Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 29 Май 2009, 14:23

Wolfen написа:
milennyc написа:А аз ще ти дам решението за Car and Key memory na ЛС :)

Е, бива ли така сега ... на лична. Мисля, че сме тук, за да споделяме и черпим информация. :roll: А бихте ли обяснили малко повече за тези Т-модове и за този АДС кабел?

Решението е елементарно имам версия на ДИС(цялата машина) която си бачка без проблем....Тествано е

Тази врътка с Т-модовете и АДС и обикновения кабел.... хммм не я знам. А и колегата с Кабелите нещо не можа да открие.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 29 Май 2009, 14:56

аз съм със Е39 97-ма, само със кръглата букса. Със кабела ОБД2 + преходник към ОБД1 (от склад66) работи абсолютно всичко на ДИС, НЦС експерт,ИНПА, карсофт и даже демо версията на бмв скенер 1,4 и за капак на всичко като екстра към кабела върви и Ваг-Ком-а със които изчистих грешките на едно ауди А3
ДИС-а е версия 44+5 и нещо така че кодира без проблеми.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 02 Юни 2009, 8:17

Абе някои успя ли да подкара SSS / Progman със ОБД кабела

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Юни 2009, 11:17

А аз да попитам от къде черпите информация за раличните грешки?
За кодирането кое как защо итн.?
Мисля , че няма да е лошо да се споделя опит.
Еин познат вкара една Е90ка в режим кражба и си еба капаците отвсякъде.
Полсе плати доста дебело да му направят настройки на всичко :roll:
Та затова питам :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jomby » 02 Юни 2009, 16:13

spacepl написа:Абе някои успя ли да подкара SSS / Progman със ОБД кабела

За подкарване съм го подкарал но никога не съм го тествал в колата.
За сега Дис ми е достатъчен :D .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 06 Юни 2009, 22:52

vld написа:А аз да попитам от къде черпите информация за раличните грешки?
За кодирането кое как защо итн.?
Мисля , че няма да е лошо да се споделя опит.
,,,,,,,,,,,,,,,,, :roll:
Та затова питам :roll:

http://ecubb.bmwecu.org/board/index.php - от тука колега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30, Е36, Е46

Мнение от wot » 07 Юни 2009, 0:23

Аз искам да благодаря на колегата jomby за ценната информация!!! Следвах всички инструкции
от началото и успях да си инсталирам v44 + v55 без проблеми. Остава само кабела и съм готов. :D
Изображение

Аватар

Мнение от milennyc » 08 Юни 2009, 18:29

wot написа:Аз искам да благодаря на колегата jomby за ценната информация!!! Следвах всички инструкции
от началото и успях да си инсталирам v44 + v55 без проблеми. Остава само кабела и съм готов. :D

То тогава идва проблема.... с интерфейса! :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325xi

Мнение от renene » 09 Юни 2009, 18:25

milennyc написа:
Wolfen написа:
milennyc написа:А аз ще ти дам решението за Car and Key memory na ЛС :)

Е, бива ли така сега ... на лична. Мисля, че сме тук, за да споделяме и черпим информация. :roll: А бихте ли обяснили малко повече за тези Т-модове и за този АДС кабел?

Решението е елементарно имам версия на ДИС(цялата машина) която си бачка без проблем....Тествано е

Тази врътка с Т-модовете и АДС и обикновения кабел.... хммм не я знам. А
и колегата с Кабелите нещо не можа да открие.....
Писал съм на лични колега :help:
диагностика 0899937450

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 11 Юни 2009, 14:03

из4етох цялата тема няколкопъти,много е интерестна,свалих вси4ките архиви които е дал Jomby,и неразбрах за6то вси4ките са еднакви по големина и са със едно и съ6то съдържание вътре,вси4ки ли трябва6е да се свалят или само по един от BASE v44 и от PROGMAN v44.после в обяснението се казва след като настрим виртуалната ма6ина да заредим исо фаила на BASE v44,но кои от трите исо фаила? и трябва ли да се разархивирват 9те архива от PROGMAN v44,за6тото 6те отнемат много място на харда?питам за6отто ми е интересно а пък несъм толкова напреднал као вас,ама все от някаде трябва да се у4им.....

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Юни 2009, 16:05

PIPERKOV написа:из4етох цялата тема няколкопъти,много е интерестна,свалих вси4ките архиви които е дал Jomby,и неразбрах за6то вси4ките са еднакви по големина и са със едно и съ6то съдържание вътре,вси4ки ли трябва6е да се свалят или само по един от BASE v44 и от PROGMAN v44.после в обяснението се казва след като настрим виртуалната ма6ина да заредим исо фаила на BASE v44,но кои от трите исо фаила? и трябва ли да се разархивирват 9те архива от PROGMAN v44,за6тото 6те отнемат много място на харда?питам за6отто ми е интересно а пък несъм толкова напреднал као вас,ама все от някаде трябва да се у4им.....

Двата софта които са на много фалове са архивирани и раделени на определена големина , защото толкова е позволено да се качи на безплатен сървър.
А относно това как да процедираш, да правилно си рабрал, трябва да разархиваираш файлчетата които са от типа ***.парт1.рар,***парт2.рар, и тн.
После инсталираш виртуалната машина и започваш процедурата по описанието на джомби ;) :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 11 Юни 2009, 17:07

Инсталирането на софта е едно на ръка ... по инструкциите става лесно. Но вече като опре до кабела ... тогава идва големия проблем.

Кабела ми е готов и всичко е преправено 1 към 1 като в инструкциите, НО не работи или по-точно не работи както би трябвало. Отново ми изкарва грешките, които съм показал на скрийншотовете малко по-назад - "The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated".

:help:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от kaspar_ivo » 11 Юни 2009, 18:09

Wolfen написа:Инсталирането на софта е едно на ръка ... по инструкциите става лесно. Но вече като опре до кабела ... тогава идва големия проблем.

Кабела ми е готов и всичко е преправено 1 към 1 като в инструкциите, НО не работи или по-точно не работи както би трябвало. Отново ми изкарва грешките, които съм показал на скрийншотовете малко по-назад - "The Diagnosis connection is not OK. No voltage is applied at terminal 15 or battery voltage is less than 9 volt. Automatic vehicle identification is terminated".

това няма ли нещо общо с акумулатора? :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 11 Юни 2009, 18:34

6те пробвам да видя какво 6те стане мерси за сега ако имам затруднения пак 6те питам:)

Аватар

Мнение от milennyc » 11 Юни 2009, 21:11

kaspar_ivo написа:
Wolfen написа:Инсталирането на софта е едно на ръка ... по инструкциите става лесно. Но вече като опре до кабела ... тогава идва големия проблем.

това няма ли нещо общо с акумулатора? :help:

Не няма, всичко е въпрос на интерфейс.... при мен дали е на запалена кола или само на контакт все нарежението си е 13,8V

ПредишнаСледваща

Назад към E46