Експертно мнение относно ТУНИНГ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Експертно мнение относно ТУНИНГ

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 17:24

Здравейте колеги, наскоро наследих на брат ми Е46 323ци...невероятна машина и ще почвам да си я правя малко по малко та имам няколко важни въпросчета...
1. Може ли генерация от м3 чисто нова Магна Флоу от е-бей да стане на мойта кола
2.Може ли да сваля климатроника където е шкафчето над пепелника и да махна касетофона(оригиналния) и да сложа някаква систена с екран и на я напасна с преходна лайсна за навигация виждал съм в интернет такива снимки само лайсна и някакъв екран без копчета, без нищо
3.Искам хубав, качествен м-пакет, ксенон на дългите и на халогените, бели мигачи като на м3 (не опушените) както и бели мигачи за под огледалата които са на калниците, диодни стопове(не опушени) и карбонови бъбреци(поне да имат вид на карбон, не държа да е истински карбон) надявам се колеги да ми помогнете.....
Благодаря Ви предварително(Пламен)

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 17:25

Скоро и ще постна снимки както си е сток и после в последствия стъпките на тунинга ми очаквайте нещо красиво, правено с вкус и стил!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 13 Юли 2009, 18:27

За номер 1 хич не съм сигурен, ако става дума за генерация с две двуцевки ауспуси става с много преправяне отдолу на колата и май ще трябва да се сбогуваш с резервната гума, оттам трябва да минава едната тръба.
Номер 2 може да стане елементарно(дори ще си направя реклама - имам нужната конзолна стойка чисто нова за продан) - само тя ти трябва, защото на оригиналата не можеш да напъхаш панела на климатроника на мястото на чекмедженцето. После за отгоре вариантите са много - оригинално нави 16:9 с всякакви функции или нещо афтърмаркет.
Номер три също е елементарно, като вариантите са два - оригинални части нови/втора ръка или разни афтърмаркет шитни. Ако можеш да си го позволиш специално за фаровете и мигачите силно препоръчвам единствено оригинал. Стоповете мисля че няма да паснат диодни, те са от купета по принцип и оригиналните няма да станат. Може и да греша.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 13 Юли 2009, 19:04

Archangel написа:За номер 1 хич не съм сигурен, ако става дума за генерация с две двуцевки ауспуси става с много преправяне отдолу на колата и май ще трябва да се сбогуваш с резервната гума, оттам трябва да минава едната тръба.

не е тръбата ... трибте вървятт до малко след задна лява гума от там почва гърнето чупи на 90 и стига чак до дясната част на колата а от него илизат 2-те двойки тръби

Изображение
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Юли 2009, 19:25

Аз си мисля, че всичко може да стане както го искаш.
Генерацията ще е най-скъпото удоволствие. Ако искаш и да стане като хората ще ти трябва и задна М3 броня (не от М-пакет), а за да я сложиш нея има малко драми (има тема на колегата Стоян7777, потърси я и ще видиш как е системата).
Другите неща които си написал се продават навсякъде ;) И не са много скъпи (естестено ако не държиш да са оригинални нови ОЕМ части) , защото тогава цифрата е сериозна :roll:
ПП: един колега скоро продаваше едно червено 320и с цялостен М3 look , може да се свържеш с него на лично да видиш как стоят нещата (не си спомням ника му дано да се включи в темата)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 20:02

Archangel написа:За номер 1 хич не съм сигурен, ако става дума за генерация с две двуцевки ауспуси става с много преправяне отдолу на колата и май ще трябва да се сбогуваш с резервната гума, оттам трябва да минава едната тръба.
Номер 2 може да стане елементарно(дори ще си направя реклама - имам нужната конзолна стойка чисто нова за продан) - само тя ти трябва, защото на оригиналата не можеш да напъхаш панела на климатроника на мястото на чекмедженцето. После за отгоре вариантите са много - оригинално нави 16:9 с всякакви функции или нещо афтърмаркет.
Номер три също е елементарно, като вариантите са два - оригинални части нови/втора ръка или разни афтърмаркет шитни. Ако можеш да си го позволиш специално за фаровете и мигачите силно препоръчвам единствено оригинал. Стоповете мисля че няма да паснат диодни, те са от купета по принцип и оригиналните няма да станат. Може и да греша.

