съединител ТРАКАНЕ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

съединител ТРАКАНЕ

Мнение от bmw 318 is » 03 Сеп 2009, 20:34

Спиране на светофар.Натискане на съединител преди да тръгна и се появи едно чукане по педала на съединителя.При подаване на газ тракането изчезва докато не паднат отново оборотите и пак се появява?ПО принцип имам едно такова като тракане и леко стържвне колата като върви на обороти и при натискане на съединителя и спира .Но сега и това тракане като натисна педала взе да ме притеснява още повече :roll: Има масло в кутията :help:

младши ентусиаст
Аватар

иеш

Мнение от Makarov 2 » 04 Сеп 2009, 14:02

И моята е така.Ти като натиснеш съединителя,отделяш скоростната кутия от него и тракането спира.Като го пуснеш се появява,не е съединител а скоростна кутия,някой лагер си е изпял песента.При мен е така вече 20 000 км.аз поне знам от какво се е получило,а при теб?Юркаш ли машината много?При мен е от това!!!Дано не съм прав,но едва ли!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW 318i E36 M40B18

Мнение от Maverikkk » 04 Сеп 2009, 14:34

лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна
Мерцедеса е БМВ-то на пенсионера!

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 04 Сеп 2009, 14:35

При мене беше така преди да сменя притискателния диск.Бях сменил само феродовия и аксиалния лагер и чукаше по педала.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Сеп 2009, 18:19

Maverikkk написа:лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна

Айде да си изясним работата на съединителя .... :idea:
1. Лагера на пъряичния вал се върти , когато НЕ е натиснат съединителя , тоес , когато съединителя НЕ е натиснат (и ако лагера е увреден - казвам увреден защото обикновено му пада циментацията , но понеже така или иначе си има масло си има смазване и може да изкара така мнооооого ...) , то тогава се чува шум по време на въртенето на самия лагер ... Пак казвам когато НЕ е натиснат съединителя.
В случая колегата казва , че има шум при НАТИСНАТ съединител , което според мен означава , че му трака АКСИАЛНИЯ лагер ...защото , когато се натисне педала на съединителя , работния цилиндър избутва вилката на горе ,тя от своя страна бута лагера към диафрагмата на притискателния диск и аксиалния лагер започва да се върти точно тогава ..... Тоест вероянтно тракането идва от него .... :idea:

младши ентусиаст
Аватар

Re: иеш

Мнение от bmw 318 is » 05 Сеп 2009, 7:55

Makarov 2 написа:И моята е така.Ти като натиснеш съединителя,отделяш скоростната кутия от него и тракането спира.Като го пуснеш се появява,не е съединител а скоростна кутия,някой лагер си е изпял песента.При мен е така вече 20 000 км.аз поне знам от какво се е получило,а при теб?Юркаш ли машината много?При мен е от това!!!Дано не съм прав,но едва ли!!!

Значи този шум го имах от преди ! А този като натисна съединителя и почва да трака е от 2 дена .Това са 2 различни шума/тракания/То е ясно ще се сваля кутията :) като я сваля ще пиша какво е било :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JORO_86 » 05 Сеп 2009, 13:22

тракането което ти се получава при натискане на съединителя със сигурност е от аксиалния лагер на съединителя, поради причината че изчезва при промяна на оборотите, т.е. при ниски обороти трака но при високите се върти по-бързо и това тракане изчезва

П.С. Колегата Методи го е подсказал по-горе в темата

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: съединител ТРАКАНЕ

Мнение от godechh » 09 Окт 2009, 16:02

Апри мен няма никакъв шум като тракане но като си поставя кракът на педала много леко колкото да обера аксиалният луфт и започва да ми вибрира кракът но след като натисна да има малко усилие на педала това трептене изчезва,аз мисля така да си карам но все пак да питам защото може и да е опасно да ме остави на път някаде :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 09 Окт 2009, 22:43

еми и аз така карах докато не изпадаха всички съчми на лагера на съединитела.знаех че е от него но нямах време и го чаках до последно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от godechh » 10 Окт 2009, 9:12

Значи трябва ремонт в наи скоро ереме :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 10 Окт 2009, 10:59

godechh написа:Значи трябва ремонт в наи скоро ереме :cry:

Е колега , ти пък ... иди на сервиз да видят за какво иде реч , то на тия стари коли какво очавкаш ... така ще е , ще трака, ще клопа , ще вибрира - стара е .... Колко е силно това вибриране в педала , как го усещаш... ? Виж да не се е износил щифта , който придържа педала към оста и от там да ти идва тая вибрация , огледай и пружината , виж дали самия педал има голям страничен луфт , пък тогава мисли за ремонти .... то сега ти не знаеш и какво точно да ремонтираш де ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mg87 » 10 Окт 2009, 20:25

Колега по добре тичаи на сервиз аз кат взех колата правеше така не му обърнах внимание след което един ден останах на патя-съединителя блокира на пално. Оказа се аксиален лагер които се беше пръснал на парченца и беше смлял целия съединител и така смених пълен комплект, в сервиза ми казаха че ако сам му обърнал внимание на време е можело да сменя само лагера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: '95 E36 M43B18 Lim
Мечтае да кара: //M Power :)

Re:

Мнение от nelim » 12 Окт 2009, 22:07

metodi80 написа:
Maverikkk написа:лагер на първичния вал на скоростната кутия - карай си така или смяна на лагера или друга читава скоростна

Айде да си изясним работата на съединителя .... :idea:
1. Лагера на пъряичния вал се върти , когато НЕ е натиснат съединителя , тоес , когато съединителя НЕ е натиснат (и ако лагера е увреден - казвам увреден защото обикновено му пада циментацията , но понеже така или иначе си има масло си има смазване и може да изкара така мнооооого ...) , то тогава се чува шум по време на въртенето на самия лагер ... Пак казвам когато НЕ е натиснат съединителя.
В случая колегата казва , че има шум при НАТИСНАТ съединител , което според мен означава , че му трака АКСИАЛНИЯ лагер ...защото , когато се натисне педала на съединителя , работния цилиндър избутва вилката на горе ,тя от своя страна бута лагера към диафрагмата на притискателния диск и аксиалния лагер започва да се върти точно тогава ..... Тоест вероянтно тракането идва от него .... :idea:

:clap: :bowdown: :bowdown: Евала на колегата metodi80, винаги дава много добри и точни мнения, слушвайте се малко повече в това кво пише и ще си решите проблемите, няма смисъл от излишни мнения - проблемите се оправят с действие - в форума само толкова.
Изображение

Назад към E36