колеги , доиде време да ремонтирам.....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

колеги , доиде време да ремонтирам.....

Мнение от iliikata_3 » 21 Юли 2009, 15:13

трябва да сменя носачи и тампони , дискове и накладки и да рециклирам рейка .....
можете ли да ми кажете , ако някой е сменял и е останал доволен, от каде да си купя и каква марка и долу горе какви пари ....
благодаря Ви !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 21 Юли 2009, 15:19

powerflex-a мисля е доста добро решение и не са кой знае колко по-скъпи, а ще стане доста по стегната колата и ще изкарат доста по-дълго

рейката знам ще едиствения който ги прави перфектно е в техническия
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 21 Юли 2009, 15:26

Sharo написа:powerflex-a мисля е доста добро решение и не са кой знае колко по-скъпи, а ще стане доста по стегната колата и ще изкарат доста по-дълго

рейката знам ще едиствения който ги прави перфектно е в техническия

аз при него си я рециклирах преди около 9 месеца , а пича ми даде 6 месеца гарнция , каза че досега доста по дълго са искарвали рейките дето е правил , ама какво да се прави ....

а тези powerflex тампони какви пари са и от каде мога да ги купя ? намерих с търсачката v-max е пуснал тема за такива тампони и части ....

благодаря ти за бързия отговор!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 21 Юли 2009, 15:31

За рециклирането на носачите виж :arrow: тук
Тампоните са ясни - пауърфлекс ;)
Дискове и накладки - аз залагам на Текстар накладки. Дискове не съм сменял още, но мисля да са Отто Цимерман ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 21 Юли 2009, 15:35

kriso85 написа:За рециклирането на носачите виж :arrow: тук
Тампоните са ясни - пауърфлекс ;)
Дискове и накладки - аз залагам на Текстар накладки. Дискове не съм сменял още, но мисля да са Отто Цимерман ;)

мерси колега .....
забтравих да кажа че колата е 320д 2003 автоматик

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 21 Юли 2009, 15:36

тези тапони полиеританови ли са ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 21 Юли 2009, 15:42

Да ;)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 21 Юли 2009, 22:04

колеги и аз се замислям за полиетиленовите тампони. Какъв е ефекта в държанието на колата? Не вози ли по-твърдичко с тях и не удря ли повече в дупките? мерси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 21 Юли 2009, 22:11

kasabov написа:колеги и аз се замислям за полиетиленовите тампони. Какъв е ефекта в държанието на колата? Не вози ли по-твърдичко с тях и не удря ли повече в дупките? мерси

Колата става по стегната не като караш по неравности да се чекне, става един вид по директна
Дупките си ги обират армортесьорите. По дупки единствената разлика е, че няма да ходи наляво на дясно като минаваш през тях и ще изкарат по-дълго от нормални тампони

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 22 Юли 2009, 9:43

Sharo написа:
kasabov написа:колеги и аз се замислям за полиетиленовите тампони. Какъв е ефекта в държанието на колата? Не вози ли по-твърдичко с тях и не удря ли повече в дупките? мерси

Колата става по стегната не като караш по неравности да се чекне, става един вид по директна
Дупките си ги обират армортесьорите. По дупки единствената разлика е, че няма да ходи наляво на дясно като минаваш през тях и ще изкарат по-дълго от нормални тампони

колега , при положение че са мн по твърди , няма ли това да натоватри повече другата част от окачването ? когато го няма това гумено оплатнение да обира част от дупките сичко отива в амортесйорите....?
само питам :) не , че разбирам нещо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 22 Юли 2009, 22:35

да и аз това си го мислех. Иначе за какво ще слагат гумени, пълни с течност и да става нестабилна колата...

Аз имам следният проблем - майстора ми казва, че всичко е 6 по окачването, а като минавам дори през лек праг (примерно напречна неравност или малка дупчица) удря като чели нещо е разбито.. Някви идеи? Чудя се да не е рейката, ама няма много логика.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 22 Юли 2009, 23:03

не е рейка сьс сигорност
новият ми номер: 0877787835

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 23 Юли 2009, 0:48

kasabov написа:да и аз това си го мислех. Иначе за какво ще слагат гумени, пълни с течност и да става нестабилна колата...

Аз имам следният проблем - майстора ми казва, че всичко е 6 по окачването, а като минавам дори през лек праг (примерно напречна неравност или малка дупчица) удря като чели нещо е разбито.. Някви идеи? Чудя се да не е рейката, ама няма много логика.

е така се усещат омекналите тампони. Всичко е ок, ама се усеща като неподкован кон!!! :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 24 Юли 2009, 15:36

slitter написа:
kasabov написа:да и аз това си го мислех. Иначе за какво ще слагат гумени, пълни с течност и да става нестабилна колата...

е така се усещат омекналите тампони. Всичко е ок, ама се усеща като неподкован кон!!! :D

Дайте повече инфо за тези тампони, каталожен номер, цена, магазин?
Иначе имам същите "симптоми" - колата е като каруца дори и през най-малката пукнатинка на асфалта.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iliikata_3 » 24 Юли 2009, 18:14

колега звънни или отиди до сервиза на Ясен и той ще ти обясно кое какво е и ти ще прецениш . тел.а му е 0897 777 117

Следваща

Назад към E46