Изкарване на 3.5мм аудио жак?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 22 Юни 2009, 17:23

karo_1 написа:Здравейте колеги, няма ли човек тук, който да каже аз ги правя тези 3,5 мм изходи и да пращаме касетофоните на него, срещу съответното заплащане разбира се.

Твърдо съм вътре и аз, въпреки че моя е малко по-различен модел, така се установи, но ако има човек, който е в час с тия неща да изкара работеща букса оттам паричките ще си ги получи, че даже и отгоре 8) ;)
Чакам оферти :D
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от karo_1 » 23 Юни 2009, 21:42

И моя е по различен, и никой до сега не е пуснал снимки как става на такъв модел... :(
Ставаме двама, само майстор да се намери и ще изкара някой лев, че и почерпка...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 23 Юни 2009, 22:02

поради засиления интерес и съобщенията които получавам, но не остава време :( ще се опитам утре да ви дам снимки на въпросния модел и кратка информация, само да намеря малко време ;)
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Юни 2009, 22:05

karo_1 написа:И моя е по различен, и никой до сега не е пуснал снимки как става на такъв модел... :(
Ставаме двама, само майстор да се намери и ще изкара някой лев, че и почерпка...

Колега,нали беше пуснал снимки на твоя?Ако си със същия значи съвсем малко се различава от снимката на колегата спирит_24.Аз съм като твоя-точно същия.Има някои разлики с на колегата но при мен стана.Запоявай както е на снимките.При колегата Боби е малко по различен модела.Там ще трябва друга схема :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Мнение от karo_1 » 23 Юни 2009, 22:31

Ivo_Borisov написа:
karo_1 написа:И моя е по различен, и никой до сега не е пуснал снимки как става на такъв модел... :(

Колега,нали беше пуснал снимки на твоя?Ако си със същия значи съвсем малко се различава от снимката на колегата спирит_24.Аз съм като твоя-точно същия.Има някои разлики с на колегата но при мен стана.Запоявай както е на снимките.При колегата Боби е малко по различен модела.Там ще трябва друга схема :roll:

Така е колега, ама аз нищо не разбирам от електроники и трябва да е поне снимка на същата платка, за да гледам и да правя 1 към 1. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Юни 2009, 22:49

Пистите на платката са едни и същи.Просто на колегата имам чувството че му липсват няколко кондензатора :mhihi: Пробвай,пистите и точките на които се запоява са едни и същи.А за да не разтопиш нещо или да окъсиш някоя писта,проследи точките и ги запоявай от долу.Аз така направих.Успех!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 24 Юни 2009, 22:02

ето и снимките които обещах

Изображение

червените жици са съответно ляв и десен канал

Изображение

аз директно изхвърлих платката на педусилватела за главата за да не вкарва шумове, и по този начин звука е кристален

Изображение
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Е 39 520I 1998г.

Мнение от nikol78 » 26 Юни 2009, 18:43

boby29 написа:Проблем! С бизнес РДС съм, обаче "карантиите" на моя нямат нищо общо с показаните дотук на снимки в темата...
Ето това представлява моят отвътре -

http://img44.imageshack.us/gal.php?g=dsc01446e.jpg
това е друг линк на същите снимки:
http://yfrog.com/18dsc01446ejx

Помагайте, а ако има някой от Сф, който знае къде и как да го пипне срещу заплащане разбира се, направо да се обажда че му се пренадах нещо вече че ще стане нещо от тая работа... :(
Опитах се на тези снимки де що има кабели по него да ги снимам, ако има нужда от допълнителни снимки не е проблем... :roll:

колега и аз съм с същия като твоя и търся решение на въпроса ако си го направил сподели моля те как си го направил ;)

Аватар

Мнение от nikol78 » 26 Юни 2009, 18:46

NAPSTERS написа:ето и снимките които обещах

Изображение

Изображение

аз директно изхвърлих платката на педусилватела за главата за да не вкарва шумове, и по този начин звука е кристален

Изображение

колега защо са два кабелите може ли да обясниш по подробно защото не ги вдявам грам тези неща да не объркам нещо защото моя касетофон е като твоя и искам да го направя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boby29 » 26 Юни 2009, 21:53

nikol78 написа:
boby29 написа:Проблем! С бизнес РДС съм, обаче "карантиите" на моя нямат нищо общо с показаните дотук на снимки в темата...
Ето това представлява моят отвътре -

http://img44.imageshack.us/gal.php?g=dsc01446e.jpg
това е друг линк на същите снимки:
http://yfrog.com/18dsc01446ejx

Помагайте, а ако има някой от Сф, който знае къде и как да го пипне срещу заплащане разбира се, направо да се обажда че му се пренадах нещо вече че ще стане нещо от тая работа... :(
Опитах се на тези снимки де що има кабели по него да ги снимам, ако има нужда от допълнителни снимки не е проблем... :roll:

колега и аз съм с същия като твоя и търся решение на въпроса ако си го направил сподели моля те как си го направил ;)

Колега, получих оферта от колегата BAVAREC1 и в момента касетофона ми се намира в Стара Загора, пратих го по куриер преди 3-4 дни, та когато ми го върне ще пиша веднага какво е станало, цената ме устройваше (умишлено не я казвам, нека го направи ще си говорите с него) и сега чакам крайния резултат :)
Ще си напиша впечатленията, пък всеки после ще прецени сам ли ще се хваща или по лесния начин ;)
Програмист се разхожда в планината. Огледал заобикалящата го природа и си казал:
- Каква яка графика!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NAPSTERS » 26 Юни 2009, 23:39

nikol78 написа:
NAPSTERS написа:ето и снимките които обещах

Изображение

Изображение

Изображение

колега защо са два кабелите може ли да обясниш по подробно защото не ги вдявам грам тези неща да не объркам нещо защото моя касетофон е като твоя и искам да го направя

няма какво да объркаш просто направи точно това което виждаш на снимката, кабелите са 2 за ляв и десен канал, а другите са маса. имаш 2 активни канала и маса това е.
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от nikol78 » 27 Юни 2009, 10:28

не ги разбирам за това питам мога да го направя но трябва да съм сигурен какво правя
та мисля че номер едно са каналите с буксата но другия кабел номер две къде отива после :?:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 27 Юни 2009, 10:55

nikol78 написа:не ги разбирам за това питам мога да го направя но трябва да съм сигурен какво правя

Не мога да разбера какво я разпъвате тая тема още сваляте музиката и на техник микро електроника. Всеки ще Ви изкара такъв аудио вход. Това е супер елементарна работа за такива техници.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Юни 2009, 11:20

Благодарности на колегата спирит_24 :) Оправих проблема а именно-едва се чуваше левия канал.Запоих кабела на друга точка и всичко е на 6 :mhihi: А на механиката прекъснах едната писта пак по съвет на колегата и сега лъже че има касетка.За по добър звук махнах главата на касетофона че имаше един фонов шум.Сега звука е много чист.Качвам и две снимки на които са механиката и двата канала.Аз съм ги запоил от долната страна.Поздрави колеги! :winky:
Изображение
Изображение
Извинявам се за лошото качество на снимките но подръка ми беше само телефона!
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 27 Юни 2009, 12:25

НЯкой да е правил интеревенцията на 16:9 ?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ПредишнаСледваща

Назад към E39