съединител ТРАКАНЕ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
съединител ТРАКАНЕ
Спиране на светофар.Натискане на съединител преди да тръгна и се появи едно чукане по педала на съединителя.При подаване на газ тракането изчезва докато не паднат отново оборотите и пак се появява?ПО принцип имам едно такова като тракане и леко стържвне колата като върви на обороти и при натискане на съединителя и спира .Но сега и това тракане като натисна педала взе да ме притеснява още повече
Има масло в кутията 

- Makarov 2
- младши ентусиаст
-
иеш
И моята е така.Ти като натиснеш съединителя,отделяш скоростната кутия от него и тракането спира.Като го пуснеш се появява,не е съединител а скоростна кутия,някой лагер си е изпял песента.При мен е така вече 20 000 км.аз поне знам от какво се е получило,а при теб?Юркаш ли машината много?При мен е от това!!!Дано не съм прав,но едва ли!!!
- Maverikkk
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18
лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
При мене беше така преди да сменя притискателния диск.Бях сменил само феродовия и аксиалния лагер и чукаше по педала.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Maverikkk написа:лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна
Айде да си изясним работата на съединителя ....

1. Лагера на пъряичния вал се върти , когато НЕ е натиснат съединителя , тоес , когато съединителя НЕ е натиснат (и ако лагера е увреден - казвам увреден защото обикновено му пада циментацията , но понеже така или иначе си има масло си има смазване и може да изкара така мнооооого ...) , то тогава се чува шум по време на въртенето на самия лагер ... Пак казвам когато НЕ е натиснат съединителя.
В случая колегата казва , че има шум при НАТИСНАТ съединител , което според мен означава , че му трака АКСИАЛНИЯ лагер ...защото , когато се натисне педала на съединителя , работния цилиндър избутва вилката на горе ,тя от своя страна бута лагера към диафрагмата на притискателния диск и аксиалния лагер започва да се върти точно тогава ..... Тоест вероянтно тракането идва от него ....

- bmw 318 is
- младши ентусиаст
-
Re: иеш
Makarov 2 написа:И моята е така.Ти като натиснеш съединителя,отделяш скоростната кутия от него и тракането спира.Като го пуснеш се появява,не е съединител а скоростна кутия,някой лагер си е изпял песента.При мен е така вече 20 000 км.аз поне знам от какво се е получило,а при теб?Юркаш ли машината много?При мен е от това!!!Дано не съм прав,но едва ли!!!
Значи този шум го имах от преди ! А този като натисна съединителя и почва да трака е от 2 дена .Това са 2 различни шума/тракания/То е ясно ще се сваля кутията

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
тракането което ти се получава при натискане на съединителя със сигурност е от аксиалния лагер на съединителя, поради причината че изчезва при промяна на оборотите, т.е. при ниски обороти трака но при високите се върти по-бързо и това тракане изчезва
П.С. Колегата Методи го е подсказал по-горе в темата
П.С. Колегата Методи го е подсказал по-горе в темата
Re: съединител ТРАКАНЕ
Апри мен няма никакъв шум като тракане но като си поставя кракът на педала много леко колкото да обера аксиалният луфт и започва да ми вибрира кракът но след като натисна да има малко усилие на педала това трептене изчезва,аз мисля така да си карам но все пак да питам защото може и да е опасно да ме остави на път някаде 

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
еми и аз така карах докато не изпадаха всички съчми на лагера на съединитела.знаех че е от него но нямах време и го чаках до последно.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
godechh написа:Значи трябва ремонт в наи скоро ереме
Е колега , ти пък ... иди на сервиз да видят за какво иде реч , то на тия стари коли какво очавкаш ... така ще е , ще трака, ще клопа , ще вибрира - стара е .... Колко е силно това вибриране в педала , как го усещаш... ? Виж да не се е износил щифта , който придържа педала към оста и от там да ти идва тая вибрация , огледай и пружината , виж дали самия педал има голям страничен луфт , пък тогава мисли за ремонти .... то сега ти не знаеш и какво точно да ремонтираш де ....
Колега по добре тичаи на сервиз аз кат взех колата правеше така не му обърнах внимание след което един ден останах на патя-съединителя блокира на пално. Оказа се аксиален лагер които се беше пръснал на парченца и беше смлял целия съединител и така смених пълен комплект, в сервиза ми казаха че ако сам му обърнал внимание на време е можело да сменя само лагера 

- nelim
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
- Мечтае да кара: //M Power :)
Re:
metodi80 написа:Maverikkk написа:лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна
Айде да си изясним работата на съединителя ....![]()
1. Лагера на пъряичния вал се върти , когато НЕ е натиснат съединителя , тоес , когато съединителя НЕ е натиснат (и ако лагера е увреден - казвам увреден защото обикновено му пада циментацията , но понеже така или иначе си има масло си има смазване и може да изкара така мнооооого ...) , то тогава се чува шум по време на въртенето на самия лагер ... Пак казвам когато НЕ е натиснат съединителя.
В случая колегата казва , че има шум при НАТИСНАТ съединител , което според мен означава , че му трака АКСИАЛНИЯ лагер ...защото , когато се натисне педала на съединителя , работния цилиндър избутва вилката на горе ,тя от своя страна бута лагера към диафрагмата на притискателния диск и аксиалния лагер започва да се върти точно тогава ..... Тоест вероянтно тракането идва от него ....

13 мнения
• Страница 1 от 1