BMW E46d-Загуба на мощност

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320d E46 face, BMW E61 xd

BMW E46d-Загуба на мощност

Мнение от offar » 23 Юли 2009, 16:38

Здравейте,колеги!Нов съм във форума,въпреки че го посещавам често.Та ето какъв ми е проблема-Пради 9000 км колата ми загуби мощност за първи път.Това се случи при ускорение.След 2 седмици се случи отново.Посетих тестер и показа грешка-"boost air hose monitoring".Оказа се,че имам спукан радиатор на кулъра.Смених го и след още 2 седници се случи същото.Започна да зачестява на 2-3 дена.Видях се в чудо и вчера посетих "Вари 2000" зад "Маргел" на Ботевградсо.Там излезнаха грешки на доста сензори.Смениха ми старите вакуми,изчистиха еджиера,смениха и клапана преди турбото и поех.Добре до днес,когато пак заби.Казаха ми,във Вари,че турбото ми е за смяна :help: .БМВ-то ми не бута масло и мисля че ме изсилиха леко,но все повече си мисля,че са прави.Дали?Ако някой има поглед при подобни проблеми,нека сподели!Благодаря на всички отзовали се!

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 23 Юли 2009, 19:51

Дебитомерче може би... откачи му буксата и виж как ще се държи колата.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 23 Юли 2009, 19:57

бате турбото или работи или не работи поне аз така знам
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gugichamp » 23 Юли 2009, 20:24

marto853. написа:бате турбото или работи или не работи поне аз така знам

Подкрепям това мнение и си мисля,че проблема ти идва от дебитомера.
Разгледай темите по този въпрос има много изписано,а и има много колеги от форума,които са много в час и с това се занимават.Разпитай ги персонално,едва ли някой ще ти откаже помощ.
Успех и не забравяй да споделиш от какво е идвал този проблем ;)
от свинята лебед не става...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 23 Юли 2009, 22:06

Уестгейта(в случая май се казваше актуатор) смениха ли ти, то както описваш само той остана от цялата система. И всички маркучи за вакуум. Има вариант от топлината нещо да се скапва. Отделно ти остана да си видиш и променливата геометрия на турбото да не задържа в някакво положение. То май друго от тази система не остана. А "boost air hose monitoring" ми звучи точно като пренадуване на турбото и от там електрониката изключва турбото. Всичко това е при положение че ти е здрав дебитомера и комънрейла. В един руски форум четох че много често срещан проблем при загубата на мощност е и лош контакт на буксата на дебитомера.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от offar » 24 Юли 2009, 7:45

Снощи се консултирах,за пореден път със сервиз, и ми отговориха че може перките на турбото да затягат.Не постоянно,разбира се.2 дена колата върви добре,1 ден забива.Ще я оставям,за да я разглобят отново.Този път ще отворят и турбото,за да го прегледат.Ще им обърна внимание към дебитомера.Ха дано да излезе проблема,защото вече ми писна.До сега само нерви,пари и нерешен проблем.БМВ-то не пуши и не пипа масло.Това за сега.
П.П.Ще споделя,когато се оправи всичко.Очаквам още мнения и съвети! :help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 24 Юли 2009, 16:14

Да беше сменил първо дебитомера! :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 24 Юли 2009, 17:00

да бе то дебитомер е синоним на бмв, аз като си купувах мойто и ги базиках дали в багажника има дебит подарък тоя ми се подхилква ехидно

Потребител
Аватар

Мнение от offar » 25 Юли 2009, 8:28

baga написа:Да беше сменил първо дебитомера! :idea:

Сменям го,ДЕБИЛОМЕРА,де :mhihi: .Ако не се оправи ще проверя променливата алгебра на турбото.И така до следващия компонент.До скоро!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на ток
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от nik4o_83 » 25 Юли 2009, 13:34

Колега не е нужно да сменяш каквото и да било по колата ти - има сервизи, където имат всичко - читави турбини, дебитомери и какво ли още не. Просто отиваш и се почва смяната на всеки компонент докато се открие проблемния. (разбира се ако не е нещо което се хваща на комп и наистина е скапано).
Сега съм в процес да се свържа с едни такива момчета и по-натам мога да дам координати.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 25 Юли 2009, 14:04

Тук е разисквана темата на дълго и на широко.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... D%EE%F1%F2

Потребител
Аватар

Мнение от offar » 03 Авг 2009, 11:53

Здравейте,колеги!Днес посетих сервиза,за да видя какво става с колата.Там вече бяха почистили турбото и го бяха монтирали отново.Констатциите бяха свързани с едно уплътнение към турбината.Именно то е издишало и от там спада в налягането е водел към клапана,който от своя страна е изкл компресора.Това уплътнение струва 20-30лв ,а ми докара гореописаните проблеми.Наглед дребен дефект,но последствията са загуба на мощност.Та това от мен и дано нямам поводи да пиша по подобен фефект скоро.Надявам се,че съм бил полезен поне малко.Поздрави! ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 10 Авг 2009, 10:05

Най-вероятно говорим за маркучите на вакума. Мойте също са яко изгорели и се чудя дали да не ги сменя. Изгуби ли се вакума, се губи управлението на турбото.

Потребител
Аватар

Мнение от offar » 10 Авг 2009, 14:35

Колега,смени си всички вакуми.Не е скъпо и става бързо.Моя проблем,обаче,беше гумен 0-пръстен след турбото.Той беше доста поомачкан с времето.Без малко да отида на смяма на компресора,но се разминах с голямото набутване.Ако го бях заменил,то съответно щяха да ми сменят и същия 0-пръстен и никога нямаше да разбера същинския проблем.Поздрави!

Назад към E46