колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
да и аз го забелязах това . зимата колата върви повече отколкото като е топло . това дали неможе да се избегне ?ивчо3 написа:toni3d1 написа:.
От горещото време е това. Пробвай да покараш сутрин рано когато е още хладен въздуха. Тези двигатели с металните смукателни колектори до един са спънати през лятото. 20-30 градуса по Целзий покачване на температурата се равнява по груби сметки с около 5% спадане на мощността и между 5 и 10% намаляване на въртящия момент.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Re: колата ми стана тромава; м40 1.6 93та год.
toni3d1 написа:да и аз го забелязах това . зимата колата върви повече отколкото като е топло . това дали неможе да се избегне ?ивчо3 написа:toni3d1 написа:.
От горещото време е това. Пробвай да покараш сутрин рано когато е още хладен въздуха. Тези двигатели с металните смукателни колектори до един са спънати през лятото. 20-30 градуса по Целзий покачване на температурата се равнява по груби сметки с около 5% спадане на мощността и между 5 и 10% намаляване на въртящия момент.
Няма оправяне това. На шестаците поне им слагат пластмасови колектори, които са термоустойчиви и не предават топлина на входящия въздух. Смукателните колектори загряват най-много от горещия въздух, който ги обдухва откъм радиатора. Има вариант да се премахне отоплението на дросела при някои модели и идентичното с тях отопление на колектора при други. Но и това не помага. Освен това ако си с виско, лятото товари повече двигателя и оттам спада малко от мощността. На предишната ми Е30-ска с двигател М40 1600 куб. лятото виското ме вбесяваше. Двигателят беше в перфектно състояние и едва се набираше в жегите. Представям си същия двигател на тежкото купе Е36.
- mladi
- младши ентусиаст
-
- Кара: ИНТЕРЕСНО!
- Мечтае да кара: в гр.Толбухин :)
- Детайли за колата: В клуба на 20+
Ок,че не става но при моя случай стана и никой неможе да ме убеди в противното но както и да е...то е ясно,че тук и не само има мнения от а'' до я'' и човек започва да се бърка напълно!316-ката я карах около 4-5 месеца с дебитомер от 1.8 и нямах никакви проблеми дори така я продадох!PIPERKOV написа:с дебитомер от 1.8 нестава пробвал съм от другата ми Е36ца,настроен е да работи за 1.8 а не за 1.6
ISTINSKI PRIATEL E NE TOZI,KOITO TI BARSHE SALZITE,A TOZI KOITO NE TE KARA DA PLACHESH!
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕМ,ЩОМ ДА ВЪРНЕШ НЕЩО,КОЕТО НЕ ТИ ПРЕНАДЛЕЖИ Е ГОЛЯМ ПОДВИГ?
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2