Проблем с нов съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Днеска цял ден я карам и май започват да отшумяват проблемите.Притискателя не е надран.В интерес на истината изглеждаше почти като нов.Резки стартове обче направих 3-4 пъти.Даже днеска пак нещо ме ядоса и взех половин кръгово леко странично.Срам ме е да си призная обаче и вдигнах 200 на магистралата.Дали е толкова фатално какво ще кажете?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Mpower84 написа:Днеска цял ден я карам и май започват да отшумяват проблемите.Притискателя не е надран.В интерес на истината изглеждаше почти като нов.Резки стартове обче направих 3-4 пъти.Даже днеска пак нещо ме ядоса и взех половин кръгово леко странично.Срам ме е да си призная обаче и вдигнах 200 на магистралата.Дали е толкова фатално какво ще кажете?
Принципно даже при чисто нови части (притискател , феродов диск , аксиален лагер и маховик ) е лошо да се "пържат" в началото , защото се скъсява живота на феродовия диск чувствително .... , а пък при теб със наличните проблеми е още по "противопоказано" , та смятай дали е "фатално" .... Успокой се малко и карай нормално , за да не се налага да сменяш пак същите части ....
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Mpower84 написа:Днеска цял ден я карам и май започват да отшумяват проблемите.Притискателя не е надран.В интерес на истината изглеждаше почти като нов.Резки стартове обче направих 3-4 пъти.Даже днеска пак нещо ме ядоса и взех половин кръгово леко странично.Срам ме е да си призная обаче и вдигнах 200 на магистралата.Дали е толкова фатално какво ще кажете?
притескателя се надира само когато феродото се износи до нитове и започне да стържи желязо в желязо
а иначе при нормална работа се получават едни финни бразди по притискатела и огледалния съответно и по феродовия
и после като смениш само феродовия сещаш ли се колко ще е контактната площ на вече работилите части с бразите по тях и чисто новото гладко феродо

Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
айде и аз само да вметна ..................... преди имах Passat B3 и аз така реших да мина "тънко" само със смяна на феродов диск (...... щото притискателя също изглеждаше "добре") и после ........... скоростната кутия отиде на боклука .......... и така де като минаваш "тънко" - минаваш, ама няколко пъти!
и за тези вибрации искам да кажа нещо, по принцип при здрав съединител вибрациите се "обират" от демпферните пружини на феродото и ламелите на притискателя - няма как да се очаква тези ламели да запазят свойствата си при два или повече феродови диска!
и за тези вибрации искам да кажа нещо, по принцип при здрав съединител вибрациите се "обират" от демпферните пружини на феродото и ламелите на притискателя - няма как да се очаква тези ламели да запазят свойствата си при два или повече феродови диска!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Denev написа:и за тези вибрации искам да кажа нещо, по принцип при здрав съединител вибрациите се "обират" от демпферните пружини на феродото и ламелите на притискателя - няма как да се очаква тези ламели да запазят свойствата си при два или повече феродови диска!

а ритането от демпферните пружини или още гасители на усукващи трептения щото феродото не е напаснато+силите които действат при тръгване=смяяяяятай
- Mpower84
- ентусиаст
-
До тук ясно обче възниква нов въпрос.Колата е 318ис, М44, 1997г. с климатроник.Съответно демферните пружини са на маховика т.е. за да избегна ритането на педала трябва да сменя и маховика.Това обаче е свързано с доста пари.Относно диафрагмата ,защо преди смяната на феродовия диск педала не беше мек?Като се замисля и не риташе??!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
не
рита защото съединителния възел не работи както трябва
като се напасне всичко ще спре да рита
лошо е когато всичко е наред а започне да рита
тогава идва момента с маховика
рита защото съединителния възел не работи както трябва
като се напасне всичко ще спре да рита
лошо е когато всичко е наред а започне да рита
тогава идва момента с маховика
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега покарай я малко, да се напаснат нещата.... ако не отшуми проблема тогава премини към ремонти.
Не случайно се препоръчва смяна на целия комплект (примерно на Е46 лагера и двата диска си вървят заедно)
Ако след 1000 -2000 км. продължи да прави проблеми тогава мисли за нов ремонт.
ПП: не го тормози съединителя
Не случайно се препоръчва смяна на целия комплект (примерно на Е46 лагера и двата диска си вървят заедно)

ПП: не го тормози съединителя

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Mpower84
- ентусиаст
-
Най-пресната случка от преди 10 минути: прибирам се от работа и карам по магистралата с да речем 100 на 5-та скорост.Настъпвам рязко педала на газта и колата качва оборотите с около 1000, а скоростта остава същата.И така на всички предавки.Ако съм запалил новия диск само със сваляне ли мога да разбера дали е така?Не мерише на феродо.
П.П.От както я имам тая кола не съм прежалил един лев по обслужването и с изключение на сега.И тя се отплащаше идеално.За първи път реших да мина между капките и сега се проклинам.Отиде ми съня даже.
П.П.От както я имам тая кола не съм прежалил един лев по обслужването и с изключение на сега.И тя се отплащаше идеално.За първи път реших да мина между капките и сега се проклинам.Отиде ми съня даже.
- dangerous
- младши ентусиаст
-
карай си колата така сега пребоксуването може и да се дължи на факта че феродовия може да е опечен така че карай кротко мисля чче нещата ще се наредят с километрите
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Що е избуксувал така на 5-та, няма да се оправи, повярвай ми. Не искам да те отчайвам но според мен сваляй всичко на ново, огледай вилката и опората и, да не са износени. Тия дни и аз ще свалям скорости да ги сменям че и аз имам сходен проблем.
- Mpower84
- ентусиаст
-
Колеги днеска скоростната кутия ще пада пак за смяна на притискателен диск.Как мога да проверя дали феродовия е бил запален когато го демонтирам?
- Mpower84
- ентусиаст
-
Днес отстранихме досегашните проблеми.Всично идваше от притискателния диск.Диафрагмата беше омекнала и се беше разкривила, а повърхността на диска (където прави контакт с феродовия диск) се беше отвърнала и имаше синкави отенъци.Интересното беше, че пружините бяха разкривени в началото когато свалихме диска и след няколко минути сами застанаха в идеално положение.Преди смяната когато натиснех съединителя от към скоростната кутия се чуваше странно скърцане.Сега и това изчезна, а бях тръгнал да гледам долната помпа на съединителя дали е ОК.Резултата честно казано ме порази.Педала е мек като масло, а колата върви все едно съм и добавил 30 коня
.А и още нещо: ако феродовия диск е бил запален се разбира като се драсне с нещо остро и ако се рони значи е заминал.Диска е 176 лв. с 20% отстъпка на Сакс.Надявам се темата да бъде полезна и на други!

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2