318и 115к.с. 93г.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

318и 115к.с. 93г.

Мнение от iliew » 31 Авг 2009, 22:31

Здравейте колеги,имам нужда от малко информация,дано я получа.Един приятел е решил да смени голфчето 3ка сьс другата тройка ;) ,е това стана сьс големи убеждения,че няма да сгреши и че се качва на кола с класи отгоре!Както и да е,намерихме една 318ка(за бартер-300лв да доплатим),93год климатриник сьс врьтките,кожа,лети дж. и газчица(аз сьм против последното но...)Погледнах я запазена отвьн и вьтре,проблеми видими са заминали предни аморт.,неработещ климтроник(човека каза че я е пьлнил но е губило фреон,но не знае откьде-може да льже),играене на оборотите на газ(на бензин като превключих за 2,3 секунди заработи неравномерно 1ия пьт се изф. с прекьсване след това изчисти!)Вьпроси,кой би бил най-лошия вариянт за климатр.,нормално ли е на газ да мени обороти(650,750 нещо такова) и какво друго да гледам най вече по двг. като разбира се и ще я закачим на д-ка!Не сьм запознат точно с тези двг и затова надявам се да получа инфо.(чел сьм за колянови валове и др такива проблеми) Благодаря ви!

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 31 Авг 2009, 22:54

:arrow:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Разумно
Детайли за колата: Измамна

Мнение от beco109 » 31 Авг 2009, 22:56

Намправо няма какво да се замисля. Малко по скъпа поддръжка но ще си кара :driving: БМВ с лята джантита.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м52б2...

Мнение от thelux » 31 Авг 2009, 23:08

колега попринцип несъм запознат как стой въпроса за газта,но мисля,че не нормално да мини така обороти,а на бензин прекъсва защото може би не карана често на бензин качете я и на диагностика ако ви позволят преди да я вземете :) :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 31 Авг 2009, 23:15

thelux написа:колега попринцип несъм запознат как стой въпроса за газта,но мисля,че не нормално да мини така обороти,а на бензин прекъсва защото може би не карана често на бензин качете я и на диагностика ако ви позволят преди да я вземете :) :)

Диагностиката преди покупка е желателна!Ако не ви разрешават,просто не я вземате :!: Едва ли ще е случайно :!: Другият по-лесен и бърз вариант,е да има с вас някой,който наистина разбира от BMW-та :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 31 Авг 2009, 23:39

Първото и най-важното при тоя мотор: Опитай дали си стига прекъсвача на първа и втора. Ако не, има широко разпространения проблем с газоразпределението - изяден вал и кобилици.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 31 Авг 2009, 23:51

за този мотор нали се сещаш че говори за м43 а не за м40 при който по рядко се прецакват вала и кобилиците .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 31 Авг 2009, 23:58

моя грешка...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 01 Сеп 2009, 0:08

BKirov написа:за този мотор нали се сещаш че говори за м43 а не за м40 при който по рядко се прецакват вала и кобилиците .

И по какво разбра,че е М43 :?:

Ако колата е с М40 въобще не се занимавайте ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E70,F10 530d

Мнение от BKirov » 01 Сеп 2009, 0:08

диагностика да , и щом я сменя от голф с двете ръце съм да я взима :D :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 01 Сеп 2009, 0:09

izvinqvam se za latinicata,pisha ot gsma,ta choveka she ni q ostavi za cql den da q karame po diagn. Mislq tova e dobar priznak.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Сеп 2009, 0:42

Диагностика ... да , хубаво е да има , но аз лично ако ми дадът кола да я карам цял ден , така ще я "разходя", че изобщно няма да ми е необходима диагностика , за да реша дали я искам или не .... Ще и избера най- хубавите баири и гааааз ... и тя ще си покаже повечето магарии (ако има такива...) и по двигател ,и по съединител и скоростна кутия, и по диф ... и по ходова част ... А за климатика според мен най -лошия вариянт е да са заминали О-пръстените вътре в купето , защото се сменят сравнително трудно и още по -лошия вариянт е да е заминал изпарителя ... Казвам , че според мен това е най -лошо , защото се налага да се сваля таблото (когато е повреден изпарителя, а за о-пръстените може и без да се сваля табло , но пак е трудничка смяната ...). Всяка друга повреда по климатика се отстранява сравнително лесно (особено в двигателния отсег).

Ето за какво става дума :
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=153294

ентусиаст
Аватар

Мнение от iliew » 01 Сеп 2009, 18:45

Колеги,отказахме се от този автомобил!Колкото и да ми се искаше колегата(по работа)да вземе това бмв,трябваше да претегля нещата а именно,колата както на газ така и на бензин имаше нестабилни обороти,стигаха до 550-600,и като дам газ на място се разщракваха клапани,осещаше се някакво стьржене при работа на място,а при натиснат сьединител изчезваше(не исках да рискувам) Но няма да се откажа от каузата да намеря читаво бмв за колегата.Благодаря на включилите се в темата!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 01 Сеп 2009, 18:59

Перфектна кола трудно ще намерите, особено на бартер...
Относно газта... ако е обикновена, а не ГИ - не е добре, а тя вероятно е била такава. Ако е ГИ, веднага се връщайте да я взимате.
Това с лекото виене на съединителя вероятно е лагер на вала на кутията. 200ина лв. го оправят до колкото ми е известно, но не е задължително да се ремонтира.
Климатичните проблеми са изкл.неприятни, но лесни за оправяне, щом успеете да изолирате проблема.

Успех с търсенето. В Продава има доста Е36ици, пробвайте и там.

Назад към E36