Цъкащ звук от към двигателя---Развитие,на къде-не е ясно...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- yuzie
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 318i m43,97г.
както те е посъветвал Mollov зарежи тоя мобил при мен съшто чукат повдигачи сложих мобил 10в40 започна да трака още посилно мисля да покарам още малко и на ремонт
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D
- Мечтае да кара: E36 M3
Сутринта оправихме...(ако може да се каже оправихме де) проблема...
Провирих снощи нивото на маслото и...честитка на щеката няма никои
(преди около 3 седмици гледах за последно имаше) и сутринта побра 1 литър Мобил 10В40.... и горе долу нещата се нормализираха,не че имах време да покарам кой-знае колко де но точно това чукане го нямаше.Свирих че съм минал 4550км. от смяната ми стана леко кофти.Явно мотора има проблем и си понагорява доста масло.Като отворих капачката имаше и някви нагари по нея...ужас някакъв.

Провирих снощи нивото на маслото и...честитка на щеката няма никои

- metodi80
- старши ентусиаст
-
JayCutler написа:Сутринта оправихме...(ако може да се каже оправихме де) проблема...
Провирих снощи нивото на маслото и...честитка на щеката няма никои(преди около 3 седмици гледах за последно имаше) и сутринта побра 1 литър Мобил 10В40.... и горе долу нещата се нормализираха,не че имах време да покарам кой-знае колко де но точно това чукане го нямаше.Свирих че съм минал 4550км. от смяната ми стана леко кофти.Явно мотора има проблем и си понагорява доста масло.Като отворих капачката имаше и някви нагари по нея...ужас някакъв.
![]()
![]()
Щом за 4500 км ти е изгорило близо 1 литър - отваряш и сменяш гумички на клапани (комплекта е към 50лв.) и разхода на масло ще ти понамалее.
П.С. Едно нещо ми е интересно обаче ... ти каза , че си карал до сега с Кастрол , а сега казваш , че си долял Мобил

- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Няма да се пресече, ама тия 2.5-3 литра разход на смяна... надали ще се окаже от гумички само ...
тва е положението, прехваления м52б20, 6-така, който върви по 1 000 000 км, еми да, ама след 96 година м52 не е същия мотор. Отиваме на сериозни ремонти, дано не съм лош пророк де.
Ако искате да направим една анкета, аз лично съм забелязал ~ 10 човека с издухан м52 откъм бутална група (сегменти, тъ дори с надрани блокове и т.н.)гаранция м52 след 96 ...
Пробвай да смениш гумичките на клапаните (ремонта като части е евтин: една-две гарнитури и 24 гумички, ама работата скъпичка, че е пипкаво) сложи и някво по-гъсто масло, ама то ще си каже като се свали главата
тва е положението, прехваления м52б20, 6-така, който върви по 1 000 000 км, еми да, ама след 96 година м52 не е същия мотор. Отиваме на сериозни ремонти, дано не съм лош пророк де.
Ако искате да направим една анкета, аз лично съм забелязал ~ 10 човека с издухан м52 откъм бутална група (сегменти, тъ дори с надрани блокове и т.н.)гаранция м52 след 96 ...
Пробвай да смениш гумичките на клапаните (ремонта като части е евтин: една-две гарнитури и 24 гумички, ама работата скъпичка, че е пипкаво) сложи и някво по-гъсто масло, ама то ще си каже като се свали главата
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
Проблема колеги далеч не е до там...1 литър налях обаче нямах време да напиша малко след това че съшност 2.3 литра реалното доливане...Това вече си е голям проблем и от тук нататък имам едно такова гадно чувство ,че тепърва ще го ям големия...
.
Шума на двигателя се нормализира,но...какво се случва с тоя мотор и защо има такъв голям разход на масло....а изобщо дали несъм направил някоя невероятна мизерия като съм го изтарвал да го карам без такова сериозно количество масло..????
Моля някой по запознат от мен ако може само да ми подскаже какво може да съм му причинил на мотора и евентуално какво може да му е било да яде толкова голямо количество масло???Дали съм касметлия и тоя голям разход да е само защото "кастрола" е боклук??

Шума на двигателя се нормализира,но...какво се случва с тоя мотор и защо има такъв голям разход на масло....а изобщо дали несъм направил някоя невероятна мизерия като съм го изтарвал да го карам без такова сериозно количество масло..????

Моля някой по запознат от мен ако може само да ми подскаже какво може да съм му причинил на мотора и евентуално какво може да му е било да яде толкова голямо количество масло???Дали съм касметлия и тоя голям разход да е само защото "кастрола" е боклук??

- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , двигател каран без масло може много неща да са му се случили (всички движещи се и триещи се елемнти може да са се поизносили ) , но това са само теории докато не се отвори двигателя и не се види . За сега опитай само да смениш гумичките на клапаните и типа на маслото , пък после ще го мислиш ....
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Честито.
първо огледай за течове, дали омаслява някъде ...
после кажи колата пуши ли синкаво?
има теории, че заради клапана за картерни газове може да погорва, ама тва е друга тема
Колега, не се самонавивай напразно, отиваш към ремонт, който далеч не е евтин. И дано се разминеш само със сегменти и гумички ..
първо огледай за течове, дали омаслява някъде ...
после кажи колата пуши ли синкаво?
има теории, че заради клапана за картерни газове може да погорва, ама тва е друга тема
Колега, не се самонавивай напразно, отиваш към ремонт, който далеч не е евтин. И дано се разминеш само със сегменти и гумички ..
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
JayCutler написа:Маслото ми е Кастрол магна тек 3хил.км съм минал с него.
Леле повдигачи ли да са?????
Аз със същото масло минах 4-5000 км. и долях на колата над литър.Кастрола е хубаво масло ама не и в България.При мене за щастие само го изгори, а повдигачи или нещо друго не се обади.Сипвай Мотул-хубаво френско масло на сносна цена.Препоръчвам ти Мотул 6400 или Мотул 4000.И двете съм ги пробвал и не загубих нито капка нито ми тропа двигателя.
- JayCutler
- кандидат ентусиаст
-
Относно припушването някой път си припушва но това е главно когато е студена.От както долях с Мобил супер с 10В40 мисля че неприпушва или просто немога да забележа.Сутринта направих един тест ,който гледах в youtube.. -още когато я запалих сутринта сложих една бяла салфетка близо до ауспуха и я поддържах,но нямаше следи по нея.Сега мисля да я наблюдавам как гори маслото,като се надявам с тоя долят мобил да няма такива драстични загуби на масло.
Течове до колкото съм гледал няма.Когато я взех преди 4.500км. си пушеше доста и веднага смених маслото(нито знам с какво масло е била карана нито кога е било сменяно,но определено маслото беше доста гъсто.),като се надявах с по доброто масло да оправи нещата.Общо взето сложна история се получава за жалост.
Течове до колкото съм гледал няма.Когато я взех преди 4.500км. си пушеше доста и веднага смених маслото(нито знам с какво масло е била карана нито кога е било сменяно,но определено маслото беше доста гъсто.),като се надявах с по доброто масло да оправи нещата.Общо взето сложна история се получава за жалост.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
М52 си е много читав двг ,проблема е че като го купиш на 150к реални те са 350к реални ,врътнеш му още 100 и айде за основен ремонт стана ,бахти боклука ... с дизелите е още по зле работата - помпи турбота заминават на няма и 150к 

27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2