Бензиномер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SergioDelRio_
- Потребител
-
- Кара: 318is
- Мечтае да кара: M5
Бензиномер
Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.
Като направя теста показва, че работи и е в норми но показва че няма гориво.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Само един път ми се е случвало да сипя бензин и да не ми го отчете стрелката, въпреки че минах поне 3, 4 км по неравности, но стрелката си седеше долу. Сипах пак с идеята да се прибера до нас, стрелката пък взе че се мръдна колкото и за 2те зареждания и от тогава нямам ядове със нея 

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Съвсем на скоро ремонтирах по колата мисля стоповете и тогава бях измъкнал няколко предпазителя и бях забравил да сложа един (не помня точно кой номер ) и при подаване на контакт точно така лампата за бензина светеше стрелката стоеше долу ниско , а бензин си имах ... сложих този презпазител и моментално лампата угасна и стрелакта се качи на горе .... Тогава това ми направи силно впечатление , но не е било явно толкова силно след като не съм го запомнил кой предпазител е .... То не ти помагам много с този коментар , но това което искам да кажа е че може този предпазител да ти е изгорял ...
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Бензиномер
SergioDelRio_ написа:Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.
Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Това е най-често срещаното.
Успех !
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
batvlady79 написа:Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Успех !

Разгледай ги внимателно.... кабелчето се разпоява поради силната струя бензин, която влиза при зареждането на автомобила...
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
batvlady79 написа:SergioDelRio_ написа:Помощ. Гориво има, връзките до таблото са изправни, лампата свети в червено а стрелката не мърда.
Това е доста често срещам проблем при Е36-ците. Свали задната седалка и на седалката зад пасажера отвори капака на единия резервоар (развива се ). После провери дали не са се разпоили кабелите на горивната помпа.
Успех !
точно така

колегата batvlady79 много добре го е описал, аз вече 2 пъти запоявам там, 2 пъти се къса

Много са слаби тия жички там и предполагам от пличкането на бензина(особено като се кара на страни

- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети... 

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
По принцип трябва да премигне лампата няколко пъти и след това светва постоянно,докато не заредишlubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети...

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
колега извади задната седалка , под нея има 1 капак махаш го там е бензиновата помпа може кабела и да се е прекъснал .
- SergioDelRio_
- Потребител
-
и на мен ми сее случвало ,махнах километража да сменя крушката на индикатора за десен мигач и като го сложих на място дадох контакт и изненада стрелката доло на червената черта и лампата свети, развих да погледна буксата от зад данеби да несам я наместил добре но нямаше резултат. след това откачех акумулатора и така се оправи. поне при мен стана така.
- lubchitu
- кандидат ентусиаст
-
darko1 написа:По принцип трябва да премигне лампата няколко пъти и след това светва постоянно,докато не заредишlubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва лампичката,а при контакт си свети...
Нит мига нито светва,даже и като съм в резервата...Само на контакт я виждам,че не е изгоряла

- SergioDelRio_
- Потребител
-
и на двете сонди кабелите бяха скъсани, припалх поялника и всичко си доиде на място и се оказа, че си имам и 55л. бензина хаххахахах
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Re:
lubchitu написа:darko1 написа:По принцип трябва да премигне лампата няколко пъти и след това светва постоянно,докато не заредишlubchitu написа:Да използвам темата,че да не пускам друга....Относно бензиномера...при мене си отчита стелкичката,но когато влезе в резервата и не му светва ламп****та,а при контакт си свети...
Нит мига нито светва,даже и като съм в резервата...Само на контакт я виждам,че не е изгоряла![]()
От колко време имаш колата

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2