BMW 525d плюсове и минуси ! ! !
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
По въпроса за 525Д. Колата е добра, малко е капризна на нафта, не е за крадена нафта без ясен произход заради дюзите. Проблемите са основно с дюзите и помпите(в частност тази в резервоара и тази под шоф седалка), останалото мисля си е еднакво. Относно цената всичко зависи от колата има мн ама мн запазени екземпляри по 12-14К и много боклуци по 18-20К, както и обратното. Като купуваш 525Д запали я студена и гледай да няма сив пушек, това е турбо, като свалиш и въздушния филтър, ако е омаслил пак е от турбото, останалото е на диагностика и на визия. Гледай стойката, а като си вземеш колата я чипни и ще се влюбиш в тая кола.
Относно 525Д за продан за 13,5К двигателя на снимката е в купе от Е46, вижте филтъра на климата, при 525Д са 2 филтъра, не един централно разположен и верно е 4 цил.
Успех със закупуването на 525д хубава количка е, ще и се радваш
Относно 525Д за продан за 13,5К двигателя на снимката е в купе от Е46, вижте филтъра на климата, при 525Д са 2 филтъра, не един централно разположен и верно е 4 цил.
Успех със закупуването на 525д хубава количка е, ще и се радваш

- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
само на хора които ти казват че колата харчи 10 градско не вярвай...
10 може да харчи на борда, реално под 12.0 много трудно можеш да я свалиш. Освен ако не минава за разход или не си прибираш ДДС то от дизела, почти се обезмисля. Върви повече от 520и но пък и поддръжката и е по скъпа, всичко свързано с горивната система оказва огромно влияние и не вървенето на колата и на разхода, което само по себе си оозначава че трябва да не жалиш пари за поддръжка..
Читав дизел без екстри е около 17 - 19 с екстри е към 22 така че направи си сметка.
И това дето ти го говорят с акциза, не си мисли че след 01.01 всичко ще стане безплатно

10 може да харчи на борда, реално под 12.0 много трудно можеш да я свалиш. Освен ако не минава за разход или не си прибираш ДДС то от дизела, почти се обезмисля. Върви повече от 520и но пък и поддръжката и е по скъпа, всичко свързано с горивната система оказва огромно влияние и не вървенето на колата и на разхода, което само по себе си оозначава че трябва да не жалиш пари за поддръжка..
Читав дизел без екстри е около 17 - 19 с екстри е към 22 така че направи си сметка.
И това дето ти го говорят с акциза, не си мисли че след 01.01 всичко ще стане безплатно

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
fast написа:ама Вие , маи въобще не сте виждали Е39 , камо ли Е46 мотора който е сниман в въпросната обява си е 6 цилиндров само , че в коша на Е 46 последния цилиндър не се вижда , да не си помислите че аз съм продавача , не просто от обща култура трябва да ги знаете тези неща , все пак сте БМВ ентусиясти , не се излагайте !
колега, прав си за съжаление

по темата, подръжката на комон рейла, не е толкова страшна или скъпа /с риск колегите да кажат, че не си подържам колата/, но въздушния филтър ми струваше 37лв без ддс, иначе около 50лв и който в последствие смених с K/N цена 100евро и горивния, който пак е около 30-50лв забравих, но от форумите разбрах за този мотор, да не се прекалява карането на резерва или под 20л , което води до умора на помпите, наливане на хубав дизел и чат-пат добавка или малко масло, /колегата алник беше споменал за QMI/ и не на последно место начина на екплоатация на мотора /турбото/ , юркане студена, гасене веднага и т.н.
след всичко това, което не е скъпо, мотора ще си връща удоволствието! то и в живота е така

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Испанска е регистрацията,естонските са "est"BMW-E39 написа:няма какво да го коментираме тоя продавач с 525д (520д), внос от германия и с естонски номер или там какъвто е, абсурд такъв автомобил да ме грабне

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колега едно от мнениятя много ме накефи да си сложиш ГАЗОВА тва се вика БМВ ПЕДЕРАСТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, типична за киселите газета
ако опреш до газова наи добре купувай АСТРА или ГОЛФФФФФФФФФФФФФФ

- miroalpina
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525 D
колега не се лажи за АКЦИЗА ,,,,, вместо него данаците и еко нормите лееееееееееееееееееко ще скочат ,а и 530 д с пари от закуска не се подаржа , иначе в ГЕРМАНИЯ сичко живо да се метка на М5 а не на 530 доста се спекулира с акциза но не смятан некои терикат или газееее заради АКЦИЗ от 5-10,000 лв да се вози на 316,
КЕФ ЦЕНА НЯМЯ
КЕФ ЦЕНА НЯМЯ
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
колега, у кои свеет живееш, та плащаш данак на колата и изобщо го споменаваш ?
а за газ, даите ми една 530 бензин или 540 на газ, нека да съм кисел гъзар ич ме не боли уя, да не говориме че има една софииска красавица 540 С 6767 синя, на газ, и кво . зле ли му е на пича ?

