BMW 525d плюсове и минуси ! ! !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 01 Авг 2009, 9:38

По въпроса за 525Д. Колата е добра, малко е капризна на нафта, не е за крадена нафта без ясен произход заради дюзите. Проблемите са основно с дюзите и помпите(в частност тази в резервоара и тази под шоф седалка), останалото мисля си е еднакво. Относно цената всичко зависи от колата има мн ама мн запазени екземпляри по 12-14К и много боклуци по 18-20К, както и обратното. Като купуваш 525Д запали я студена и гледай да няма сив пушек, това е турбо, като свалиш и въздушния филтър, ако е омаслил пак е от турбото, останалото е на диагностика и на визия. Гледай стойката, а като си вземеш колата я чипни и ще се влюбиш в тая кола.
Относно 525Д за продан за 13,5К двигателя на снимката е в купе от Е46, вижте филтъра на климата, при 525Д са 2 филтъра, не един централно разположен и верно е 4 цил.
Успех със закупуването на 525д хубава количка е, ще и се радваш :)

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 01 Авг 2009, 10:21

само на хора които ти казват че колата харчи 10 градско не вярвай... :)
10 може да харчи на борда, реално под 12.0 много трудно можеш да я свалиш. Освен ако не минава за разход или не си прибираш ДДС то от дизела, почти се обезмисля. Върви повече от 520и но пък и поддръжката и е по скъпа, всичко свързано с горивната система оказва огромно влияние и не вървенето на колата и на разхода, което само по себе си оозначава че трябва да не жалиш пари за поддръжка..
Читав дизел без екстри е около 17 - 19 с екстри е към 22 така че направи си сметка.
И това дето ти го говорят с акциза, не си мисли че след 01.01 всичко ще стане безплатно :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Авг 2009, 12:36

fast написа:ама Вие , маи въобще не сте виждали Е39 , камо ли Е46 мотора който е сниман в въпросната обява си е 6 цилиндров само , че в коша на Е 46 последния цилиндър не се вижда , да не си помислите че аз съм продавача , не просто от обща култура трябва да ги знаете тези неща , все пак сте БМВ ентусиясти , не се излагайте !

колега, прав си за съжаление :uups: , но пък и не е нормално, да продаваш е39, а да снимаш мотора в е46 :roll:

по темата, подръжката на комон рейла, не е толкова страшна или скъпа /с риск колегите да кажат, че не си подържам колата/, но въздушния филтър ми струваше 37лв без ддс, иначе около 50лв и който в последствие смених с K/N цена 100евро и горивния, който пак е около 30-50лв забравих, но от форумите разбрах за този мотор, да не се прекалява карането на резерва или под 20л , което води до умора на помпите, наливане на хубав дизел и чат-пат добавка или малко масло, /колегата алник беше споменал за QMI/ и не на последно место начина на екплоатация на мотора /турбото/ , юркане студена, гасене веднага и т.н.
след всичко това, което не е скъпо, мотора ще си връща удоволствието! то и в живота е така :D

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Авг 2009, 18:16

BMW-E39 написа:няма какво да го коментираме тоя продавач с 525д (520д), внос от германия и с естонски номер или там какъвто е, абсурд такъв автомобил да ме грабне :mhihi:
Испанска е регистрацията,естонските са "est" :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 02 Авг 2009, 11:57

колега едно от мнениятя много ме накефи да си сложиш ГАЗОВА тва се вика БМВ ПЕДЕРАСТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, типична за киселите газета :mhihi: ако опреш до газова наи добре купувай АСТРА или ГОЛФФФФФФФФФФФФФФ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525 D

Мнение от miroalpina » 02 Авг 2009, 12:07

колега не се лажи за АКЦИЗА ,,,,, вместо него данаците и еко нормите лееееееееееееееееееко ще скочат ,а и 530 д с пари от закуска не се подаржа , иначе в ГЕРМАНИЯ сичко живо да се метка на М5 а не на 530 доста се спекулира с акциза но не смятан некои терикат или газееее заради АКЦИЗ от 5-10,000 лв да се вози на 316,
КЕФ ЦЕНА НЯМЯ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 02 Авг 2009, 13:11

колега, у кои свеет живееш, та плащаш данак на колата и изобщо го споменаваш ? :mhihi:

