потъва педала на спирачката !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
потъва педала на спирачката !!!
Здравейте колеги, след доста търсене на подобни с моя проблем теми реших да споделя с вас:
Проблема е следния при компакт 316, при натискане на спирачка на запален двигател педала потъва и хваща ниско долу дори понякога и АБСа се включва при по екстремно натискане, да поясня само, че колата озаде е с барабани. Аз направих следните неща като четох от сходните теми: обезвъздуших спирачките на предните две колела,резултат никакъв; колата беше на майстор по скоро при двама пишман майстори, които натегнали ръчната и казали че колата спира добре
, казаха че няма проблем със сервото, защото при натискане на изгасен двигател спирачката се помпела и не пропадал педала,и уж и спирачната помпа била ОК, снощи аз до 9,30 след работа сменях накладки като се надявах да са мн износени и луфта да е голям, но уви и това не помогна накладките бяха наполовина, но ги смених, сега ми остава варианта за обезвъздушаване от задното колело или вариянта спирачната помпа да е за смяна на гумичките ?
Ще помоля МОДЕРАТОРИТЕ да не заключват темата !!! Всичко сам си правя по колата като компакта е на приятелката ми и искам да е изряден и на майстори вяра нямам и то с глупави обяснения , че като се натегнела ръчната ще се вдигне педала и ще спира по добре
Проблема е следния при компакт 316, при натискане на спирачка на запален двигател педала потъва и хваща ниско долу дори понякога и АБСа се включва при по екстремно натискане, да поясня само, че колата озаде е с барабани. Аз направих следните неща като четох от сходните теми: обезвъздуших спирачките на предните две колела,резултат никакъв; колата беше на майстор по скоро при двама пишман майстори, които натегнали ръчната и казали че колата спира добре

Ще помоля МОДЕРАТОРИТЕ да не заключват темата !!! Всичко сам си правя по колата като компакта е на приятелката ми и искам да е изряден и на майстори вяра нямам и то с глупави обяснения , че като се натегнела ръчната ще се вдигне педала и ще спира по добре

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- BH5482BH
- младши ентусиаст
-
- Кара: с превишена скорост
Брато и аз имам същата кочина
най-вероятно ти е заминала помпата, докато ги обезвъздуши спирачките дълго ли трябваше да помпаш педала щото при мен направо ми омаля крака

- buko89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Convertible
- Мечтае да кара: e 36 M3
- Детайли за колата: golqma bega4ka e
и аз бях със същия проблем на старата 318и смених помпата и не се оправи,а се оказа 4е едното цилиндърче отзад е спукано и сълзи по много малко и от там получавах това падане на педала
- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Колега провери си задните накладки на барабаните и самите целиндъчета. Това е добрия варянт лошия е помпата да издава багажа което на мен ми се струва по точния проблем. На колата на бащам ми тои кара Рено 19 шамат по същия начин потъваше и се оказа че помпата е здала багажа. Сменихме гумичките караше така няколко месеца и след това пак същия проблем и сменихме цялата помпа. Така че ги погледни тея неща защото със спирачките шега не бива да се прави! Успех и пиши после какво е станало!
- spower
- старши ентусиаст
-
ами като натистна педала на спирачката 3, 4 пъти макс при изкасен двигател се вдига горе , но при запален колкото и да помпя се си пада долуи ако искам да спра трябва по рязко да натисна спирачката...
а ремонтен комплект гумички за помпата продават ли се и цена евентуално ?

- Kregec
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е34 М50Б20
- Мечтае да кара: М....power
Да ти кажа ако има ще бъде само и единствено в Дару кар другаде не вярвам да има такива гумички. Имам предвид да провериш в офицялните дистрибутори на БМВ. Но преди това погледни задните колела в какво състояние са и тогава вземай мерки за помпата. И при изгасен двигател би трябвало педала да ти е твърд като примопваш. След като запалиш би трябвало съвсем малко да хлътне до към средата някъде. При мен като загасен двигателя се педала става много твърд и след като го запаля и хлътва съвсем малко. Успех...
- spower
- старши ентусиаст
-
при изгасен двигател и при мен е твърд педала и не пропада,но като запаля почва да пропада и за да успея да спра трябва по рязко и до край да натисна.....
ПП сега звъннах до Вари 2000 и ми казаха, че нямат ремонтен комплект гумички и, че не се и предлага а цяла помпа е 600лв , но казаха че имало и неоригинален вариянт на помпа на по нормални цени ...
ПП сега звъннах до Вари 2000 и ми казаха, че нямат ремонтен комплект гумички и, че не се и предлага а цяла помпа е 600лв , но казаха че имало и неоригинален вариянт на помпа на по нормални цени ...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Моят съвет е хубаво да обезвъздушиш 4- те апарата на първо време, вероятно има някаква регулировка в сервото за свободният ход на педала на спирачката, но щом не си го разбутвал-няма смисъл да бараш там. Виж дали губи спирачна течност-евнтуален теч в системата може да се прояви с такива "симптоми". Ако след помпане на педала спирачката хваща по- горе-значи въздух в системата.
п.п. ако помпата ти прави врътки по- добре сложи нова.
п.п. ако помпата ти прави врътки по- добре сложи нова.
Никой не мое ма връне на селу!
- deemov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ///M Sport Edition
- ned_gm28
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 I Touring
- Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003
Най напред се увери,че от никое колело не хвърля течност.След това провери,дали не пропуска "о" пръстенът откъм сервото (за тази цел трябва да развиеш помпата от сервото и да погледнеш,дали не се е напълнило с течност,което най ме съмнява).Ако е така,то просто си смени помпата!Аз бих взел помпа от катастрофирало BMW,отколкото чисто ново менте-ще ти излезе доста по-евтина и ще си сигурен,че е истинска!Остана да имаш късмет,да работи по-дълго време!успех 

- Transportera
- старши ентусиаст
-
- Кара: E30 Е38
- Детайли за колата: Не бие много на очи
- spower
- старши ентусиаст
-
като напомпя задържа педала по горе иначе проверих нивото на спирачната течност и не е и мръднало, утре смятам да пробвам да обезвъздуша и засните колелета и ако не помогне остава вариянта с помпата ...

- Xscape
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320 Ci
- Детайли за колата: Black, M6 Rims
На предишната ми кола го имах г/д същия проблем. Гледаш си течността, ако се губи - почваш да търсиш къде тече, то е ясно, ако не - гледаш си спирачната помпа, при мен беше си заминала и един ден след всичките симптоми имаше "лек" проблем със спирането. Та... помпа и да не е оригинална - няма толкова голяма значение, няма да я караш още 10 години тая кола, стига да е малко по-добър ментак - слагаш и забравяш. Ако не ти харесва - има места, дето рециклират, може да се пробваш.
Think. Believe. Dream. Dare...
- ТРСТ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
- Мечтае да кара: GTR
- Детайли за колата: комби,М пакет
Смени си помпата,не хвърляй излишен труд по обезвъздушаване,щом не губи течност.При рязко натискане ,педала е "горе",натискаш ли плавно-потъва.Износена помпа,смяната на гумички,също е временна мярка,проблема си остава.С новата помпа сложи и качествена спирачна течност,подмени я изцяло и така на всеки 2 г.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Transportera написа:някое цилиндърче ти изпуска според мен
тва беше случая при мене със същите симптоми... задно цилиндърче конкретно... беше вкарало и въздух в системата...
късмет колега...
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2