а за газ, даите ми една 530 бензин или 540 на газ, нека да съм кисел гъзар ич ме не боли уя, да не говориме че има една софииска красавица 540 С 6767 синя, на газ, и кво . зле ли му е на пича ?

Голям кеф ми е да чета мнения от хора дето даже не са се качвали на дизел...!!! За три години съм сменил една дюза .... говоря за по-сериозните цени. Предната ми кола беше бензиново БМВ също добро но гореше здраво. Да си призная че си взех 525Д заради акциза и това е първата ми дизелова кола след около 30 бензинови. Сега смятам да си поръчам едно 730Д ама ново и пръв да пръдна в него. За или против 525Д съм категорично "ЗА" Един прекрасен расов автомобил идеален за човек дето иска повече адреналин. Шибни му един чип и другите все едно че са на задна..!! И само читава нафта - много са капризни към нафтата. Убедих се че ако дадеш повече пари като начална инвестиция за по-добър екземпляр ти се изплаща многократно. Моята хубавица я взех на две години от бмв Германия за 40 000 лв. но мисля че не съм се прекарал. Както един колега мъдро писа - КЕФ ЦЕНА НЯМА.....
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
miroalpina написа:колега едно от мнениятя много ме накефи да си сложиш ГАЗОВА тва се вика БМВ ПЕДЕРАСТИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ, типична за киселите газетаако опреш до газова наи добре купувай АСТРА или ГОЛФФФФФФФФФФФФФФ
май ти е зле нещо а ?
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
супер кола е 525д , поддръжката според мен не е много евтина ,но не е и 4ак толкова скапа, все пак по-нова кола е не се чупи толкова лесно ако не я юркаш
а разход - прясно инфо 700км русе-софия-солун-катарини паралия - 5,1/100 при скорост 80-90-100,без климатик вечер
засечено пълно пълно ,не по показания на борд компютъра ...
п.с дори и при тази скорост отнесох една почерпка за полицайте - заслепявам софиянци с халогените си в 03:15ч ...

а разход - прясно инфо 700км русе-софия-солун-катарини паралия - 5,1/100 при скорост 80-90-100,без климатик вечер

п.с дори и при тази скорост отнесох една почерпка за полицайте - заслепявам софиянци с халогените си в 03:15ч ...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
няма нужда да мерят - фаровете за мъгла (халогените) са забранени освен ако атмосферните условия не са влошени
и аз твърдо препоръчвам 525d. много стабилна е и доставя кеф. Само че, както казва колегата Giorceto, градско под 12 не ми пада. дори в качествените задръствания на София и 14 ми дава, при средна скорост 19-21 км/ч. извънградско 8-9. иначе аз досега за 2 години не съм имал никакви технически проблеми с колата. дюзи не съм чистил или сменял. само масло, филтри, накладки и предни амортесиори, но всичко това си е консуматив.
Виж обаче има един ОГРОМЕН проблем, ако искаш да си купиш БМВ - и това са кражбите и зулумите. за тези 2 години кво ли не откраднаха от колата - огледало, навигация, стартиращ блок, чистачки, волан, вградения 10годишен телефон, а ми счупиха и прозорец. на мой приятел му откраднаха за трети път лайсните с парктроника. тъй че, ако взимаш БМВ, си помисли къде ще я държиш.
между другото, за всеки застрелян автокрадец ще черпя
Виж обаче има един ОГРОМЕН проблем, ако искаш да си купиш БМВ - и това са кражбите и зулумите. за тези 2 години кво ли не откраднаха от колата - огледало, навигация, стартиращ блок, чистачки, волан, вградения 10годишен телефон, а ми счупиха и прозорец. на мой приятел му откраднаха за трети път лайсните с парктроника. тъй че, ако взимаш БМВ, си помисли къде ще я държиш.
между другото, за всеки застрелян автокрадец ще черпя

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Още едно "ЗА" и от мен. Не само защото съм собственик. Колата е изключително балансиран автомобил откъм вървеж, стабилност и комфорт на пътя. Поддръжката, ми не е Opel Astra или Golf3, к'во да се прави, хубавите неща струват пари. Аз лично не правя никакви компромиси в това отношение и нямам никакви сериозни ядове. Препоръчвам колата, но от наш'ти автокъщи и търговци бих се замислил. За моята ходих до Германия, не че е гаранция, ама все пак.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
gpt написа:....
При мен също в задръствания е 14 .. по едно време като четях писаниците във форума и реших че нещо не ми е наред колата и харчи много ... то не бяха 9 градско , 5 извънградско и т.н.

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4