а за газ, даите ми една 530 бензин или 540 на газ, нека да съм кисел гъзар ич ме не боли уя, да не говориме че има една софииска красавица 540 С 6767 синя, на газ, и кво . зле ли му е на пича ? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Morskiq » 09 Авг 2009, 10:18

Голям кеф ми е да чета мнения от хора дето даже не са се качвали на дизел...!!! За три години съм сменил една дюза .... говоря за по-сериозните цени. Предната ми кола беше бензиново БМВ също добро но гореше здраво. Да си призная че си взех 525Д заради акциза и това е първата ми дизелова кола след около 30 бензинови. Сега смятам да си поръчам едно 730Д ама ново и пръв да пръдна в него. За или против 525Д съм категорично "ЗА" Един прекрасен расов автомобил идеален за човек дето иска повече адреналин. Шибни му един чип и другите все едно че са на задна..!! И само читава нафта - много са капризни към нафтата. Убедих се че ако дадеш повече пари като начална инвестиция за по-добър екземпляр ти се изплаща многократно. Моята хубавица я взех на две години от бмв Германия за 40 000 лв. но мисля че не съм се прекарал. Както един колега мъдро писа - КЕФ ЦЕНА НЯМА.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Авг 2009, 12:59

miroalpina написа:колега едно от мнениятя много ме накефи да си сложиш ГАЗОВА тва се вика БМВ ПЕДЕРАСТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, типична за киселите газета :mhihi: ако опреш до газова наи добре купувай АСТРА или ГОЛФФФФФФФФФФФФФФ

май ти е зле нещо а ?

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 09 Авг 2009, 18:36

супер кола е 525д , поддръжката според мен не е много евтина ,но не е и 4ак толкова скапа, все пак по-нова кола е не се чупи толкова лесно ако не я юркаш :)
а разход - прясно инфо 700км русе-софия-солун-катарини паралия - 5,1/100 при скорост 80-90-100,без климатик вечер :) засечено пълно пълно ,не по показания на борд компютъра ...
п.с дори и при тази скорост отнесох една почерпка за полицайте - заслепявам софиянци с халогените си в 03:15ч ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от benzinoo » 09 Авг 2009, 22:39

Тейй мръсници .Все ще се хванат за нещо...да не са измерили светлината с уред.Ти кво напрай взе ли philips-ките?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 09 Авг 2009, 23:59

няма нужда да мерят - фаровете за мъгла (халогените) са забранени освен ако атмосферните условия не са влошени

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gpt » 10 Авг 2009, 1:42

и аз твърдо препоръчвам 525d. много стабилна е и доставя кеф. Само че, както казва колегата Giorceto, градско под 12 не ми пада. дори в качествените задръствания на София и 14 ми дава, при средна скорост 19-21 км/ч. извънградско 8-9. иначе аз досега за 2 години не съм имал никакви технически проблеми с колата. дюзи не съм чистил или сменял. само масло, филтри, накладки и предни амортесиори, но всичко това си е консуматив.
Виж обаче има един ОГРОМЕН проблем, ако искаш да си купиш БМВ - и това са кражбите и зулумите. за тези 2 години кво ли не откраднаха от колата - огледало, навигация, стартиращ блок, чистачки, волан, вградения 10годишен телефон, а ми счупиха и прозорец. на мой приятел му откраднаха за трети път лайсните с парктроника. тъй че, ако взимаш БМВ, си помисли къде ще я държиш.
между другото, за всеки застрелян автокрадец ще черпя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 10 Авг 2009, 11:03

Още едно "ЗА" и от мен. Не само защото съм собственик. Колата е изключително балансиран автомобил откъм вървеж, стабилност и комфорт на пътя. Поддръжката, ми не е Opel Astra или Golf3, к'во да се прави, хубавите неща струват пари. Аз лично не правя никакви компромиси в това отношение и нямам никакви сериозни ядове. Препоръчвам колата, но от наш'ти автокъщи и търговци бих се замислил. За моята ходих до Германия, не че е гаранция, ама все пак.

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 10 Авг 2009, 11:27

gpt написа:....

При мен също в задръствания е 14 .. по едно време като четях писаниците във форума и реших че нещо не ми е наред колата и харчи много ... то не бяха 9 градско , 5 извънградско и т.н. :) Не знам само веднъж ми е харцила 5.8 и това беше като я докарвах то Германия , с немската нафата и скорост от около 120 защото нямаше никакви гуми.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ПредишнаСледваща

Назад към E39