цигани и наркомани - съвременните Робин худовци :)
Модератори: mitaka7, Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
цигани и наркомани - съвременните Робин худовци :)
седя си и си мисля, мисля си и си седя... и по едно време ми хрумна, че тия нощни грабливи птици с 14 букви (цигани в каручка) както и наркоманите играят ролята на Робин Худ в днешно време
крадат от по-богатите които си купуват лъскави нещица (цд-та, халогени и т.н.) и ги продават за жълти стотинки... главно на тия, които не могат да си позволят нови машинки (демек по-бедните)
после продължих да си седя и да си мисля, да си мисля и да си седя... и по едно време установих че само си седя без да си мисля
погледнато от една малко по-различна гледна точка
тия хора са заели цяла една нова пазарна ниша и са част от икономиката на страната
дано да не започнат скоро войни и за нея
затова следващия път като ви свият нещо и не успеете да хванете мръсника си помислете "е кво толкова... ще си купя ново
ще подпомогна пазара на цд-тата (или квото е там), ще подпомогна и държавата (с данъците) както и някой беден човечец, който ще се радва на открадното цд"
а ако хванете крадеца и го потрошите от бой:
"а така, запазих си собствеността, дадох своя скромен принос към превъзпитанието на циганина, стимулирам болничната дейност (нали тряя го лекуват), спестих малко пари на застрахователя"

погледнато от една малко по-различна гледна точка

затова следващия път като ви свият нещо и не успеете да хванете мръсника си помислете "е кво толкова... ще си купя ново

"а така, запазих си собствеността, дадох своя скромен принос към превъзпитанието на циганина, стимулирам болничната дейност (нали тряя го лекуват), спестих малко пари на застрахователя"

- Nitro^
- кандидат ентусиаст
-
И какво излиза?Ако хванеш мангала и го потрошиш си запазваш ЦД-то и получаваш бонус-млатиш някой за разтуха,ако не го хванеш отиваш и си копуваш друго от някой брачед на същия мангал.
- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Погледнато е под този ъгъл изглежда забавно. Звучи сякаш наркоманите са някакви самаряни, е да ама не....
Въобще не е толкова хумористично като ти гепат нещо
Въобще не е толкова хумористично като ти гепат нещо

- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Гадното е, че точно нещата, който се гепат най-много (лайсни, халогени, тасове, решетки и т.н. ...) не се покриват от застрхователите 

- Southside
- кандидат ентусиаст
-
стимулирам болничната дейност (нали тряя го лекуват)
Само да обясня, че като лекуват циганите се удържа от заплатата на лекарите, защото мангасяряните нямат здравни осигуровки, а лечението трябва да се палаща някак. И какво се получава- хората се трудят да спасят живота на тези "консуматори", а за благодарност получават удръжка от заплатата

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Re: цигани и наркомани - съвременните Робин худовци :)
DEFLEPPARD написа:седя си и си мисля, мисля си и си седя... и по едно време ми хрумна, че тия нощни грабливи птици с 14 букви (цигани в каручка) както и наркоманите играят ролята на Робин Худ в днешно време![]()
![]()
крадат от по-богатите които си купуват лъскави нещица (цд-та, халогени и т.н.) и ги продават за жълти стотинки... главно на тия, които не могат да си позволят нови машинки (демек по-бедните)
![]()
после продължих да си седя и да си мисля, да си мисля и да си седя... и по едно време установих че само си седя без да си мисля
погледнато от една малко по-различна гледна точкатия хора са заели цяла една нова пазарна ниша и са част от икономиката на страната
![]()
![]()
дано да не започнат скоро войни и за нея
![]()
затова следващия път като ви свият нещо и не успеете да хванете мръсника си помислете "е кво толкова... ще си купя новоще подпомогна пазара на цд-тата (или квото е там), ще подпомогна и държавата (с данъците) както и някой беден човечец, който ще се радва на открадното цд"
Не е смешно а трагично.

