Цъкащ звук от към двигателя---Развитие,на къде-не е ясно...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 318i m43,97г.

Мнение от yuzie » 15 Юни 2009, 19:43

както те е посъветвал Mollov зарежи тоя мобил при мен съшто чукат повдигачи сложих мобил 10в40 започна да трака още посилно мисля да покарам още малко и на ремонт
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330D
Мечтае да кара: E36 M3

Мнение от JayCutler » 16 Юни 2009, 10:26

Сутринта оправихме...(ако може да се каже оправихме де) проблема...
Провирих снощи нивото на маслото и...честитка на щеката няма никои :shock: (преди около 3 седмици гледах за последно имаше) и сутринта побра 1 литър Мобил 10В40.... и горе долу нещата се нормализираха,не че имах време да покарам кой-знае колко де но точно това чукане го нямаше.Свирих че съм минал 4550км. от смяната ми стана леко кофти.Явно мотора има проблем и си понагорява доста масло.Като отворих капачката имаше и някви нагари по нея...ужас някакъв. :help: :help: :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 16 Юни 2009, 19:31

JayCutler написа:Сутринта оправихме...(ако може да се каже оправихме де) проблема...
Провирих снощи нивото на маслото и...честитка на щеката няма никои :shock: (преди около 3 седмици гледах за последно имаше) и сутринта побра 1 литър Мобил 10В40.... и горе долу нещата се нормализираха,не че имах време да покарам кой-знае колко де но точно това чукане го нямаше.Свирих че съм минал 4550км. от смяната ми стана леко кофти.Явно мотора има проблем и си понагорява доста масло.Като отворих капачката имаше и някви нагари по нея...ужас някакъв. :help: :help: :confused:

Щом за 4500 км ти е изгорило близо 1 литър - отваряш и сменяш гумички на клапани (комплекта е към 50лв.) и разхода на масло ще ти понамалее.

П.С. Едно нещо ми е интересно обаче ... ти каза , че си карал до сега с Кастрол , а сега казваш , че си долял Мобил :shock: .... Да не вземе да се пресече така маслото , като са две различни масла .. все пак ....

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 17 Юни 2009, 3:57

Няма да се пресече, ама тия 2.5-3 литра разход на смяна... надали ще се окаже от гумички само ...
тва е положението, прехваления м52б20, 6-така, който върви по 1 000 000 км, еми да, ама след 96 година м52 не е същия мотор. Отиваме на сериозни ремонти, дано не съм лош пророк де.
Ако искате да направим една анкета, аз лично съм забелязал ~ 10 човека с издухан м52 откъм бутална група (сегменти, тъ дори с надрани блокове и т.н.)гаранция м52 след 96 ...

Пробвай да смениш гумичките на клапаните (ремонта като части е евтин: една-две гарнитури и 24 гумички, ама работата скъпичка, че е пипкаво) сложи и някво по-гъсто масло, ама то ще си каже като се свали главата
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 17 Юни 2009, 10:22

Проблема колеги далеч не е до там...1 литър налях обаче нямах време да напиша малко след това че съшност 2.3 литра реалното доливане...Това вече си е голям проблем и от тук нататък имам едно такова гадно чувство ,че тепърва ще го ям големия... :(.
Шума на двигателя се нормализира,но...какво се случва с тоя мотор и защо има такъв голям разход на масло....а изобщо дали несъм направил някоя невероятна мизерия като съм го изтарвал да го карам без такова сериозно количество масло..???? :help: :help: :help:
Моля някой по запознат от мен ако може само да ми подскаже какво може да съм му причинил на мотора и евентуално какво може да му е било да яде толкова голямо количество масло???Дали съм касметлия и тоя голям разход да е само защото "кастрола" е боклук?? :help:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 17 Юни 2009, 11:54

Колега , двигател каран без масло може много неща да са му се случили (всички движещи се и триещи се елемнти може да са се поизносили ) , но това са само теории докато не се отвори двигателя и не се види . За сега опитай само да смениш гумичките на клапаните и типа на маслото , пък после ще го мислиш ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 17 Юни 2009, 11:57

ще потърся някой читав маистор...ако все още има такива :confused:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 17 Юни 2009, 17:39

Честито.

първо огледай за течове, дали омаслява някъде ...
после кажи колата пуши ли синкаво?
има теории, че заради клапана за картерни газове може да погорва, ама тва е друга тема

Колега, не се самонавивай напразно, отиваш към ремонт, който далеч не е евтин. И дано се разминеш само със сегменти и гумички ..
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 17 Юни 2009, 22:27

ходи в родопа,там има човек дето ще ти помогне

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 18 Юни 2009, 7:52

JayCutler написа:Маслото ми е Кастрол магна тек 3хил.км съм минал с него :(.
Леле повдигачи ли да са????? :(

Аз със същото масло минах 4-5000 км. и долях на колата над литър.Кастрола е хубаво масло ама не и в България.При мене за щастие само го изгори, а повдигачи или нещо друго не се обади.Сипвай Мотул-хубаво френско масло на сносна цена.Препоръчвам ти Мотул 6400 или Мотул 4000.И двете съм ги пробвал и не загубих нито капка нито ми тропа двигателя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JayCutler » 18 Юни 2009, 8:12

Относно припушването някой път си припушва но това е главно когато е студена.От както долях с Мобил супер с 10В40 мисля че неприпушва или просто немога да забележа.Сутринта направих един тест ,който гледах в youtube.. -още когато я запалих сутринта сложих една бяла салфетка близо до ауспуха и я поддържах,но нямаше следи по нея.Сега мисля да я наблюдавам как гори маслото,като се надявам с тоя долят мобил да няма такива драстични загуби на масло.
Течове до колкото съм гледал няма.Когато я взех преди 4.500км. си пушеше доста и веднага смених маслото(нито знам с какво масло е била карана нито кога е било сменяно,но определено маслото беше доста гъсто.),като се надявах с по доброто масло да оправи нещата.Общо взето сложна история се получава за жалост. :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 18 Юни 2009, 9:20

М52 си е много читав двг ,проблема е че като го купиш на 150к реални те са 350к реални ,врътнеш му още 100 и айде за основен ремонт стана ,бахти боклука ... с дизелите е още по зле работата - помпи турбота заминават на няма и 150к :mhihi:

Предишна

Назад към E36