Как се гаси тази лампичка :) ??
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
nik4o_83 написа:Доливай бе колега - тва само се обезвъздушава! Сипвай спокойно - като го надуе налягането само ще си изкара въздуха. Досега никъде не съм чувал за обезвъздушаване с машинка помпа или квото и да било специално за снтифриз!!!
Аз съм доливал и никви грижи.
П.С. Брат ми - споко - отдавна беше
Кое бе?

Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Това, че някои от вас не са чували за обезвъздушаване, не означава че няма такова
Както казах при бензиновите мотори има една пробка до капачката за наливане на охладителна течност - и от там се обезвъздушава системата. Точно защото тя е под налягане, когато има въздух става кофти и не може да се охлажда като хората, може да надува маркучите и т.н. неприятни неща.
И все пак ако просто доливаш течност, може и да няма нужда от обезвъздушаване, но ако си източил цялата система за промивка,смяна на антифриз или друг ремонт, после си трябва обезвъздушаване.
ПП: и при 320д 136к.с. я има тая пробка

Както казах при бензиновите мотори има една пробка до капачката за наливане на охладителна течност - и от там се обезвъздушава системата. Точно защото тя е под налягане, когато има въздух става кофти и не може да се охлажда като хората, може да надува маркучите и т.н. неприятни неща.
И все пак ако просто доливаш течност, може и да няма нужда от обезвъздушаване, но ако си източил цялата система за промивка,смяна на антифриз или друг ремонт, после си трябва обезвъздушаване.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:Това, че някои от вас не са чували за обезвъздушаване, не означава че няма такова![]()
Съгласен съм с всичко.... но
искаш да ми кажеж че при всяко доливане на вода/антифриз .... било то фкъщти или ОМВ или ШЕЛЛ ....треа да спра и да обезвъдушавам...?
Не.. и да има нужда колата си я праи сама по автоматичен път... виж ако си праил промивка това е друга работа...

- kriso85
- старши ентусиаст
-
И все пак ако просто доливаш течност, може и да няма нужда от обезвъздушаване, но ако си източил цялата система
Не си ми прочел целия пост

Пък и обезвъдушаването е доста проста работа, става и с монета от 20 стинки

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
И аз не обезвъздушавам и нямах проблеми, днес реших да врътна пропката ако има въздух да го изгони. В следствие на това хем се вдигна нивото на антифриза (в което не виждам логиката, ако беше избутала въздуха трябваше да стане обратното) хем мъркучите станаха меки и празни
Това го направих на студен и незапален двигател. Така ли се прави или трябва двигателя да е запален. Т.е. как се обезвъздушава 

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Никой ли нме може да ми обесни как се прави и защо като го направих така се получи, или при обезвъздушаването може би трябва да е затворена капачката ????
- marto853.
- ентусиаст
-
колега на студен двигател няма да стане защото няма налягане прави се на топал двигател и се отвива пропката малко зада ако има вьздух да излезе(трябва да започне да излиза само антифриз без никакви балончета)тог
ава завиваш пропката и си готов

новият ми номер: 0877787835
- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Т.е. правя го на загрял двигател + затворена капачка ... това ли е ? След това завивам пропката, отварям капачката и доливам ? 

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
ThE BeAsT написа:Т.е. правя го на загрял двигател + затворена капачка ... това ли е ? След това завивам пропката, отварям капачката и доливам ?
Преди това обаче си купи чистачки за очите...

След като завиеш пробката позчакваш малко да се поохлади двг-то и тогава развиваш капачката евентуално да долееш.
- marto853.
- ентусиаст
-
колега наливаш нужния антифриз на студен мотор (колкото е необходимо гледаш белезите трябва гьрловината да е между двете топета на прачицата която се подава от гьрловината) после караш докато загрее и направи налягане отваряш капака и отвиваш пробката и чакаш докато не започне да излиза само антифриз завиваш затваряш капака и готово след като изтине може за твое успокоение да видиш нивото и ако има нужда до долееш малко долива се без да се обежвьздушава 

новият ми номер: 0877787835
- kriso85
- старши ентусиаст
-
ThE BeAsT написа:Т.е. правя го на загрял двигател + затворена капачка ... това ли е ? След това завивам пропката, отварям капачката и доливам ?
Колега това се прави при и работещ и загрял двигател

Колегата го е обяснил повече от перфектно

marto853. написа:колега наливаш нужния антифриз на студен мотор (колкото е необходимо гледаш белезите трябва гьрловината да е между двете топета на прачицата която се подава от гьрловината) после караш докато загрее и направи налягане отваряш капака и отвиваш пробката и чакаш докато не започне да излиза само антифриз завиваш затваряш капака и готово след като изтине може за твое успокоение да видиш нивото и ако има нужда до долееш малко долива се без да се обежвьздушава

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
Мерси а сега като вече се случи това което казах .... няма да има проблеми да си я запаля и да направя правиалното
?

- marto853.
- ентусиаст
-
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3