колега я постни една снимка на на тази твоя стойка и няколко варианта за мултимедия на празното място без нави ориг искам лайсна и някое двд....може или снимки или линк да постнеш мерси предварително колега

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 13 Юли 2009, 21:33

Моето мнение е, че ако не целиш изцяло М3 Look спокойно вместо магна флоу може да сложиш Eisenmann. По спомен крайното гърне беше към 400$. Хедърите мислиш ли да ги сменяш?
За М-пакета и другите глезотии ти препоръчвам да разгледаш темата на колегата Babuna в продава. Изключително коректен и конкурентен. Взимал съм много неща от него, разгледай му темата и ще видиш колко много доволни колеги има ;)
За навигацията... нито един от вариантите, различни от ОЕМ на мен лично не ми харесва. По-добре си вземи един гармин и си остави оригиналното CD ;)

Успех в начинанията и да пуснеш снимки после да видим хубавицата ;)
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 23:20

Колеги, първата ми работа е джанти с гуми като джантите ще бъдат невероятни, бъдете сигурни! Не са реплики на бмв(но стига толкова съм издавал :P ,гумите също ще са много скъпи. Когато ги сложа, ще мисля за други неща, ама очаквам идеи и предложения от Ваща страна, защото имам нужда от помощ! Благодаря на всеки който пише в темата изказва мнение и дава съвет...сърдечно благодаря на всички Ви предварително и няма съмнение, че от крайния резултат всеки ще остане доволен. Утре ще постна снимки на колата както е в момента! :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 13 Юли 2009, 23:24

Бих ти преложил преди всякакви други неща след готините джанти да "боднеш" едно окачване - по-нисичко и твърдичко ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 23:29

колега, колата няма да я правя за писта и окачването си е добро и ако е по ниска с тези наще пътища няма смисъл, иначе съм си го мислел :D :D

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 13 Юли 2009, 23:50

Очаквам предложения по всяко време на денонощието :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 14 Юли 2009, 0:00

Няма да е зле и да споменеш някаква цифра, около която ще се върти въпросният тунинг, за да знаят колегите какво да ти препоръчат, инък така си чешат пръстите... и става само излишен спам, а мисля, че темата би била полезна не само на теб, а и на доста новорегистрирани и бъдещи юзъри, които ще пускат такива теми, та нека не я разсипваме... Като я споменеш, може и аз да се включа... Успех ти желая и най-важното е да си я направиш по твой вкус :winky:
П.С. Шаро, последно трябват ли много начинания за М3 генерацията или Афтър маркет такава, ще е по-добре :roll:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 14 Юли 2009, 0:12

Аз мога да ти дам един съвет за джанти въпреки че явно имаш и съм 100% сигурен че няма да има друг в БГ с такива-MOSSELMAN MM07
предни 8,5х19 задни 10х19 примерно с TOYO R888-ще стане супер!
Виж в "ПРОДАВА" каква тунинг боя продавам-огледален хром,само трябва да си провериш дали е законно и си ти ;) а ефекта е супер защото съм виждал крайният резултат!
Успех с тунинга малко сме хората които дават толкова пари за качествен тунинг!

Потребител
Аватар

Мнение от Nachev » 14 Юли 2009, 0:20

По принцип няма лимит откъм цена като изкочат малко свободни пари и пазаря за което ще имам възможност така,че всичко написано ще е от полза

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Пепинко » 14 Юли 2009, 0:24

Nachev написа:колега, колата няма да я правя за писта и окачването си е добро и ако е по ниска с тези наще пътища няма смисъл, иначе съм си го мислел :D :D

Дори и само визуално да го гледаш пак е хубаво да го смениш ;) Гумата стои по-близо до калника и е по-красиво. По-ниска не означава залепена за земята ;) 25-30мм е достатъчно. Помисли за окачване, спирачки, че не е красиво да сложиш примерно 18-ки с някакви малки дискове все едно колело ще спираш с тях...
За джантите може да погледнеш и AS Schnitzer Type ІІІ/ІV и на хартге много ми харесват...
Не слагай някакви спойлери, не отиват на колата. М-Тех 2 и два лип спойлера са напълно достатъчни. Едни рингове на тблото, М-волан, рекаро, шнитцер педали, топка за скоростния лост, дръжка на ръчната за глезотия, сиви или карбонови лайсни, голямата навигация и сякаш вътре няма какво да се иска повече...
Парите, които влагаш са хубаво нещо, но многото дадени пари не са гарант за хубава кола.
Какъв е цветът на колата ти?
Изображение
Realize..
Real eyes..
Real lies..

Следваща

Назад към E46