Добавка за запушен радиатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Добавка за запушен радиатор
Някой ползвал ли е и какво?
Трябва ми нещо което да се долее към антифриза без да се смъква радиатора, ако няма ше го смъквам, ама ме мързи за сега
Трябва ми нещо което да се долее към антифриза без да се смъква радиатора, ако няма ше го смъквам, ама ме мързи за сега

- Smoocki
- старши ентусиаст
-
- Кара: 600 коня с умивна на лицето
- Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
- Детайли за колата: Garrett 3582
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
от старите майстори знам че се промива с оцет

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- МРЪСНИЯТ_ХАРИ
- Каобой
-
- Кара: 318
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Smoocki написа:Питай "Makarov 2 " той е чистил неговия радиятор
Да , "Makarov 2" го е чистил и метода му е много ефективен , но за целта радиатора трябва да се свали , а колегата иска да не го сваля .... Колега каквото и да ползваш ще се наложи да свалиш радиатора ... Но не виждам какъв е проблема , става за има нема 10 мин (аз го свалям за 5

- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
сваляш го и с оцет както казаха колегите аз моя като го сменях заради климатика (сложих по голям) новия хо измих яко с оцет с някъв препарат за чинии даже и яко струя вода под налягане в обратната посока на пълнене от втория кръг ....
и много добре между ламелите после ... така или иначе е свален
и много добре между ламелите после ... така или иначе е свален
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Пичове, свалих радиатора и сложих нов, иначе наливах някаква добавка от ОМВ и няма ефект, та извода е или чистене с много старание и несигурен резултат или нов
Мерси за препоръките

Мерси за препоръките

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Мъничко си избързал,но все пак и перфектно изчистения радиатор не е по-добър от нов.Дано си се сетил да промиеш цялата система преди това,защото с течение на времето ще се запуши и новия.Иначе номера с оцета върши чудесна работа,само че аз не свалям радиатора, а пълня цялата система,след като първо съм промил със силна струя вода малкия и големия кръг поотделно.После паля мотора и 15-20км с високи обороти.Източвам,промивам отново с вода,този път гореща,за да не прецакам ДВГто и зареждам с антифриз.Ефекта е невероятен.Лагуна,която от 3г е почти без парно,вече 6 месеца има перфектна охладителна система и течността е като сълза,а на френския чугун тръгне ли му веднъж ръждата трудно се спира.Има вероятност да надува системата докато е заредена с оцет,защото киселината прави реакция с гадориите и отделя газове.След источването му всичко си идва на място.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колеги,не става ли да се сипе примерно оцет към един литър и да се кара спокойно една-две седмици.После да се источи всичко и да се напълни системата с антифриз.На мен радиаторчето за парното се е позапушило вече,а двата маркуча са врели и като карам силно почва да си подухва хладно.Даже се чуда за чисто нов радиатор да си взема.На жената Седана като загрее направо ми става лошо от топлината
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- metodi80
- старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Колеги,не става ли да се сипе примерно оцет към един литър и да се кара спокойно една-две седмици.
Има резон ..... ако има някой запознат нека каже ...но ми се струва , че така наистина може да се почисти системата (айде да не е една , две седмици ами няколко дена ...).
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Точно това мисля да направа,но да видиме дали някой го е правил и дали има ефект
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
Малко по-горе съм го описал.Правил съм го на няколко коли,включително и на моето рено.Лагуната имаше проблем с парното и колегата смяташе да си сменя радиаторчето,но на рената е голяма мъка.Промихме с оцет и парно като на нов автомобил.Моята имаше проблем с големия радиатор,от спукан маслопровод в главата пускаше масло в охладителната система.Маслото полепва по стените на радиатора,спича и край с ефективното охлаждане.Промивка с оцет и в жегите дори нямам проблеми.Мисля си даже,че оцета "запечатва" по някакъв начин ръждата.Наблюдавам вече половин година реното на колегата и антифриза си е съвсем чист,а като се сетя каква боза източихме и при повторното промиване с вода пак изтичаха батаци.Оцета събаря и котления камък.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
ТРСТ написа:Малко по-горе съм го описал..
Да де ....ама ти си описал , че караш 15-20 км на високи обороти , а в случая колегата "vladi_a_i" , както и аз се чудиме дали ако се покара малко по дълго време (примерно 2-3 дни) така няма да е по -ефективно или пък по -лошо за системата ..... И примерно да е само с оцет в системата или с антифриз и сипан в него оцет ... какво ли ще стане ?!

- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
И така ще има ефект,но по малък.Някъде бях чел,че се прави с 10процентен разтвор на лимонена киселина,но и с винена става,нищо че е малко по слаба.Аз лично си карах реното 3 дни само с оцет,като при движение нямах проблеми ,но като изгася от реакцията на киселината с мръсотиите в радиатора се отделят газове,които изтласкват течността в казанчето.Отначало си мислех,че гарнитурата нещо........,но като отворих капачката на радиатора на следващата сутрин,го намерих почти празен,а казанчето беше пълно до капачката.Това обяснява нещата с надуването.
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
ТРСТ написа:Мъничко си избързал...
На мен охладителната система ми беше перфектна. Проблема дойде от там че сложих климатик и съответно смених водния радиатор, щото на колите с климатик е по-голям и от там дойдоха проблемите, иначе с оригиналния радиатор не съм имал пробеми

15 мнения
• Страница 1 от 1