Бензиномер

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318is
Мечтае да кара: M5

Бензиномер

Мнение от SergioDelRio_ » 14 Сеп 2009, 20:23

Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.
Като направя теста показва, че работи и е в норми но показва че няма гориво.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 14 Сеп 2009, 22:25

Само един път ми се е случвало да сипя бензин и да не ми го отчете стрелката, въпреки че минах поне 3, 4 км по неравности, но стрелката си седеше долу. Сипах пак с идеята да се прибера до нас, стрелката пък взе че се мръдна колкото и за 2те зареждания и от тогава нямам ядове със нея :shock:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 14 Сеп 2009, 22:28

Съвсем на скоро ремонтирах по колата мисля стоповете и тогава бях измъкнал няколко предпазителя и бях забравил да сложа един (не помня точно кой номер ) и при подаване на контакт точно така лампата за бензина светеше стрелката стоеше долу ниско , а бензин си имах ... сложих този презпазител и моментално лампата угасна и стрелакта се качи на горе .... Тогава това ми направи силно впечатление , но не е било явно толкова силно след като не съм го запомнил кой предпазител е .... То не ти помагам много с този коментар , но това което искам да кажа е че може този предпазител да ти е изгорял ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Re: Бензиномер

Мнение от batvlady79 » 14 Сеп 2009, 22:36

SergioDelRio_ написа:Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.

Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Това е най-често срещаното.
Успех !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 15 Сеп 2009, 9:24

batvlady79 написа:Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Успех !

:yes:

Разгледай ги внимателно.... кабелчето се разпоява поради силната струя бензин, която влиза при зареждането на автомобила...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Мнение от Chapai » 15 Сеп 2009, 9:51

Извинявай, питам защото незнам: "лампата свети в червено" - не беше ли в жълто ? Или когато намалее съвсем, тогава от жълто светва в червено ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 15 Сеп 2009, 10:00

batvlady79 написа:
SergioDelRio_ написа:Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.

Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Успех !

точно така :!:
колегата batvlady79 много добре го е описал, аз вече 2 пъти запоявам там, 2 пъти се къса :D
Много са слаби тия жички там и предполагам от пличкането на бензина(особено като се кара на страни :mhihi: ) имат навика да се късат.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 15 Сеп 2009, 13:24

Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети... :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 15 Сеп 2009, 17:12

lubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети... :)
По принцип трябва да премигне лампата няколко пъти и след това светва постоянно,докато не заредиш ;)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 15 Сеп 2009, 17:35

колега извади задната седалка , под нея има 1 капак махаш го там е бензиновата помпа може кабела и да се е прекъснал .

Потребител
Аватар

Мнение от SergioDelRio_ » 15 Сеп 2009, 21:02

кабелите са здрави до таблото но уви стрелката е закована в червено

Потребител
Аватар

Мнение от mustata » 15 Сеп 2009, 23:05

и на мен ми сее случвало ,махнах километража да сменя крушката на индикатора за десен мигач и като го сложих на място дадох контакт и изненада стрелката доло на червената черта и лампата свети, развих да погледна буксата от зад данеби да несам я наместил добре но нямаше резултат. след това откачех акумулатора и така се оправи. поне при мен стана така.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lubchitu » 16 Сеп 2009, 8:15

darko1 написа:
lubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети... :)
По принцип трябва да премигне лампата няколко пъти и след това светва постоянно,докато не заредиш ;)

Нит мига нито светва,даже и като съм в резервата...Само на контакт я виждам,че не е изгоряла :) :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SergioDelRio_ » 24 Сеп 2009, 21:31

и на двете сонди кабелите бяха скъсани, припалх поялника и всичко си доиде на място и се оказа, че си имам и 55л. бензина хаххахахах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Re:

Мнение от Boyadjiev » 25 Сеп 2009, 11:53

lubchitu написа:
darko1 написа:
lubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва ламп****та,а при контакт си свети... :)

Нит мига нито светва,даже и като съм в резервата...Само на контакт я виждам,че не е изгоряла :) :)

От колко време имаш колата :D Питам те понеже и аз си мислех че не работи, но всъщност по мои наблюдения лампата светва при около 5л. бензин в резервоара(което по стрелка е под половината на червената зона), а самата червена зона започва от 8л. надолу. Съветвам те да не чакаш чак до светване на лампата, но ако искаш да видиш колко "готино" изглежда таблото с още една крушка, просто бъди търпелив докато остане много малко бензин :ok:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Следваща

Назад към E36