пребоядисване

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i

Мнение от bruce.mclaren » 07 Авг 2009, 22:36

акрилните бои са забранени за продажба по магазините.

но ги продават под масата, крият се, но, ако знаеш къде да търсиш, ще намериш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 11 Авг 2009, 9:31

Просто нямам думи. Къде бояджия да ти китосва колата, пък и да търка старата боя ?, може да не съм в час нещо с днешните технологии. Сам си изтърках колата и подготвих за боя, да не мислите че е нещо кой знае каква хамалогия и супер сложно. Като имате пари $$$$$$, много отивайте в сервизите, очакват Ви с голямо нетърпение и отворен с допълнително дъно портфейл - да събере повече кинти. Самата подготовка ми излезе в пари не повече от 60 лв., труд личен - без заплащане.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 11 Авг 2009, 10:36

NikiNikolov написа:Просто нямам думи. Къде бояджия да ти китосва колата, пък и да търка старата боя ?, може да не съм в час нещо с днешните технологии. Сам си изтърках колата и подготвих за боя, да не мислите че е нещо кой знае каква хамалогия и супер сложно. Като имате пари $$$$$$, много отивайте в сервизите, очакват Ви с голямо нетърпение и отворен с допълнително дъно портфейл - да събере повече кинти. Самата подготовка ми излезе в пари не повече от 60 лв., труд личен - без заплащане.

Принципно си прав, НО аз не бих лично посмял сам да си търкам колата .... не за друго а заради това че после може да ми излезе 2-но по-скъпо моето майсторене.... а и ако бе6е 90' (нищо лично ) може би и аз щях сам да си я направя.
Изображение Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Авг 2009, 11:09

То за това така става в БГ защото всеки от всичко разбира-ако искаш и със спрей да я пръснеш защото е най-евтино.Подготовката за боя не е ядрена физика ама не е за всеки-защото като направиш после двойно повече работа на майстора не ще те одере ами направо ти оскубе портфейла.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 12 Авг 2009, 12:12

Дай да ти подговя някой калник, и да има и кит да се слага, па да видиме майстора какво ще каже после. За боядисването ползвах компресор приятелю, ако не си запознат и пистолет, мога да ти услужа с тях.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 12 Авг 2009, 12:46

NikiNikolov написа:Дай да ти подговя някой калник, и да има и кит да се слага, па да видиме майстора какво ще каже после. За боядисването ползвах компресор приятелю, ако не си запознат и пистолет, мога да ти услужа с тях.

OK колега евала явно имаш опит и знания в областта. Това обаче не значи, че всички трябва да си боядисваме сами колите. Всеки или поне повечето от нас човъркат, кой квото може ама това с боядисването вече е малко про работа.

Аз също като някой от колегите не бих се хванал да си боядисвам и/или подготвям сам колата при положение, че има хора, които знаят какво и как да направят, пък аз през това време ше изкарам парички с това, което аз мога да правя :idea:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 12 Авг 2009, 16:23

:yes:

Малката Базука
Аватар
Кара: e46 e30

Мнение от bozukov_a » 12 Авг 2009, 17:44

Колеги според мен повечето майстори не се навиват да пръскат готови коли е защото после ако нещо не е както трябва и някой те пита: -Кой ти боядисва колата? ииии става малко анти реклама-въпреки,че въпросния майстор може да е много добър.
Така че според мен е много относително...
Изображение

Предишна

Назад към E46