще е доста трудно...
Май не схващаш основната идея на лимозините и V12 - това е да покажеш състояние,престиж и положение . Не знам дали си осведомен за 760и 544ксВсе още ли вярваш на оправданията на БМВ не знам - за ВСЯКО нещо за което има пазар , БМВ ще го направят
Не мога да разбера защо феновете на Е30 и Е34 само циврят - наща марка никога не е била консервативна - нито е МОРГАН , нито е ВАЙСМАН . БМВ са авангарда на технологията и като такива ще се променят постоянно , така че не е зле да се примирите с някой неща

И аз не виждам нищо лошо в новите модели, новите двигатели, новите технологии (дори и тролеите).
По-добре ли е М3 да е атмосферно, или да е по-добре да е най-бързото,най-завиващото и най-доброто в класа си.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Не,че съм против новите модели,просто не ми харесват тези уж спортни лимозини.Някак си не ми се връзват работите,хем да е спрортна кола хем луксозна.Единствено мазерати куатропорте ми харесва но то повече с панамера и цлс.А това,че е 500 коня не означава,че е спортна.
П.П лично мнение
П.П лично мнение

67 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5