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Southside написа:Геноцид му е майката- краен съм ама това е положението!!!
Подкрепям напълно.
Въпреки че за съжаление не само мангали са виновни за изчезнали халогени, вежди и т.н.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Aз лично манговците в 90% от случаите дето ги срещна им загрявам вратовете. И да не са направили нещо определено на момента, се някога са или ще направят. Така, че не се чувствам гузен.
Както се казва в Смолянския Фолклор: Имало навремето един Катаджия.Спира те той на входа на Смолян и ти лепва един Фиш за 10лв дори да си изряден
При последвалия въпрос -АМА как така
кротко ти се отговаря
-Пътуваш от Асеновград или Чепеларе ПОНЕ!Неможе ПОНЕ веднъж да не си нарушил правилата
Така че и мангото е същия.Сега може и да не е откраднал ама след малко знае ли се
Ама айде да не задълбаваме в темата че ще ни съдят за расизъм

При последвалия въпрос -АМА как така

-Пътуваш от Асеновград или Чепеларе ПОНЕ!Неможе ПОНЕ веднъж да не си нарушил правилата

Така че и мангото е същия.Сега може и да не е откраднал ама след малко знае ли се

Ама айде да не задълбаваме в темата че ще ни съдят за расизъм

аз доста съм го мислил тоя въпрос (щото изглежда без решение) ...
никоя до момента държавна администрация по света не е решила проблема със циганите по една проста причина- културата им е такава че са много затворено общество (причините за това са друга тема) и не желаят да се приобщяват защото само така могат да оцелеят. по тази причина всякакви "социални програми" са неефективни и със временен ефект.
още по-лоши нещата прави факта че се получава порочен кръг- обществото ги презира, те не могат да си намерят по тази причина работа, трябва да крадат/проституират и тн... от там обществото ги презира и тн... проблема е че не може да се прекъсне това причинно-следствие. те не искат, ние не можеме.
решението така както го виждам аз е само едно- когато се отворят границите на ес, едновремено със това закона за опазване на собственоста/ проституцията и другите "типични" цигански бизнеси да започне да се прилага по-ефективно. тези два факта ще поставят циганите пред избор: 1- да се изнесат от бг и да отидат във друга държава където да продължат да си живеят както искат. 2- да продъжат да живеят във бг както и преди и постепено да се пренесат във затворите. 3. да не им изнася 1 и 2 и да се захванат със легална подходяща работа.
друго практически-приложимо решение не мисля че има... нека не забравяме че и те са хора. ако им предоставиме избор .. ще сме направили точно каквото се очаква от нас- предоставили сме им избор. решението си е за тях. последиците- също.
никоя до момента държавна администрация по света не е решила проблема със циганите по една проста причина- културата им е такава че са много затворено общество (причините за това са друга тема) и не желаят да се приобщяват защото само така могат да оцелеят. по тази причина всякакви "социални програми" са неефективни и със временен ефект.
още по-лоши нещата прави факта че се получава порочен кръг- обществото ги презира, те не могат да си намерят по тази причина работа, трябва да крадат/проституират и тн... от там обществото ги презира и тн... проблема е че не може да се прекъсне това причинно-следствие. те не искат, ние не можеме.
решението така както го виждам аз е само едно- когато се отворят границите на ес, едновремено със това закона за опазване на собственоста/ проституцията и другите "типични" цигански бизнеси да започне да се прилага по-ефективно. тези два факта ще поставят циганите пред избор: 1- да се изнесат от бг и да отидат във друга държава където да продължат да си живеят както искат. 2- да продъжат да живеят във бг както и преди и постепено да се пренесат във затворите. 3. да не им изнася 1 и 2 и да се захванат със легална подходяща работа.
друго практически-приложимо решение не мисля че има... нека не забравяме че и те са хора. ако им предоставиме избор .. ще сме направили точно каквото се очаква от нас- предоставили сме им избор. решението си е за тях. последиците- също.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DEFLEPPARD
- ентусиаст
-
- Кара: BMW F30 335I xDrive
- Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3
alx написа:аз доста съм го мислил тоя въпрос (щото изглежда без решение) ...
никоя до момента държавна администрация по света не е решила проблема със циганите ...
всъщност има един човек, който започнал с решаването на проблема... ама са го спрели преди да успее да го реши вовеки веков - май бате Адолф се казваше

а пък д-р Менгеле почти се е научил да ги превръща в арийци, но много по изгодно се е оказало да произвежда сапун

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2